Beste redactie/Rob V.,

Ik zou mijn Thaise vriendin deze zomer naar Nederland willen laten komen, om een keer te laten zie hoe het hier is. Alleen ik zit in de bijstand. En vraag me af of dit een probleem is voor wat betreft de garantieverklaring. Aangezien het me niet verstandig lijkt om een groot bedrag aan haar over te maken.

En een kennis heeft zijn arbeidscontract en loonstroken in moeten leveren. Alleen die heb ik dus helaas niet.

Kan iemand mij hier mee helpen?

Alvast bedankt!

Groet,

Franc


Beste Franc,

Met jouw Bijstand als alleenstaande kun je niet aan de eis van 100% minimumloon voldoen en kun je dus niet garant staan. Je hebt dan eigenlijk nog maar 2 opties over: zorgen dat je vriendin zelf voldoende geld (34 euro per dag) in eigen bezit heeft óf iemand anders garant laten staan. Dat mag een familielid, vriend of desnoods je buurman zijn.

Als niemand in jouw omgeving garant kan en wil staan, zij niet (met jouw hulp) over 34 euro per verblijfsdag kan bezitten en jij niet uit de Bijstand zijn er verder eigenlijk geen realistische opties. Ik neem althans aan dat je bijvoorbeeld niet al zou willen trouwen en onder Europese regels in een ander EU (Schengenlid) land een visum aanvraag wil doen voor een niet EU familielid van een EU burger.

Voor details omtrent al deze genoemde zaken, zie het Schengendossier in het menu hier links op de site.

Met vriendelijke groet,

Rob V.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website