Beste lezers,

Vanaf heden zal Maarten geen vragen meer beantwoorden over de verkrijgbaarheid van medicijnen in Thailand. Dit zegt Maarten daar over:

In Thailand zijn sommige medicijnen vaak niet verkrijgbaar, ook al wordt aangegeven van wel. Het beste is aan een apotheek te vragen of bepaalde medicijnen in voorraad zijn.

Zelf ben ik geen apotheker en ik moet soms lang zoeken, om uit te vinden of medicijnen verkrijgbaar zijn. Dat kan een apotheker veel sneller, aangezien die alle gegevens direct tot zijn beschikking heeft.

Vraag uw arts in uw thuisland geen medicatie voor te schrijven die in Thailand niet aanwezig is. Daarvoor heeft hij of de apotheek een internationaal vademecum.

Als u vragen heeft over de (bij)werkingen van medicijnen, zal ik die natuurlijk beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

4 reacties op “Van de redactie: Huisarts Maarten beantwoordt geen vragen meer over de verkrijgbaarheid van medicijnen in Thailand”

 1. Peter zegt op

  Ja groot gelijk,

  Op Google is ook van alles te vinden.
  En inderdaad zonde van je tijd.

 2. Jonathan zegt op

  Spijtig want de dokters in België hebben ook de tijd niet meer om eventuele alternatieven te gaan opzoeken voor hun patiënten. Hun agenda’s zitten nu al bomvol.

  Alvast dank aan Maarten voor wat hij voor ons betekent.

  • ็Henk zegt op

   Je leest niet goed. Dr. Maarten zegt dat hij niet meer gaat uitzoeken of bepaalde medicatie in Thailand verkrijgbaar is. Dat is na te vragen bij de Thaise apotheker zelf. Elk ziekenhuis heeft een eigen apotheek, maar deze is veel duurder dan de whole-sale apotheken in grotere steden. In dat soort a[potheken is prima navraag te doen en de apotheker her- of himself spreekt Engels.

 3. HAGRO zegt op

  Ik heb je nooit een vraag gesteld maar Ik wil je bedanken voor je inzet en antwoorden die mensen hebben geholpen!
  Badankt!
  Mvg,
  Hans


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website