Bewoners van Bangna en Samut Prakan zullen er blij mee zijn. De verlenging van de BTS Green Line (12,8 km ) naar de provincie Samut Prakan is volgens jaar al gereed. Dat is twee jaar eerder dan gepland.

Gouverneur Sukhumbhand van Bangkok heeft dit bekend gemaakt tijdens een bezoek aan de bouwplaats. Sukhumbhand inspecteerde de toiletten, liften, controlekamer en de voetgangersbrug tussen Bearing en Samrong, het eerste station op de verlengde lijn die negen stations telt.

De Green Line wordt ook in noordelijke richting verlengd (18,4 km, Mor Chit-Kukot).

De gemeente Bangkok verwacht dat met de komst van de Green Line de verkeersproblemen in de provincie Bangna en Samut Prakan sterk verbeteren.

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Verlenging van de BTS Green Line volgend jaar gereed”

 1. Nico zegt op

  Tja,
  Maar de BTS van Mo Chit (Chatuchak park) naar Siam is nu overvol en dan wordt hij doorgetrokken naar Lam Luka 18 km erbij. Zal voorstellen om een dubbeldekker te kopen.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Zal het echt zoveel verschil uitmaken ?
   De reizigers die nu al gebruik maken van de BTS nemen nu eerst een ander vervoermiddel om naar het eerste vertrekpunt te gaan vb Bearing. Ze zijn verplicht want ze kunnen niet eerder instappen.
   Dat zullen vele dan nu niet meer hoeven te doen omdat ze nu vroeger kunnen opstappen.
   Er zullen er dan minder op het huidige vertrekpunt vb Bearing opstappen, maar hun aantal blijft wel hetzelfde. Gewoon eerder opgestapt.
   De lijn doortrekken zal natuurlijk altijd wel nieuwe gebruikers lokken en andere treinstellen (dubbeldekkers) of de frequentie opdrijven is misschien een oplossing.

   De BTS niet doortrekken omdat er anders teveel volk gebruik van maakt is volgens mij zeker geen oplossing…

 2. Ben geurts zegt op

  En dan te bedenken dat toen bts starte ze na enkele jaren bijna failliet waren omdat de Thaise mensen het te duur vonden de bus was veel goedkoper dan de bts.
  Totdat men het eens probeerde bv. van ekamai naar Siam 15 min. Met de bus als het rushhour is 1 uur
  Wat het probleem mo chit naar Siam denk ik dat ze de frequentie verhogen maar dan moet je wel treinstellen hebben.
  De snelheid verhogen kan ook nog dat kunnen er meer trein per uur rijden
  Ben

 3. Nicole zegt op

  Het is inderdaad zo, dat bij vele ritten de treinen overvol zitten. Dus vele Thai verkiezen toch snelheid boven prijs. Toen we nog in bangkok woonden maakten we er regelmatig gebruik van. Gaat wel snel.
  En als we weer eens naar de hoofdstad reizen, gaan onze oplaadbare BTS altijd mee.

  • Wim zegt op

   Als we in BKK zijn wil mijn vrouw altijd in de auto overal Helen, maar ik heb zo n hekel aan steeds stil te staan in het verkeer en ook de politie houdt je soms aan. De BTS vind ik een geweldig vervoermiddel en uitbreiding Samut P heel mooi, want als we uit Hua Hin komen, ga ik de auto daar parkeren en verder met de BTS. Een opblaasbare BTS echt er nog niet tegengekomen.

   • RonnyLatPhrao zegt op

    “oplaadbare” BTS, waarmee ze de kaart bedoelt denk ik.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website