Schengenvisum vraag: Kan mijn Thaise partner naar de USA vliegen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visum Kort Verblijf
Tags:
11 februari 2019

Beste redactie,

Mijn Thaise partner is al 3 maanden in Nederland met een 5 jaar visum/IND verblijfsvergunning. In mei van dit jaar gaat haar dochter die in de USA woont, trouwen. Mijn partner heeft een geldig Thais paspoort en ook een nog steeds geldig visum voor de USA.

Kan zij in Nederland een retour vliegticket voor de USA kopen. Of zijn er speciale regels van toepassing?

Zij wil graag de trouwpartij van haar dochter meemaken.

Gaarne advies.

Groet,

Hansest


Beste Hansest

Iemand die in het bezit is van een geldige Nederlandse verblijfsvergunning kan met de combinatie van het Thaise paspoort plus het verblijfspasje prima door, in en uit Europa reizen. Nederland komt ze dus wel in en uit, daar zijn geen speciale regels voor van toepassing. Vanuit Nederlands oogpunt kan ze probleemloos een retourtje Amerika kopen.

Ik ken uiteraard de Amerikaanse regels niet maar ik veronderstel dat een geldig Amerikaans visum plus eventuele eisen die bij dat visum komen (aan de grens met Amerika aan kunnen tonen dat je aan alle eisen voldoet zoals voldoende geld, geen snode plannen etc.) je daar ook gewoon binnen komt. Check voor de zekerheid op de Amerikaanse ambassade of immigratie website over er speciale regeltjes zijn maar ik kan me dat eigenlijk niet voorstellen. Dus kun je gewoon een ticket kopen.

Met een geldig paspoort (let op: de meeste landen vragen 3 of 6 maanden geldigheid bij binnenkomst of vertrek uit hun land) plus verblijfspas plus geldig visum behoor je alle landen gewoon binnen te kunnen komen en daarna gewoon weer terug naar Nederland te kunnen reizen.

Groet,

Rob


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Schengenvisum vraag: Kan mijn Thaise partner naar de USA vliegen?”

 1. andré zegt op

  Heb dat een paar jaar geleden voor mijn vrouw uit Laos gedaan.
  Moest toen naar Amsterdam. Let op: aleen digitale afspraak te maken en die kan best wel erg laat zijn.
  André.

  • Rob V. zegt op

   Hans zijn partner heeft al een geldig USA visum dus waarom zouden ze dan een tweede aanvragen?

 2. Paulg zegt op

  Klopt, visum aanvragen bij consulaat USA in Amsterdam. Men dient een afspraak te maken. Vooraf even checken welke documenten men dient te overleggen.
  Ik ben met mijn partner 5-6 jaar geleden door dezelfde procedure gegaan. Beetje omslachtig maar eigenlijk geen echt probleem. We hebben toen 6 prima weken in de VS gehad.
  Succes ermee.

  • Hansest zegt op

   Beste Paulg en Andre.
   In mijn vraag schrijf ik dat mijn Thaise partner een nog geldig visum voor de USA in haar bezit heeft.
   Dus hoeft zij niet naar de USA-Ambassade.
   Groet, Hansest


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website