Schengenvisum vraag: Afspraak VFS Global in Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Visum Kort Verblijf
Tags: ,
12 december 2019

Beste redactie/Rob V.,

Wie kan me helpen? Ik probeer nu al enkele dagen een appointement te bekomen in Bangkok voor een visum voor mijn vriendin
om naar Belgie te komen.

Alle documenten zijn ingevuld. Maar het blijkt niet mogelijk om een afspraakdatum en uur te maken is het op de site van VFS Global. Vanaf 21/12/2019 tot heel de maand januari 2020 zijn alle vakjes wit gekleurd. Dit wil zeggen dat deze dagen niet kunnen gereserveerd worden.

Heeft iemand dezelfde problemen? Dan hoor ik het graag.

Dank bij voorbaat.

Groet,

Willy


Best Willy,

Ik ben onbekend met de werking van Belgische afsprakenkalender. Mogelijk is alles volgeboekt al zou dat niet mogen gebeuren. De ambassade is jullie immers verplicht binnen 2 weken van een afspraak te voorzien*. Die afspraak kan bij zowel de ambassade zelf zijn als ook bij het VFS kantoor, de keus is aan jullie. In theorie dan, in de praktijk doen ambassades er alles aan je naar VFS te sturen, ondanks dat ze je tot en met 1 februari 2020 verplicht zijn ook op de ambassade te helpen.

Indien de kalender jullie niet in staat stelt om tijdig een afspraak te maken zou ik een e-mail sturen naar de ambassade en/of VFS (afhankelijk van bij wie van de je de papieren in wilt leveren). Wijs hen er op dat je binnen 2 weken terecht zou moeten kunnen, uitgezonderd onvoorzienbare drukte. Daar is men simpel toe verplicht volgens de regelgeving.

Normaliter is deze periode verre van een druk seizoen, dus onvoldoende plaats zou opmerkelijk zijn. Het kan ook goed zijn dat er technisch iets mis gaat. Bel of mail met de ambassade of VFS en je zal vast snel duidelijkheid hebben.

Mogelijk kunnen lezers hieronder recente ervaringen delen.

Groet

Rob V.

* voor details, zie het Schengendossier: www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/Schengenvisum-Dossier-Feb-2019.pdf

9 reacties op “Schengenvisum vraag: Afspraak VFS Global in Bangkok”

 1. Daniel zegt op

  Beste, ik had de nodige documenten bij me (inkomsten,huisvesting, en garant staan) en ben geweest naar vsf global zonder afspraak.Ze hebben me in de namiddag ontvangen en bediend.Ze vragen wel voor dat je binnen gaat als je een afspraak hebt gemaakt en zeg gewoon van ja.Succes nog!

 2. Gino zegt op

  Beste Willy,
  Indien U geen beroep wilt/kunt doen op het VFS kan je nog altijd Uw volledig dossier laten behandelen van de Ambassade in BKK.
  Best hen via e-mail raad en advies vragen.
  Beter dan bellen.
  Heb je een bewijs in handen.
  Succes alvast.
  Groetjes Gino

 3. Eric zegt op

  Afgelopen februari heb ik een afspraak proberen te maken bij de Nederlandse ambassade maar de eerst mogelijke afspraak was na anderhalve maand. Toen bij VFS geprobeerd en daar konden we eigenlijk de volgende dag al terecht.
  Dus raar dat het nu zo lang moet duren. De site met de afspraken-kalender is wel ingewikkeld en ik ben daar ook niet zo handig in maar uiteindelijk is het mij wel gelukt.
  Misschien ook even proberen via de Nederlandse site. Telefonisch contact is mij niet gelukt. Er staat een nummer van een hulplijn maar dat is een bandje.
  In het gebouw van VFS in Bangkok waan je je op een veemarkt maar uiteindelijk wel adequaat geholpen.

 4. Fred Repko zegt op

  Beste Willy,

  Maak de fout aub niet om het via Belgie te doen. Mij is het niet gelukt en nog vijf van mijn respectabele vrienden. Zeven maanden heeft het mij gekost en uiteindelijk niets.
  Doe net of je via Schiphol vliegt en zeg dat je de ticket pas koopt als alles rond is. Kruis het vakje TOERIST aan, doe je dit niet en ga je op familie bezoek dan komen er vragen, als toerist NIET. Zorg wel dat er geld op de rekening staat van je vriendin want met 1000 baht laten ze je niet vertrekken. Lijkt mij ook logisch.
  Mijn advies, maak een afspraak in de ochtend, check-in een dag ervoor in het Mövenpick hotel wat in een straat er naast ligt ( dus nog geen 100 meter lopen ) geniet van de avond ( NA-NA district is nog geen 500 meter lopen ) in de talloze barretjes met live muziek en ga dus de volgende ochtend zoals gepland naar VFS gebouw.
  Neem de tijd en laat je papieren nog even nakijken in de vele service kantoortjes waar de dan ook gelijk de verplichte ziekte kostenverzekering kan aanschaffen voor je vriendin.
  Alles bij elkaar kost het je incl, hotel nog geen 5000 baht.
  Succes,
  Fred Repko

  • Geert zegt op

   Wat een flauwe kul lees ik hier toch allemaal. Bangmakerij volgens mij.

   Wij hebben anderhalve maand geleden via VFS een visum voor kort verblijf naar België verkregen binnen 8 dagen.
   We hadden het schengenvisum dossier op deze site goed doorgenomen en alle benodigde documenten verzameld zoals uitgebreid beschreven staat in het dossier.
   Mijn partner werkt en stond garant voor zichzelf, ik heb enkel logies aangeboden in België.
   Het visum werd aangevraagd voor “Bezoek aan familie of vrienden” voor een verblijf van 14 dagen.

   Vanzelf gaat het natuurlijk niet, je moet de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan om alles goed voor te bereiden.
   Als je aan de voorwaarden voldoet en de nodige documenten overhandigd dan krijg je ook het visum !

   Gegroet,

 5. jan zegt op

  beste Willy.
  ik heb onlangs hetzelfde gehad. Ik heb toen een mail gestuurd aan ze en kreeg eerst een mailtje terug wat niets zeggend was. Toen nog een mailtje er achter aan gedaan dat ik voornemens was dan maar rechtstreeks bij de ambassade aan te kloppen en had in een korte tijd een mail met daarin deze tekst.
  ข้อมูลจองนัดหมาย
  You can send the details as below, Staff will make an appointment for you.
  1. Identity page of passport
  2. Type of your visa such as ( Tourist, Visit to family/friends, Business)
  3. Mobile number (Thai )
  4. E-mail
  5. Date and time (that you need to make an appointment)
  6. Name and Last name in English

  หากผู้สมัครต้องการให้เจ้าหน้าที่ทำการจองนัดหมายให้รบกวนขอข้อมูลดังนี้ค่ะ
  – พาสปอร์ตหน้าแรก
  – วันและเวลาที่ต้องการนัดหมาย
  – ประเภทวีซ่า
  – เบอร์โทรศัพท์
  – อีเมลล์

  wel een hoop Thais er in maar begreep dat ik een afspraak via deze weg kon maken. Dit was wel voor Nederland . Denk dat dit ook voor alle andere landen is algemeen mail adres.
  Ps. ik heb uiteindelijk voor de ambassade gekozen daar vrouw en een kind al een visum hadden en het andere kind niet dus voor VFS misschien ook te ingewikkeld. En zoals gewoonlijk netjes en gelijk een afspraak bij de NL ambassade 2 jan.

  succes

 6. Willy zegt op

  Dank voor al deze reacties

 7. Hans zegt op

  Dag Rob V.

  Bedankt voor deze handleiding
  voor details, zie het Schengendossier: http://www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/Schengenvisum-Dossier-Feb-2019.pdf

  Heb je ook toevallig geen handleiding voor een visumaanvraag, zijnde een visum D voor de gezinshereniging.

  Met vriendelijke groet,

  Hans.

  • Rob V. zegt op

   Beste Hans, voor een dossier over immigratie naar Nederland zie onderstaande link (of in het menu links, ‘immigratie Thaise partner’ ). Voor België is er geen immigratie dossier. Mij ontbreekt kennis over de Belgische wetgeving en helaas heeft nog geen Vlaming een dergelijk dossier op geschreven voor dit blog.

   Immigratie Thaise partner (naar Nederland):
   https://www.thailandblog.nl/wp-content/uploads/Immigratie-Thaise-partner-naar-Nederland1.pdf

   NB: begin 2020 zal ik het dossier Schengenvisum (Nederland en België) updaten, daar er per 2-2-2020 nieuwe regels van kracht worden (leges omhoog naar 80 euro, gewone aanvragen niet langer mogelijk op de ambassade maar verplicht naar de externe dienstverlener VFS Global, een verplichting van de visumdiensten om MEV af te geven aan frequente bonafide reizigers).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website