Mochit, of soms geschreven als Mo Chit of Mor Chit, is het grootste busstation in Bangkok. Wie met de (nacht)bus naar het Noorden of Oosten van Thailand wil reizen, komt meestal hier terecht.

Je kan dit busstation bereiken met de BTS Skytrain (uitstappen bij het Mochit station) of met de MRT metro bij het Chatuchak Park station, vervolgens moet je dan nog ​​10 minuten met de taxi naar het busstation. Je kunt er ook eenvoudig naar toe reizen vanuit de internationale luchthaven Suvarnabhumi. De rit duurt minder dan een uur en kost ongeveer 300 baht.

Eenmaal aangekomen zie je tientallen loketten van busmaatshcappijen daar kan je een ticket kopen en informeren naar de vertrektijden. Er zijn een aantal restaurantjes, koffieshops en 7-Eleven winkeltjes waar je wat te eten of drinken kan kopen.

De bussen die vanaf Mochit vertrekken rijden afstanden tussen de vier uur tot 15 uur. De prijzen zijn afhankelijk van de klasse die je kiest en de afstand. Kies je voor een VIP bus dan heb je meer comfort en betaal je ook meer. Gezien de afstanden reis je meestal ‘s nachts. Een comfortabele stoel is dan wel prettig als je wilt slapen.

Video Busterminal Mochit

Bekijk de hier de video:

[vimeo]http://vimeo.com/64613071[/vimeo]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Mochit Busstation in Bangkok (video)”

 1. Gerrie Q8 zegt op

  Een aanrader. Alleen neem ik een taxi vanaf Sukumvit voor 125 baht. De bus naar Loei (ik stap uit in Chum Phae) kost me 351 baht. Looptijd iets meer dan 7 uur. De prijs is inclusief een cola en 2 cakejes, alsmede een ticket voor een gratis drankje bij de 20 minuten stop in Korat. Kopje koffie of iets anders ook te koop op deze drukke tussenstop.Er is wel een toilet in de bus, maar dat blijft altijd behelpen. Op de tussenstop zijn vele toiletten beschikbaar en zijn teven goed onderhouden.
  Neem altijd de ochtendbus, omdat ik in een bus (of vliegtuig) niet kan slapen. Wat naar buiten kijken, een boekje lezen en de tijd vliegt. Goeie kwaliteitsbus met voldoende beenruimte. Koop mijn ticket bij loket 47.
  Eén nadeel, maar voor sommigen weer een voordeel; ben altijd de enige farang en even praten met je buurman of buurvrouw zit er niet in. Ik spreek geen Thai en zij geen Engels. Maar…… je hoort mij niet klagen op het vervoer vanaf Mor Chit. Bussen vertrekken altijd op tijd en heb in de drie jaar dat ik er gebruik van maak, nog nooit een (bijna) ongeluk meegemaakt.

  • Khun Peter zegt op

   Wij nemen regelmatig de nachtbus vanaf Mochit naar Kanthalak in Isaan. Een kwart slaappilletje en ik wordt een uur of zeven later gewekt door mijn vriendin. De laatste keer hadden we een bus waarbij de rugleuning bijna plat kon. Heb heerlijk geslapen.

 2. Japio zegt op

  Ik heb in het verleden meerdere malen met een VIP bus vanaf Mochit gereisd. Dit soort bussen zijn erg comfortabel.

  Wat ik echter niet begrijp is waarom tijdens een nachtelijke rit de airco vaak zo koud staat. Alle passagiers lagen i.v.m. de kou onder aanwezige dekens weggedoken. Er zal ongetwijfeld een goede reden voor zijn.

 3. Nonkelwin zegt op

  Weet er ook iemand te vertellen waar diezelfde service beschikbaar is voor reizen naar het Zuiden?

  • Gerrie Q8 zegt op

   Nonkelwin, de bussen naar het zuiden vertrekken vanaf busstation Ekkamai. Te bereiken via Skytrain Sukumvit.

  • thaithai zegt op

   De bussen naar het bijv de eilanden in het zuiden vertrekken vanf het zuidelijk busstation Sai thai mai.

 4. jm zegt op

  Doe het vaak “andersom” ga met de bus vanaf Korat naar Morchit ,laat de auto op het betaalde parkeerterrein vh busstation staan, ten eerste het is goedkoper om met de bus te gaan en ik heb een ontzettende hekel aan auto rijden in bkk. Heerlijk relaxed in de bus en vanaf Morchit taxi motorbike naar het skytrain station makkelijker kan het niet, geen ergernis met de auto in bkk , heerlijk en dat voor ik dacht 299 baht. Op de weg terug vice versa. Snel en reuze gemakkelijk.

 5. Geert zegt op

  Als je naar Noord Oosten wilt kun je ook met Nakonchaiair gaan. Heeft een eigen busstation niet ver van Mochit.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Geert,
   Inderdaad.
   Deze maatschappij heb ik de laatst ook gebruikt van Udon naar Bangkok.
   Stopte onderweg bij een van hun lokalen (na ong 4/5 uur) en dit maar voor enkele minuten.
   Daar stond een nieuwe, frisse chauffeur klaar.
   Geen kamikaze toestanden onderweg opgemerkt.
   Als we de video mogen geloven worden de chauffeurs ook gecontroleerd en dienen ze een ademtest af te leggen voor vertrek.
   Je hebt de Gold en First class welke maar 18 plaatsen heeft.
   Goede stoelen vergelijkbaar met de business class in een vliegtuig.
   Je zit in een kuip waarin de stoel beweegt waardoor je dus geen last hebben van de positie van de stoel van diegene die voor, achter of naast je zit.

   Persoonlijk was ik er zeer tevreden over.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website