Bangkok is berucht om zijn verkeersopstoppingen. Wil je deze omzeilen dan kan je kiezen voor een motortaxi.

Je vindt de motortaxi’s op vrijwel iedere straathoek in Bangkok. Je herkent ze aan de oranje vestjes, dit zijn motoren met geregistreerde bestuurders. De motortaxi is niet een geschikt vervoermiddel voor bangeriken, de bestuurders zigzaggen namelijk door het drukke verkeer. Comfortabel is het dan ook niet en daarom alleen geschikt voor korte afstanden.

De meeste chauffeurs spreken geen Engels maar met wat kunst en vliegwerk lukt het wel om je bestemming kenbaar te maken. Voor een ritje van ongeveer 5 minuten, betaal je ongeveer 50 – 100 baht.

Zorg verder dat je goed zit en hou je stevig vast. Draag ook altijd een helm om je hoofd te beschermen.

Video: taxi’s op twee wielen

Bekijk hier de video:

[vimeo]https://vimeo.com/84229387[/vimeo]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Taxi’s op twee wielen: motortaxi in Bangkok (video)”

 1. Martin zegt op

  motrobikes staan wel specifiek genoemd bij de reisadviezen van de overheid.

  https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/thailand

  “Verkeersveiligheid

  In Thailand vallen veel dodelijke verkeersslachtoffers. U kunt daarom beter geen motor, jetski of bromfiets huren en die zelf besturen. De meeste motoren en bromfietsen die u huurt zijn onverzekerd. Ook brommertaxi’s zijn onveilig en kunt u beter niet gebruiken.

  Maar goed, bussen, veerboten worden bij slecht weer ook afgeraden. Ik denk dat je beter maar een klein dorpje achteraf kunt zoeken waar geen verkeer is. Of vliegen.

  • Fransamsterdam zegt op

   Weer een fraai voorbeeld van hoe onze van het belastinggeld betaalde overheid ons wereldwijd voor het ergste wenst te behoeden. Brommertaxi’s bestaan niet in Thailand, dat weten wij hier op Thailandblog nu wel. Maar maak het de Nederlandse bemoederende overheid maar eens wijs.

 2. Sjaak S zegt op

  Ik heb er een paar keer van gebruik gemaakt in Bangkok…. behalve de helm (die op ik weet niet hoeveel luizenbollen is geweest) dragen, zorg er ook voor dat je knieën zo dicht mogelijk binnen zijn, want hij gaat soms rakelings langs auto’s of andere objecten. Niets voor mensen met een zwak hart.

 3. rob zegt op

  Inderdaad zijn die motortaxi’s ideaal voor de wat kortere afstanden, tegen een belachelijk lage prijs, maar ik persoonlijk mijdt ze als het kan. Niet vanwege de rijstijl van de chauffeurs want bang uitgevallen ben ik niet maar meer vanwege het feit dat ik nogal wat moeite heb om mij ergens goed aan vast te kunnen houden.

  En als ik dan soms de Thaise dames zijdelings achterop zie zitten en die ook nog aan het sms”en zijn vraag ik mij af hoe zij dat in hemelsnaam voor elkaar krijgen en er niet afdonderen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website