Schengenvisum vraag: Naar Spanje met mijn Thaise echtgenote

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visum Kort Verblijf
Tags: ,
25 februari 2020

Beste redactie/Rob V.,

Voortgaande op het artikel over het Schengenvisum eerder, heb ik de volgende vraag. Als Belg woonachtig in Thailand en gehuwd met een Thaise dame hebben wij samen een rondreis gepland van 6 weken naar Spanje. Mijn echtgenote zou normaal een visum moeten aanvragen bij BLS International, de externe dienstverlener van de Spaanse ambassade.

Zoals ik begrijp uit het artikel van gisteren valt zij onder de regeling van een gratis visum met een minimum aan papierwerk. Begrijp ik hieruit dat zij een visum moet aanvragen bij de Spaanse ambassade met een minimum aan formaliteiten?

Dank bij voorbaat,

Robert


Beste Robert,

Ja dat klopt, ze zou bij de Spaanse ambassade terecht moeten kunnen. BLS is in jullie geval 100% vrijwillig, daar mág je voor kiezen. Maar er is een kans dat de ambassade jullie niet wil ontvangen, niet alle ambassades houden zich aan de regels. Zie ook:

europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/non-eu-family/index_nl.htm

Meewerken is dan vaak productiever dan op je strepen gaan staan.

Groet,

Rob V.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website