Beste Rob/Redactie,

Als eigenaar van restaurant Thailand in Rotterdam komen er ook altijd gasten met vragen bij ons ,wat logisch is lijkt me. Meestal hebben wij met een lange ervaring wel een antwoord of verwijzen we naar deze site. Zo niet deze maal, een gewaardeerde gast van ons, John, reeds vaak naar Thailand gereisd voor vakantie.

Nu ook het plan en ticket voor eind mei en dan gelijk zijn Thaise vriendin mee terug voor 3 gezellige maanden in Nederland. Leek zo’n goed plan tot de corona kwam natuurlijk.

Nu de vraag, blijft het reeds aangevraagde en verleende visum voor zijn vriendin langer geldig? Zij zou begin juni komen, maar nu misschien beter een paar maanden wachten. Blijft haar 3 maanden visum langer geldig of wederom een aanvragen met een latere datum? Liever niet natuurlijk.

Groet,

Rob


Beste Rob,
Helaas verandert er niets aan de geldigheid van een reeds afgegeven visum. Je kunt het visum dus alleen gebruiken zoals aangegeven op de visumsticker: binnen de ‘geldig van … tot …’ data mag ze in Nederland verblijven. Daar buiten niet, en nooit langer dan 90 dagen. Op dit moment komen mensen met een Schengenvisum (type C, kort verblijf) Europa niet in. 
Als de grenzen weer open gaan (na 15 mei?) zit er misschien nog een (korte) vakantie in voordat het visum verlopen is. Anders zal ze een nieuwe aanvraag moeten doen (zodra de ambassade/VFS weer open gaan voor aanvragen):
“Coronavirus: extension of visa validity is not possible
It is not possible to extend a visa. Not even if, due to circumstances, the visa expired unused. You will have to apply for a new visa.”
Ik hoop natuurlijk dat de grenzen weer op tijd open gaan en jullie  gewaardeerde gast de volle 90 dagen met zijn lief plezier mag hebben hier in Nederland.
Groet,
Rob

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website