Beste Rob/Redactie,

Bij het invullen van de formulieren bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking weet ik niet wat ik moet invullen bij vraag 1.7 Burgerlijke staat?

Heb het Schengendossier nagekeken en gegoogeld maar kom er niet uit wat ik hier moet invullen. Op het voorblad staat dat de partner ook moet tekenen voor legalisatie, echter als ik lees bij vraag 2 dan staat er geregistreerd partner bij. Mijn moeder is weduwe, woont samen met haar vriend en heeft geen geregistreerd partnerschap.

Wat moet ik invullen bij de burgerlijke staat? Moet haar vriend ook mee naar de gemeente voor te ondertekenen voor de legalisatie?

Ik zie uw antwoord graag tegemoet,

Bedankt.

Groet,

Franc


Beste Franc,

Het gaat om relaties in juridische zin waarbij iemand officieel partner is en dus ook financieel medeverantwoordelijk. Kortom: mensen die een samen een huwelijk hebben of die een geregistreerd partnerschap hebben gesloten. Jouw moeder heeft geen officiële partner, sterker nog, officieel is haar burgerlijke staat weduwe. Ze kan dat controleren door met een DigID in te loggen op mijn.overheid.nl en daar te kijken wat haar status is in het bevolkingsregister van de gemeente.

Alleen je moeder kan dus juridisch verantwoordelijk worden gehouden en alleen zij hoeft dus te tekenen.

Met vriendelijke groet,

Rob V.

Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website