De redactie heeft besloten voorlopig geen ingezonden Covid-19 pandemie berichten meer te plaatsen (nog wel nieuwsberichten zoals van Bangkok Post). De overheid en de media zijn er in geslaagd om groot deel van de bevolking doodsbang te maken voor Covid-19, en dat is bij een deel van onze lezers ook het geval.

Wij hebben geen zin meer om steeds maar weer ongefundeerde en zonder met feiten onderbouwde reacties te moeten modereren. En dat van lezers die vanuit hun emotie zomaar wat roepen of na-papegaaien. Daarbij zijn er helaas ook een aantal lezers die de boodschap niet van de boodschapper kunnen scheiden en persoonlijk worden (dat heeft wellicht ook met intelligentie te maken en niet iedereen is daarmee gezegend).

Angst is een enorm sterke emotie, zelfs zo sterk dat er geen plaats meer is voor objectiviteit en ratio. Discussiëren met angstige mensen heeft geen enkele zin, tenzij je eerst de angst wegneemt.

Een ander probleem is dat ratio de angst niet zomaar kan wegnemen. Dat is in de hersenen zo geregeld. Emeritus hoogleraar Pierre Capel legt dat helder uit in deze video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website