Beste redactie/Rob V.,

Mijn schoonzus wil met vakantie naar Nederland komen en heeft in Thailand een nieuw paspoort aangevraagd en ging met dit nieuwe paspoort naar de Nederlandse ambassade in Bangkok. Daar kreeg zij te horen dat het paspoort minimaal een halfjaar oud moet zijn om voor een visum in aanmerking te komen.

Ik heb in Nederland bij de IND geïnformeerd en kreeg als antwoord dat een paspoort minimaal nog 3 maanden geldig moet zijn voor het verstrijken van het visum ook mag het niet ouder zijn dan 10 jaar. En ook, welke eisen de ambassade nog meer aan het paspoort stelt kunt u het beste bij de Nederlandse ambassade in Bangkok vragen.

Heeft iemand ook deze ervaring gehad in Thailand? Volgens mij klopt hier iets niet een paspoort is een reisdocument dat geldig is op de datum van afgifte en niet 6 maanden later.

Groet,

Martin


Beste Martin,

Je hebt gelijk, een nieuw paspoort is inderdaad meteen bruikbaar. De enige regels voor het paspoort bij een bezoek aan het Schengengebied zijn dat:

1. Het reisdocument nog 3 maanden langer geldig is dan het einde van de visumperiode.
2. Niet ouder zijn dan 10 jaar.
3. Nog 2 blanco pagina’s heeft (eentje voor de visumsticker en een voor de stempels bij in en uitreis)

De verwarde medewerker moet niet zelf regeltjes gaan bedenken en moet nog maar eens kijken naar artikel 12 van de Visumcode :
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/HTML/?uri=CELEX:32009R0810&from=EN

Persoonlijk zou ik een mailtje sturen naar de ambassade (ban-ca apenstaart minbuza punt nl) en de situatie uitleggen met het verzoek zsm alsnog de aanvraag in te kunnen dienen. Het is onacceptabel dat door een stomme fout van een medewerker de aanvraag ten onrechte niet ontvankelijk is verklaart.

Groet,

Rob V.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website