Beste Rob/Redactie,

Ik heb een maand geleden aangetekend aanvraagformulieren voor een Schengenvisum opgestuurd naar Thailand, maar de papieren zijn nog steeds niet aangekomen. Van de week weer opnieuw opsturen, weet niet hoelang het dan weer duurt.

Kun je een garantie verklaring ook doormailen? Of moet het officiële formulier opgestuurd worden?

Hebben lezers zelfde ervaring?

Groet,

Bob


Beste Bob,

In het Schengendossier schrijf ik daarover dat dit eigenlijk originelen dienen te zijn maar dat de beslisambtenaar in sommige (bijzondere) gevallen akkoord kan gaan met een goede kopie. Door de Covid pandemie is de post nog steeds niet helemaal de oude en wellicht dat de ambtenaren van Buitenlandse Zaken dus akkoord gaan met een duidelijke kopie. Een concreet antwoord heeft BuZa me nooit kunnen geven want “dat hangt van de situatie af” en “elk dossier wordt op zijn unieke merites beoordeeld”. Als jullie denken dat wachten op ontvangst van het eerste of tweede origineel niet echt een optie is zou ik dus gewoon een aanvraag met een kopie van de stukken proberen en kort een schriftelijke toelichting bijvoegen dat de originelen nog niet boven water zijn.

Succes, met vriendelijke groet,

Rob V.

NB: citaat bladzijde 17 van het Schengendossier “Tip: maak van het garantformulier en andere belangrijke stukken een goede scan. Zo heb je altijd een kopie achter de hand van de (originele) stukken. Mocht het originele garantformulier verloren gaan dan kan beslisambtenaar mogelijk akkoord gaan met een goede (kleuren) kopie”.

Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website