Schengenvisum vraag: Schengenvisum voor dringende redenen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visum Kort Verblijf
Tags: ,
9 november 2020

Beste Rob/Redactie,

Enkele dagen geleden verscheen er een vraag op dit blog ‘Thailand visavraag Nr 181/20: Dringende redenen voor Thailand reis’. Ik vroeg mij af hoe het zit in omgekeerde richting.

Ik verblijf momenteel in Thailand met mijn partner. Mijn partner heeft vorig jaar een Schengenvisum gekregen via VFS Global en we zijn toen samen 2 weken naar Belgie geweest om mijn familie te bezoeken. Alles prima verlopen toen. Ik heb niet borg gestaan voor mijn partner omdat het niet nodig was, voldoende eigen inkomen, goede baan, eigen huis etc. Ik heb enkel een uitnodigingsbrief geschreven en bevestigd dat mijn partner in mijn appartement kon verblijven.

De gezondheidstoestand van mijn vader is niet al te best. Stel dat mijn vader plots komt te overlijden en dat ik snel naar Belgie moet.
Hoe zit het dan met mijn partner? Een Schengenvisum aanvragen via de normale weg via VFS Global duurt dan te lang. Het duurt alleen al een week om bijvoorbeeld de nodige verklaringen van de werkgever te krijgen.

Heeft iemand ervaring hiermee? Bestaat er een snel procedure voor dringende gevallen?

Groet,

Geert


Beste Geert,

Bij spoed zoals een (naderend) overlijden simpelweg zo snel mogelijk contact opnemen met de ambassade zelf. Voor noodgevallen zijn speciale procedures zodat op zeer korte termijn geschakeld kan worden. Het hele circus zou dan een kwestie van één of ten hoogste twee dagen moeten zijn. Uiteraard kan het geen kwaad als je al ervaringen hebt met eerdere visumaanvragen en papierwerk (paspoort geldigheid enz.) voor zover mogelijk paraat hebt liggen.

Als u denkt een overlijden zeer wel mogelijk aanstaande is zou ik alvast contact zoeken met de ambassade, zie daarvoor:
thailand.diplomatie.belgium.be/nl/naar-belgie-komen/visum-voor-belgie

Sterkte en succes gewenst met alles!

Met vriendelijke groet,

Rob V.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website