Waarschuwing: Koop of huur geen Honda PCX in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Verkeer en vervoer
Tags: ,
10 februari 2014

Beste lezers,

Hierbij een waarschuwing. Je kan beter geen Honda PCX huren of kopen. Deze motorbikes zijn zeer geliefd bij het dievengilde (ook in Cambodja) en worden daarom regelmatig gestolen.

Zelfs met sloten, bewaakte parkeerplaatsen ect. De motor word gewoon onder toeziend oog gestolen. En de politie? Welterusten als je daar nog iets van verwacht.

Bij huur ben je de borg, het huurgeld en de inkoopprijs van de motor kwijt (dus niet de dagwaarde). Heb je hem gekocht met een Tripple A verzekering, dan krijg je het meeste wel terug. Echter, daar komt wat bij kijken. Zo moet je beide sleutels in je bezit hebben, indien er beelden van de beveilingscamera’s zijn en de politie mee wil werken aan een rapport. Verder moet je aantonen dat de motor middels een kettingslot en een schijfslot beveiligd was en op een bewaakte plaats stond tijdens de diefstal.

Dus luitjes, gewoon een Honda Click huren of kopen. Minder comfort maar wel MINDER risico op diefstal. Weest gewaarschuwd.

Ingezonden door anoniem


» Laat een reactie achter


5 reacties op “Waarschuwing: Koop of huur geen Honda PCX in Thailand”

 1. David Hemmings zegt op

  Deels gelijk wat betreft huren ervan (of andere bikes ) daar je dan voor onverwachte kosten staat welke je wel eens in de grote problemen kan brengen, niet alleen inzake diefstal , maar ook voor lichte schade die flink opgedreven wordt ….., malafide verhuurders beschikken over je adresgegevens en zouden

  ((volgens van horen zeggen..)) wel eens hun eigen bike komen stelen….

  Honda PCX zeer geliefd maar om nu te zeggen dat je 100% kwijt raakt is ook wel niet zo juist, trouwens er zijn gps-achtige toestelletjes die ingebouwd de positie verraden , kost ongeveer 5000 bht .

  Denk dat het huren van jetski meer een 100% totale afrader is wegens de immer voortdurende jet-ski-scam

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 2. robert48 zegt op

  Klopt allemaal een vriend van mij in pattaya kocht een rode PCX 2 jaar terug en gaat op bezoek bij een kennis.
  Maar die kennis heeft een camera aan het huis en konden ze mooi zien hoe ze te werk gingen hij heeft wel het geld terug van de verzekering maar de PCX is weg nu heeft die een honda airblade gekocht.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Rick zegt op

  Lees goed wat de boete is bij diefstal voor je iets huurt van scooter, kreeg afgelopen jaar schrik in Phuket toen na een avondje stappen met mijn Thaise gids de motorbike nergens meer te vinden was.
  Die avond het kaartje van de huur pas goed gelezen en bij diefstal van dat ouwe stuk ijzer zou het me een slordige 2000 euro kosten. Gelukkig hadden ze hem slechts weer eens verplaatst voor ruimte te maken kwam ik de volgende avond achter toen we terug gingen maar op die manier kan een goedkope manier van vervoer toch nog heel duur uit pakken.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 4. David Hemmings zegt op

  Tevens even opmerken, dat alhoewel Thaise verhuurders dit niet vragen , is het wel verplicht minstens een geldig internationaal rijbewijs (license )bij je te hebben samen met je landelijk rijbewijs , dit is verplicht in Thailand.
  Ook zal geen ene verzekering (uitgezonderd een enkele ) niet gelden bij ongeval indien géén Thais rijbewijs kan voorgelegd worden., en als niet Thai zijnde meestal bij ongeval met Thai je toch automatisch in fout gesteld wordt (wederom de enkele uitzondering niet meegeteld)

  Ook niet aan te raden om je paspoort in garantie te geven (wordt veelal gevraagd ) geef enkel kopie , daar je zonder paspoort vreselijke problemen kunt hebben , en ook alzo aan verhuurder overgeleverd bent bij problemen

  In Pattaya zijn er verschillende “Farang” die je prima en goedkoopste motorbike verhuurservice (bike afgeleverd en opgehaald op je verblijf ) kunnen bieden …….en Nee !….. ik ben het niet .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • LOUISE zegt op

   In Pattaya is een goed verhuur bedrijf(je).

   Pratumnakhill, links soi 5 in en ongeveer 200 meter direct rechts zie je de motorbikes staan.
   tel. 084-2570245
   Zij spreekt goed engels en kan een goede- of extra verzekering voor je regelen, wat je ongeveer 1200-,– extra kost.
   Dan ben je voor alles verzekerd.
   Wel zorgen voor een internationaal rijbewijs als je geen thaise hebt.
   Zij maakt een kopie van je rijbewijs, dus geen paspoorten afgeven gedoe.
   Als wij vrienden over hebben, zorgt zij dat de bike bij ons in de tuin staat.

   LOUISE

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website