Beste lezers,

Mijn aankondigen om ermee te stoppen heeft al heel wat reacties teweeggebracht. Het is zo dat ik dat wel degelijk meende wat ik daar zei. Het was iets waarmee ik al langer speelde en het was eigenlijk niet meer dan de druppel te veel in de gekende emmer. Ook bij mij geraakt die al eens vol. Ik lees te dikwijls reacties die als enige doel hebben iets negatief te plaatsen. Ook zo in dit geval. 

Wat me vooral ook stoort is dat men wel info verwacht of naar info op zoek is, want waarom anders TB lezen, maar anderzijds het niet nodig vindt bij te dragen door ook info te delen. Commentaar leveren op iets of iemand, of zeggen wat men wel of niet zou moeten doen, zeggen of schrijven is nu eenmaal veel makkelijker dan zelf een positieve bijdrage te leveren.

Maar goed, ik ben iemand die niet dikwijls een deur voorgoed sluit, op enkele uitzonderingen na. Ik heb het advies gevolgd van enkele lezers en redactie en het een nachtje laten bezinken. Net zoals ook al enkele lezers schreven in hun reactie mag ik mijn besluit niet laten afhangen van één of meerdere negatieve reacties. Als ik dat zou doen moet ik evengoed rekening houden met de positieve reacties en dan zou ik ook moeten doorgaan. Ter info. Eigenlijk had ik gevraagd om de reacties te sluiten. Dit op het gevaar dat de negativisten er anders weer een reden zouden in zien dat ik naar complimentjes en belangstelling aan het hengelen was. Maar die beslissing ligt uiteindelijk in handen van de redactie.

Ik ben iemand die emotioneel en vooral uit het hart (soms te dikwijls) reageer op bepaalde situaties.  Ook hier was dat het geval. Na er een nachtje over geslapen te hebben heb ik dan ook besloten de positieve reacties het te laten halen op de negatieve en ermee verder te gaan. Diegene die ik met mijn adviezen kan verder helpen, of om dingen te verduidelijken door het op een andere manier te schrijven hebben daar ook recht op.

Aan de negativisten heb ik het volgende te zeggen. Als informatie niet van toepassing is voor jullie, lees het dan niet of op zijn minst hou dan je commentaar voor jezelf. Dit wil daarom niet zeggen dat je het daarom altijd moet eens zijn met wat er geschreven wordt en dat je dat niet mag laten weten. Je mag best inhoudelijk niet eens zijn met iemand, maar kom dan met constructieve commentaar.

De TB Immigration Info Brieven zijn o.a. in het leven geroepen om de lezers de kans te geven hun ervaringen te delen met andere lezers.  Dat kunnen dan lokale ervaringen zijn die je enkel kan ervaren in dat specifiek immigratiekantoor. Dat iemand daar 600 Km verder niets aan heeft kan ik best wel inkomen, maar dat mag geen reden zijn om het niet te plaatsen of het niet te laten weten.

Ik hoop dan ook dan ook dat jullie doorgaan met jullie ervaringen in te sturen. Ook voor mezelf.  Jullie ervaringen zijn ook voor mij een bron bij het adviseren van andere personen.

Ik trek hier nu een lijn onder en ga er niet meer op terugkomen. Voor mij is de zaak afgehandeld en ga verder waar ik gestopt ben, want ik zie dat er nog een vraag in de pipeline zit waar een antwoord op wordt verwacht.

Vriendelijke groeten

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

149 reacties op “Reactie van Ronny aan de lezers van Thailandblog”

 1. GeertP zegt op

  Een goed besluit Ronny,heel veel mensen maken gebruik van jouw expertice,laat dat niet kapot maken door een paar negatievelingen.

  • Georges zegt op

   Prachtig besluit…het siert U Ronny.

 2. Josef zegt op

  Goed zo, Ronny. Complimenten! Inderdaad, laat je niet ontmoedigen door een enkele negatieveling. Te veel anderen zijn gebaat bij jouw relevante uitleg, en maakt dat dit blog een grote meerwaarde heeft.
  Aan de redactie van dit blog: als iemand een vraag heeft aan Ronny, laat hem dan antwoorden en hou de reactie-mogelijkheid gesloten. Als ervaringen van lezers worden gevraagd, modereer dan strakker, en sluit meningen uit. Als discussie nodig is, distilleerderij het onderwerp uit de reacties en plaats deze dan als apart item.

 3. Rob V. zegt op

  Een goed besluit Ronny. 🙂 Er zijn meer mensen geholpen dan dat minder plezante reacties zijn, en elkaar helpen doen we het voor, niet?

 4. Fijn Ronny! Ze zeggen wel eens dat niemand onmisbaar is, maar dat klopt niet.
  Keep up the good work!

 5. Kees zegt op

  Dat is zeer goed nieuws. Hoewel ik weinig te maken heb met visum zaken, vind ik dat je het geweldig doet. Negativiteit is een heel nare bijwerking van de toegankelijkheid van het internet. Er zijn nu eenmaal veel negatieve mensen die altijd vinden dat wat anderen naar voren brengen waardeloos is, zonder feitelijke kennis. Of gewoon kritiek leveren om het kritiek leveren. Daar voelen ze zich blijkbaar goed door. Ik hoop dat er een goede oplossing gevonden kan worden in dit geval, want jouw informatie is van grote waarde voor dit blog.

 6. jan si thep zegt op

  Fijn.

 7. Frans Pattaya zegt op

  Goed nieuws!

 8. Cornelis zegt op

  Welcome back, Ronny!

 9. pjoter zegt op

  Hallo Ronny.

  Dank voor je besluit ik ben er in ieder geval blij mee, en ik denk velen met mij.
  Ze zullen het je misschien niet allemaal laten weten, tenslotte is niet iedereen een schrijver.
  ik kijk al uit naar het volgende bericht uit de pipeline.

  Met vriendelijke groet.

  Pjoter Lo

 10. leo bossink zegt op

  Fantastisch Ronny. Ik ben blij met je besluit om op je eerdere besluit terug te komen.
  Ik gun je veel plezier met deze uit de hand gelopen hobby. En ik zie dat vele lezers hier oprecht blij zijn met jouw bijdragen en antwoorden over visa en dergelijke.

  • Henk zegt op

   Ronny,
   Ik, en zoals je hebt gezien vele anderen, waarderen het enorm dat je je mening hebt heroverwogen en door wil gaan, je helpt hier echt veel mensen mee. Top!!

 11. Rudi zegt op

  Mooi dat je toch doorgaat Ronny. Succes.

 12. Piet zegt op

  Je specialisatie op gebied van visa en immigratie is onmisbaar
  Fijn dat je er mee door blijft gaan

 13. sylvester zegt op

  Geweldig Ronny en ik hoop dat je dit in een goede gezondheid met plezier kan blijven doen.

 14. Ruud zegt op

  Top!! Ronny 🙂

 15. Sake zegt op

  Superblij met jouw besluit Ronny!

 16. Rene zegt op

  Mooi bericht Ronny! Ik herken dit helaas. Dit was voor mij ook een reden om mijn privé en zakelijk facebook accounts op te zeggen, ook al was dat een gemis voor de familie.
  Ik hoop dat je nog veel voldoening mag halen uit het TB en dat jij voor nog veel mensen iets kunt betekenen!

 17. Leo Bosch zegt op

  Chapeau !!

 18. Han zegt op

  Toppie Ronny, alle begrip voor de situatie gelukkig laat je het positieve prevaleren

 19. Eric H zegt op

  heel fijn dat je doorgaat Ronny want ik lees altijd jou reacties op soms ook vragen waar ik soms van denk dat kan niemand weten wanneer bijvoorbeeld Thailand weer touristen toelaat of wanneer je weer verlenging kan aanvragen en ga zomaar door.’
  Je geeft altijd antwoord en ik waardeer dat enorm.
  Veel van ons hebben er iets aan en net wat je zegt heb je er niets aan dan sla het verhaal over en geef GEEN commentaar.
  Kortom blij dat je doorgaat ,hulde
  een trouwe volger
  richting moderator een tip (geen commentaar hoor) want er wordt veel geschreven : misschien wat kieskeuriger zijn met plaatsen van bepaalde reakties als het kan? ook ter bescherming van mensen die iets plaatsen

 20. Ton zegt op

  Een rots in de branding wordt niet door één golfje ineens tot gruis gereduceerd.
  Dank voor de betrouwbare informatie, die je altijd met ons deelt en hopelijk nog lang blijft delen in een verder kalme zee.

 21. Klaas zegt op

  Ronny,

  Azijnpissers zijn en blijven er.

  Doorgaan!

 22. Hans zegt op

  Super, hopelijk heb je een statement kunnen maken voor alle lezers. En dit geldt ook in het leven. Blijf positief. Aan de negatievelingen : groepeer jullie in een andere blog en val elkaar daar naar hartelust aan. Dan hebben wij alvast geen last van jullie.

 23. Jacobus zegt op

  Dat je uiteindelijk besloten hebt om toch door te gaan met het advies geven mbt de e- en immigratie problematiek maakt me blij.
  Met enkele anderen heb je naar mijn mening bijgedragen aan het feit dat Thailandblog zo interessant is om elke dag te lezen. Jouw bijdragen zijn zeer waardevol en zouden node gemist worden als je was gestopt.

 24. Jannie zegt op

  Lieve Ronny,
  Mensen zoals jij maken de wereld mooier, fijn dat je door blijft gaan en hoop dat je er zelf ook nog genoeg plezier aan beleven mag… Voor al die zogenaamde bedweeters, get a LIFE !!!
  Dacht nog even,ik maak een spandoek en loop er mee door Amsterdam, zou geen goede bijdrage zijn, .een spandoek met,: ‘Ronny moet blijven ‘ erop, ik woon namelijk dichtbij de walletjes.
  Ik meen het echter wel, ik lees altijd jouw reacties en denk vaak,wat een liefde stopt deze man erin, hulde !!!

 25. rob zegt op

  Ronny,

  Wij zijn blij met je expertise. Grote klasse dat je blijf.

  gr Rob

 26. Evert zegt op

  Goed zo Ronny, dank je wel voor jouw waardevolle informatieve bijdragen aan Thailandblog. Je doet er tallozen een groot plezier mee.
  Ik blijf jouw bijdragen met belangstelling en met een dankbaar gevoel volgen. Succes!!

 27. Hendrik zegt op

  Beste Ronny, geweldig dat je terug komt op je beslissing. Toen ik hier als nieuwkomer kwam heb ik veel van je adviezen gelezen en toegepast. Daarvoor nog bedankt. Je bent een zeer grote steun voor nieuwkomers.

 28. Henk zegt op

  Heel goed Ronny, laat je niet gek maken door negatievelingen.
  Ik zit ook op een site voor oldtimerliefhebbers en ook daar zitten van die simpele figuren die het leuk vinden om iemand zijn auto of verhaal af te zeiken.
  Hetzelfde op een site voor Formule 1, heel veel domme opmerkingen.

  Gewoon doorgaan en vriendelijke groet, Henk

 29. Yan zegt op

  R E S P E C T, Ronny….voor al uw mooie werk, en vooral om bij ons te blijven met uw o zo waardevolle en helpende inzicht, doorzicht en niet aflatende inzet….we worden er allemaal beter van…

 30. Martin zegt op

  Beste Ronny.
  Wij zijn blij met je besluit, dank je wel

 31. Willy zegt op

  Goeie beslissing Ronny

 32. Henk zegt op

  Super Ronny. Ben echt blij met je besluit!

 33. Henk Nijzink zegt op

  Blij dat je doorgaat.

 34. Eddy Lampang zegt op

  Beste Ronny,
  Jouw ervaring en deskundigheid hebben mij meermaals verdergeholpen, waarvoor mijn appreciatie en dank.
  Op een open forum ontmoet je uiteraard ook individuen die zich (negatief) willen profileren ten koste van de goed bedoelde adviezen. Het feit dat dit je raakt is menselijk, maar het siert je dat je volhoudt en dat je daardoor het ernstig lezerspubliek correct geïnformeerd blijft houden.

 35. Harry zegt op

  Dank je wel Ronny!
  Ik lees je artikelen altijd, heb ze vaak (nog) niet nodig, maar zie wel dat jij er enorm veel tijd, moeite en liefde in steekt om ze überhaupt op papier (spreekwoordelijk) te krijgen. Vaak heb ik net om jou artikelen mensen verwezen naar TB. Het is inderdaad jammer dat er altijd weer mensen zijn die dingen beter denken te weten of die hele stukken gewoonweg niet begrijpen maar er dan wel commentaar op geven. Gelukkig kijk jij daar nu doorheen. Aan de reacties hier, op jou mededeling, zie je maar weer dat jij alom gerespecteerd en gewaardeerd wordt.

  Welgemeende groet,
  Harry.

 36. Paul zegt op

  Hallo Ronny.

  Ik ben blij dat je er weer bent.

  M.vr.gr, Paul

 37. Peter zegt op

  Geweldig.

  Graag bij deze een tip voor TB.

  Er zijn lezers die heel en heel en heel vaak hun mening moeten uiten. Is het niet verstandig deze mensen (ik zal geen namen noemen) deze mogelijkheid niet meer te geven. Weet we hebben weinig te doen in Thailand en denken allemaal het beter te weten. Maar omdat deze mensen bijna op elke uitgave reageren geven ze ook met regelmaat heel foute essentiële informatie. Deze mensen brengen met hun foute informatie mede lezers onnodig in de problemen. Ze moeten maar een andere tijds besteding vinden.
  Iemand die nagenoeg in elke aflevering van TB een reactie meent te moeten plaatsen op een of meerdere artikelen moeten zelf maar een TB beginnen. En Ronny pluim voor jou inzet. Super.

 38. Frans zegt op

  Fijn voor mij, fijn voor velen.

  Jouw bijdragen en info was en zal zijn de hoodreden om dit blog te lezen.
  Ik kan me goed voorstellen als je WEER een keer dezelfde vraag gesteld krijgt, of in een iets andere vorm, je dan verwijst naar je eerdere antwoord.

  Goed lezen kan en moet geleerd worden.

 39. Jan zegt op

  Beste Ronny,

  Je bent een persoon naar mijn hart.
  Mijn oprechte complimenten voor jouw volwassen en dapper besluit om er niet mee op te houden.
  We kunnen jou hier met al jouw goede adviezen ook helemaal niet missen…!!!
  Ben erg blij te vernemen dat je de draad weer op pakt.
  Kan me erg goed inbeelden en voorstellen hoe jij je hebt gevoeld met dat negatieve commentaar van personen….wat kan een nachtje goede rust een goed effect hebben (gelukkig..!!!)
  Maar zoals jezelf al aangeeft het is beter je te richten op al het positieve..!!!
  Laat je leven niet teveel beïnvloeden door het negatieve.
  KEEP UP THE GOOD WORK RONNY..!!!!

 40. haki zegt op

  Een hele opluchting, Ronny! Zeker in deze onzekere “Corona-periode”, waar velen, die momenteel buiten Thailand verblijven, waaronder ondergetekende, met smart wachten op beter nieuws wat betreft het verder openen van de grenzen. Dat zal dan wel weer gepaard gaan met zekere voorwaarden wat weer stof zal zijn voor vragen richting Thailandblog resp. jou.
  In elk geval maakt deze heroverweging van jou, mijn dag weer goed!
  Groeten, Haki

 41. piet zegt op

  Beste Ronny,

  Jouw bijdragen zijn 1 van de lichtpuntjes van TB en mn nuttig wat betreft Immigration procedures in Thailand.
  Wat kan helpen is je gevoel van humor tegen die mensen die jou willen kwetsen, het zijn maar zielepieten.
  Don’t let the bastards get you down!

  Piet

 42. Happy man zegt op

  Heel goed Ronny dat je het besluit hebt genomen om voor ons door te gaan. Trekje niets aan van de negatieve reactie,s want die halen het totaal niet bij de mensen die al het werk wat je verzet wel weten te waarderen. Bedankt tot nu toe want je hebt al heel veel mensen blij gemaakt met je schrijven en ik kijk weer uit naar je volgende reactie,s

  Met vriendelijke groet,
  Happy man.

 43. martin zegt op

  Hallo Ronny

  Bedankt voor de vele uren die je investeerd voor het helpen van mensen die geen gelegenheid hebben zelf hun benodigde informatie te vergaren.
  Velen hebben geen Thaise vriendin of zijn al op leeftijd en spreken ook weinig of geen engels.

  Dat elk immigratie kantoor hun eigen regels hanteerd en dan ook in elk immigratie kantoor ook sommige medewerkers hun eigen regels hanteren die juist of onjuist zijn geeft veel verwarring.

  Het is daarom wel zo handig dat alle informatie van moeilijkheden bij lokale kantoren en hun eigenzinnigheden kenbaar worden gemaakt.

  Verder waardeer ik de informatie van Ronny die het tot nu toe altijd bij het juiste eind had en zo doende voor sommigen een baken kan zijn.

  Er wordt namelijk teveel geouwehoert van die zegt dit en die zegt dat.

  Ronny bedankt

 44. Els zegt op

  Goed zo Ronny, laat ze maar kletsen. Er zijn altijd negatievelingen in de wereld. Dat heb je afgelopen weken gezien.
  Hou vol en succes maar weer

  • Erik zegt op

   Iedereen zal U nodig hebben in deze woelige tijden,bravo, doe zo voort.

 45. Johannes Visser zegt op

  Ronny, ik schrok gisteren van het nieuws dat je ermee ging stoppen, heel blij vandaag dat je toch doorgaat, ik hoop nog vele jaren, je helpt er zoveel mensen mee. groet Jan.

 46. Theo volkerijk zegt op

  Ronny
  Jij bent een onmisbaar persoon
  Velen heb je geholpen
  Jij doet ontzettend goed werk voor anderen

 47. Piet maat zegt op

  Jammer,dat je stopt,er zijn altijd van die negatieve mensen die denken dat ze het beter weten,maar je adviezen waren bestemd voor een andere groep die de adviezen we prettig vonden.

 48. eduard zegt op

  Ben blij dat je blijft, vooral voor degene die er de ballen verstand van hebben, zoals ik.Wat heb jij me geholpen !!!

 49. Verhagen zegt op

  Niet snel zal ik in de pen klimmen om mijn stem te laten horen. In dit geval wil ik het zéker doen.
  Ik ben zéér gesteld op uw adviezen en meningen. Één van de eerste stukjes die ik dagelijks in thailandblog zoek, zijn úw onderwerpen en info’s, waar ik erg veel waarde aan hecht… al woon ik een kleine 10.000 km van Thailand vandaan.
  Het zou een groot verlies voor thailandblog zijn als u zou stoppen. In de loop der jaren heeft u zo veel goede adviezen aan de lezers gegeven, waar ik het nu nodig vind u dit te laten weten en dank daarvoor.
  Ik begrijp uw overwegingen te stoppen, maar ik vind het ongelooflijk fijn dat u er, alles overwegende, toch een vervolg aan wilt blijven geven.
  Zeer veel dank daarvoor!!!

 50. Arnolds zegt op

  Als nieuweling in Thailand heb ik door jouw meer kontakt / hulp/advies van andere Nederlanders gekregen.
  Laat je niet uit het veld slaan, voor mij en ik zie voor meerdere lezers ben je Topper!!!.

  Gr,Arnolds

 51. edo zegt op

  goed zo Ronny
  keep on going with your decision

 52. Mark zegt op

  Ik heb nooit gesnapt waarom mensen negatief moeten zijn, respect voor iedereen ook al kan je het soms ergens niet mee eens zijn, gewoon door gaan kerel, en tek je alleen de positieve geluiden aan

 53. ser kokke zegt op

  Ik ben er heel erg blij mee, dank je wel.

 54. Erik zegt op

  Thx Ronny . Topgast !

 55. LOUISE zegt op

  Hallo Ronny,

  Bij dit besluit zul je heel veel mensen blij maken.
  In alle jaren waarop wij TB lezen, kwam vaak de gedachte op dat er veel azijn-pie…. zijn en dit ook graag laten weten.

  Jouw bijdrage aan Thaiblog is heel groot en soms de vragen lezende die je dus een week daarvoor behandeld had, gingen mijn tenen ook krullen, maar verloor je geduld nooit.

  Je zal met jouw beslissing om door te gaan heel veel mensen blij maken.
  Ronny, heel veel succes en houdt dit in gedachten aub.,

  “MEN WORDT ALTIJD DOOR EEN STRONDWAGEN OVERREDEN”
  Een heel oud gezegde maar o zo waar in de 21e eeuw.

  Groetjes,

  LOUISE

 56. Martin zegt op

  Helemaal mee eens Ronny, dezelfde reden ben ik eens ben gekapt met een nieuwsletter. Thai visa krijgt dezelfde luiaarts

 57. Koge zegt op

  Ronny , fantastisch dat je door gaat, je schrijft altijd zo duidelijk en helder.

 58. Dre zegt op

  Beste Ronny, ook vanuit Belgie wordt een zucht van verlichting geslaakt. Ook met name door mezelf. TB is een forum dewelke ik dagelijks lees en Uw bijdrage in deze is van hoogstaand kwaliteit. Bedankt dat je ons verder, belangloos , wil blijven info geven betreffende het imense kluwen wat Immigratie betreft. Nogmaals, een welgemeende dank voor Uw besluit.
  KEEP GOING .
  Vriendelijk groet,
  Dre

 59. Sietse zegt op

  Hoi Ronny, terug komen op een beslissing zegt iets over de persoon. Wens je nog vele jaren in goede gezondheid en dat je nog vele berichten mag beantwoorden.
  Sietse

 60. Ruud zegt op

  Ronny, dank je wel, ik lees met veel interesse jouw antwoorden! Ik ben blij dat je daar mee door gaat.
  Ruud

 61. Pieter Udon Thani zegt op

  Een” goed positief besluit Ronny’
  .
  ‘Contra verbosos noli contendere verbis: Sermo datur cunctis, animi sapientia paucis’
  .
  Vertaald naar het Nederlands betekent dit ‘
  .
  Ga liever niet bekvechten met woordenkramers: spraak is aan iedereen gegeven, wijsheid van geest aan weinigen’
  .
  Pieter uit Udon Thani
  .

 62. Timp Leopold zegt op

  Beste Ronny
  Mijn diepste respect voor al je werk in de afgelopen jaren.
  Ook mij heb je eens geholpen bij het verlengen van mijn Non immigrant O visum.
  Tussen alle indianen verhalen door, krijg ik van jou tenminste correcte informatie!
  Nogmaals bedankt en doe zo voort!
  Pol Timp

 63. Conimex zegt op

  Dank je Ronny, fijn dat je door gaat !!

 64. Rob zegt op

  Ik ben blij dat te horen Ronny want juist jouw know how is zo belangrijk voor alle vragen die er altijd weer leven bij mensen.
  Succes en groet Rob

 65. ruudje zegt op

  Ronny , bedankt voor jouw goede info al die jaren hier op de blog .
  ik denk dat de meeste lezers wel apprecieren wat jij gedaan hebt al die tijd .
  Eigenlijk zou ik je op een pint willen trakteren .
  Negatievelingen vind je overal , maar zijn gelukkig een kleine minderheid .
  Maar het zijn zij die alles verpesten voor de rest , jammer .

  Hou vol , Ruudy

 66. Wim HY zegt op

  Mister Ronny for President.
  Welkom terug. Hoop nog jaren uw deskundige adviezen te lezen.

 67. aad van vliet zegt op

  Ronny je ziet het: je wordt hogelijk gewaardeerd! We zijn allemaal blij dat je blijft doen wat je doet.

 68. georgio zegt op

  Dag Ronny,

  Een wijselijk besluit dat je hebt genomen om toch door te gaan met informatie betreffende immigratie zaken en dergelijke, vele bloggers zullen dit positief zien.
  Negatief commentaar geven en iemand aan de schandpaal zetten is vlug gedaan.
  Eigenlijk dit blog dient toch om mensen verder te helpen in bepaalde situaties en het een immigratie kantoor tegenover het ander heeft ook verschillende meningen aangaande de documenten, laat staan dat iedere beambte er ook zijn eigen mening over heeft,want zelf persoonlijk mee gemaakt dat je je aanmeld en bij dezelfde persoon als het jaar voordien bent geweest en dat die andere documenten aan je vraagt
  Daarom is het nuttig dat men zijn ervaringen hier deelt op het blog, en dat jij want je bent de specialist hiervoor ook raadgevingen kan mede delen
  Ronny het ga je goed en bedankt voor je inzet op dit blog
  Georgio

 69. sjaakie zegt op

  Hallo Ronny, fijn dat je de beslissing herziet en voort gaat met het goede werk dat je doet.
  Een hele geruststelling voor zeeeeerrrrrrr velen dat je voort gaat met je zeer gewaardeerde hulp.
  Laat je niet van de wijs brengen door mensen die op het onjuiste moment zich negatief manifesteren.
  Dankjewel.

 70. Jos smeets zegt op

  Geweldig Tony dat je door gaat
  Met belangstelling lees ik je deskundige adviezen.Bedenk dat je het niet iedereen naar de zin kunt maken.

 71. timker zegt op

  Alleen wijze mensen denken over hun besluiten na en zijn bereid om hun besluit terug te draaien !!! Ik ben er in ieder geval blij mee en zal net als vroeger proberen bij te dragen omde verschillen aan te geven tov onze Immigratie kantoor (Sakon Nakhon) !!! Bedankt !!!

 72. Johan zegt op

  Hoi Ronny

  Wat moet ik zeggen,alles is al gezegd.
  Ik ben heel blij dat je besloten heb om door te gaan ,en nog veel mensen goede adviezen kan geven.

  BEDANKT Ronny

 73. Chris zegt op

  Volgens mij zeggen de reacties genoeg over de waardering die je verdient. Negatievelingen zijn sneller geneigd commentaren te geven dan mensen met positieve ervaringen. Geldt hetzelfde voor vragenlijsten ed

 74. Peter zegt op

  Grote klasse! Positief wint van negatief! Zeker nu zijn je kennis en ervaring van groot belang.

 75. Glenno zegt op

  Beste heer Ronny,

  Ik heb (eer)gisteren niet gereageerd omdat ik het vermoeden had dat het om de bekende “druppel” ging. Iemand die zooo gemotiveerd en gedreven is zijn kennis met anderen te delen laat zich niet wegsturen door een incident of door een negatieve reactie.

  Ik ben blij dat uw nachtrust u tot andere inzichten heeft gebracht. Zie boven hoeveel dankbare reacties op uw heroverweging.

  Het moet me wel van het hart dat het een tendens lijkt te zijn van mensen, die klaarblijkelijk een ellendig leven hebben, er een sport van maken anderen af te zeiken, of heel veel azijn drinken. Jammer, want samen constructief iets uitzoeken/delen brengt heel veel vreugde.
  Maar goed, een ieder met respect behandelen blijkt voor sommigen een hele opgave.

  Als ik dan iets positiefs mag opperen:
  Al ruim een jaar volg ik dagelijks deze nieuwsbrief en heb de indruk dat ik met grote regelmaat dezelfde of soortgelijke vragen voorbij zie komen. Zou het een idee zijn om een databank aan te leggen met antwoorden op vragen die veel gesteld worden? Bijvoorbeeld over visa en de bijbehorende eisen, over koop/verkoop onroerend goed, huwelijk/samenleven, testamenten etc. etc. .
  Het kan voor de toekomst heel wat werk, ook voor u, schelen. En minder irritatie. De databank hoef dan alleen maar bijgehouden te worden.
  De belangrijkste (veel gestelde) vragen komen vanzelf langs.

  Beste heer Ronny, Dank dat u terug bent.
  Vr. gr. Glenno

 76. Jo Beerkens zegt op

  Fijn Ronnie dat je hebt besloten om door te gaan. Wij lezen jouw deskundige informatie altijd met veel aandacht en we leren er veel van. Wat ons betreft mag de redactie het laten bij het antwoord van Ronnie en verder geen reacties plaatsen.

  Wij denken overigens dat veel mensen terughoudend zijn om bij TB inbreng te leveren, door de dikwijls negatieve, onnodig grievende en vooral ondeskundige reacties.

 77. Ernst Van Luyn zegt op

  ernst.vanluyn38@gmail.com
  Keep going very enjoyable!

 78. bona zegt op

  Wat mij betreft is het uiterst eenvoudig. Als er een ernstige visumvraag gesteld wordt die mij zou kunnen aanbelangen, neem ik nota van Ronny’s antwoord en het overige laat ik voor wat het waard is.
  Proficiat Ronny.

 79. Facttester zegt op

  Moedige beslissing Ronny! Je hebt jezelf overwonnen. Je mag heel trots zijn op jezelf dat je dit voor mekaar hebt gekregen. Wat karakteriseert een sterke man? Niet dat hij valt, maar dat hij weer opstaat! Knap hoor. En wij TB lezers plukken daar de vruchten van. Heel veel dank en succes!

 80. HansSteen zegt op

  Fijn Ronny, respect voor alle tijd die je hierin steekt.
  Je hebt inmiddels honderden vragenstellers persoonlijk geholpen, en bent waarschijnlijk duizenden mensen indirect van dienst geweest met je adviezen. Onmisbaar!

 81. Peter zegt op

  De vele positieve reacties zeggen genoeg Ronny. Meestal reageer ik niet als ik niets toe te voegen heb aan eerdere reacties. Maar voor deze gelegenheid maak ik een uitzondering. Ben super blij dat je doorgaat Ronny. Welcome back.

 82. Rob zegt op

  Mooi,geweldig dat je door gaat.

 83. Jos NT zegt op

  Was dat even schrikken!
  Gelukkig dat je op je besluit teruggekomen bent. Samen met mij zullen heel veel lezers van Thailandblog dit waarderen. Je bent een van de boegbeelden van het blog en zonder jouw correcte info en adviezen zouden heel wat lezers verloren lopen in de visum- en verblijfsproblematiek van Thailand.
  Bedankt dat je doorgaat Ronny en laat je vooral niet ontmoedigen door een paar azijnpissers.

 84. Eric Kampstra zegt op

  Beste Ronny, doorgaan, betekent groots karakter. PETJE AF! En bedankt.

 85. HvB zegt op

  Ronny Top!
  Goed om te horen dat je ermee doorgaat. Ik heb in het verleden veel aan je info en adviezen gehad! En wellicht ook in de toekomst.

 86. Benno zegt op

  Beste Ronny, ik respecteer je besluit uiteraard, hoe jammer dat ook is. Ik heb veel gehad aan jouw deskundigheid en daar mijn voordeel mee kunnen doen. Dank je wel daarvoor. Thailandblog raakt een enorme bron van kennis kwijt. Het ga je goed.

 87. vrijdags john zegt op

  Ronny!
  U kennende als vriend uit Mechelen, dacht ik bij het lezen van de onzinnige kritiek van Bz op 17 juli,
  ”DIT KOMT NIET GOED”.
  En inderdaad enkele uren later bij uw eerste reactie kwam het niet goed.
  Maar omdat ik u zeer goed ken als vriend, wist ik ook!, (omdat jij een zodanig groot en goed hart hebt),dat dit een ondoordachte reactie was en dat je nooit voor lang dit mooie werk, wat jij voor zovele mensen al hebt verricht zou laten vallen voor slechts 1 Malloot die tussen deze TB immigration info brief zit, en ik ben zeer blij dat je snel tot inkeer gekomen bent omdat mensen u hier zeer nodig hebben.
  Hopende dat je nog vele jaren mag en wil doorgaan, groet ik u, en Faay met het grootste respect .
  Uw vriend Johnny

 88. Taruud zegt op

  Jouw bijdragen zijn heel waardevol. Fijn dat je er mee doorgaat!

 89. Hedy zegt op

  Ik ben blij dat je er niet mee stopt, want ik lees graag TB daar ik ook dolgraag met vakantie naar Thailand ga.

 90. Rudy R zegt op

  Ronny nogmaals bedankt voor al je fantastische werk voor deze blog! Jouw bijdrages maken de onderwerpen rondom visa etc. een heel stuk begrijpelijker…

 91. Matta zegt op

  Ronny is eveneens een geweldige fan van Ramses Shaffy en dit is één van zijn favorite

  https://www.youtube.com/watch?v=Yga6O3WhRFY

 92. Marc965 zegt op

  Top Ronny..
  Mvg.

 93. Aad zegt op

  Top ben blij dat je door gaat
  Je heb mij ook in het verleden geholpen
  Ik lees altijd alles wat jij hier op de site deelt met ons

 94. KarelSmit2 zegt op

  Nou Ronny als je nu niet ziet hoeveel mensen jou inbreng zeer op prijs stellen dan weet ik het ook niet meer, ga zo door kerel, jij geeft de informatie die vaak door de officiële instanties maar half of helemaal niet worden gegeven.

  Mvg Karel2

 95. Bjorn zegt op

  Dag Ronny, ik heb altijd al veel waardering en respect voor jou gehad. Jouw deskundig advies helpen zovelen onder ons verder. Hopelijk kunnen we nog vele jaren van jouw advies gebruik maken.

 96. janbeute zegt op

  Bedankt names velen.

  Jan Beute.

 97. Pierre zegt op

  Hallo Ronny ik heb RESPECT voor wat je doet en ik ben er goed mee om naar UDONTHANI te komen zo rap we kunnen komen naar daar mijn vrouw(Thai) ik ook blij met je uitleg
  verder nog groeten van uit Belgie

 98. Sl. Van Kampen zegt op

  Fijn dat je doorgaat! Let maar niet op al die gefrustreerde azijnpissers!

 99. Chris zegt op

  Beste Ronny,

  Ik lees uw bijdragen altijd met volle aandacht, ik heb vaak gedacht waar haalt de beste man toch al zijn informatie vandaan. Ik zou eerlijk gezegd ook niet weten waar deze info elders te vinden. Dus ik ben oprecht blij dat u heeft besloten niet naar de betweters en negatieve types te luisteren. Ze zijn het ook echt niet waard. Ik kijk uit naar uw bijdragen en hoop dat u nog met plezier door blijft gaan met uw geweldige werk.

  Vriendelijke groet

  Chris

 100. André Jacobs zegt op

  Pffffftttttttt , was me dat schrikken zeg !! Ik doe mijn email open en las vaag iets over “reacties van Ronny….. en iets verder over “aankondiging om te stoppen”……. ik kreeg bijna ter plaatse een hartattack….. ik kon niet rap genoeg op de link drukken……. draaien draaien draaien…… net nu wordt de PC weer wat trager….. het bloed zakte al bijna tot onder mijn middenrif….. ademen werd moeilijk … ahaaaa, geopend…. en in ijltempo begin ik te lezen…….. “Beste Lezers”… (steeds zo correct, formeel, beleefd) ……. . Mijn verontrusting ging over in boosheid, mijn bloed steeg weer en begon te koken….. welke “onverlaat” durft het aan om één van de weinige boegbeelden die TB heeft tegen de schenen te stampen, wie durft het aan om te zeggen dat iets niet juist is….. ik niet hoor….. ik heb Ronny nodig ….. ooohh sorry ….. broodnodig, misschien vandaan, of morgen, of volgend jaar…. maar er komt een dag, dat ik “alweer” de bomen in het bos niet meer zie, en ik kan beroep kan doen op de boswachter die hoog in zijn toren waakt over het oerwoud …. die elke boom kent, elk pad wat ernaar toe leid…. en ben ik blij dat ik één (ik zeg het nogmaals), één (1) dag later het enige correcte antwoord mag lezen, op TB, maar ook in mijn mailbox. 1000 x dank Ronny dat je de mensheid (hier beperkt tot wat Belgen (allée, de Vlamingen) en wat verloren gelopen Hollanders), opnieuw een kans geeft. We pakken ze met beiden aan . Thx, mvg André

 101. Arie Schagen zegt op

  Beste Ronny, goed nieuws man. Wij kijken, vanuit Nederland, elke dag naar jou info en doen daar ons voordeel mee. We zijn blij met je besluit om door te gaan. We weten dat het werk en tijd kost. Laat je in vredesnaam niet van de wijs brengen door negatieve mensen. Je kunt het nooit ieder naar de zin maken. Wij zijn blij met je, veel dank. Arie en Jantien

 102. Dirk zegt op

  Goed dat je jouw bijdragen en adviezen blijft leveren. Veel dank + succes!

 103. PEER zegt op

  Beste Ronny,
  Het feit dat er al bijna 100 (honderd) reakties zijn vertelt dat jij niet gemist kunt worden met je expertise.
  En dat daar veel bloglezers erg blij mee zijn

 104. Jan van Bommel zegt op

  Hallo Ronny,

  Heel fijn dat je bent teruggekomen op je besluit. Met je reacties help je heel veel mensen. Hoewel je info vaak niet direct voor mij van belang is lees ik die toch iedere keer en blijf zo op de hoogte van een en ander.
  Ben me bewust dat het je elke dag veel tijd moet kosten om alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
  Groet,
  Jan.

 105. Freek zegt op

  Beste Ronny

  Wat ben ik blij dat u door gaat,lag al wakker van uw begrijpelijke beslissing
  de azijn zeikers kunnen we onder het gezechte plaatsen zij die weten spreken niet,zij spreken weten niet
  Hartelijk dank voor al u goede betrouwbare werk FREEk

 106. Erwin Fleur zegt op

  Beste RonnyLatYa,

  Ik heb veel respect voor jou dat je door gaat.
  Soms is het ook goed om te weten dat jou werk echt gerespecteerd wordt, wat je doorgaans
  niet hoort.

  De duimpjes is iets wat mij niet veel intreseert als mensen er wat aan hebben of er mee geholpen zijn
  (al is het er maar 1) ben ik blij.

  Tof dat je door gaat!
  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 107. Antoon zegt op

  Dankjewel!

 108. Edwin zegt op

  Beste RonnyLatYa. Ben heel erg blij met deze beslissing want je bijdrage is voor vele een goede informatie bron. Het helpt om de juiste weg te volgen en de juiste stappen te nemen.

  Met vriendelijke groet

  Edwin

 109. Janderk zegt op

  Beste Ronny,
  Ik woon inmiddels 15 jaar in Thailand. Ik kijk niet meer op tegen een nieuwe jaar extensie of een 90dagen melding. Maar toch lees ik graag jouw informatie. Ik sla er geen een over. Ik ben daarom blij dat je doorgaat.
  Laat de mierenneuker en azijnpissers links liggen. En weet dat er velen zijn die er zo over denken.
  Met een vriendelijke groet

 110. Oetje zegt op

  Dank je wel
  Voor je geweldige inzet
  Waar je heel veel mensen me geholpen hebt
  En nog gaat helpen

  Gr.oetje

 111. Douwe zegt op

  Bedankt Ronny, dat je doorgaat!

 112. Ferdinand zegt op

  Beste Ronny,

  Allereerst respect voor je besluit jouw dienstverlening voort te zetten op dit medium.
  Toen ik gisteren jouw beslissing om te stoppen las had ik even schrik, want jij bent voor velen toch een zeker aanspreekpunt geweest voor advies ivm visumzaken. Wie is er nu het best op de hoogte van alle regels die hierbij komen kijken.
  Ook mij heb je ooit goed op weg geholpen en daar ben ik dankbaar voor.
  Nu kunnen toekomstige Thailand-gangers weer met een gerust hart hun vraag stellen en een correct advies verwachten.
  Ik hoop jouw adviezen nog lang te kunnen volgen, want zoals altijd verandert er nog wel eens iets in de regelgeving.

  Ik wens je het allerbeste,

  groet
  Ferdinand

 113. fred zegt op

  Ik heb uw informatie altijd meer dan zeer correct gevonden. Jouw informatie is nooit uit de lucht gegrepen maar steeds onderbouwd.Er zijn niet veel mensen te vinden die onze gemeenschap op zulke correcte en leerrijke kunnen inlichten. Jouw informatie heeft me op zeker ogenblik ook heel goed geholpen waarvoor ik je toen ook heel dankbaar ben geweest en nu nog.
  Misschien moeten we er nu wel even rekening mee houden dat veel mensen momenteel wat op de tippen van hun schoenen lopen en wat wanhopig worden door gans dat virus gedoe.
  Proficiat Ronny……je bent onze beste.

 114. john vloet zegt op

  Hallo Ronny,ik l;ees je blog altijd met veel plezier,,maar selectief,heb zelf niet zoveel behoefte om inhoudelijk op zaken te reageren,maar ik zou het jammer vinden om geen Thai Blog te kunnen ontvangen,Hou het goed,dit is een positieve reaktie Ronny,Groet Joh Vloet

 115. wim zegt op

  Beste Ronny,

  Goed besluit man. Je laat je grote hobby, want dat moet het volgens mij
  wel zijn, toch niet door enkele onbenullen afnemen.
  Ik heb veel bewondering voor het geduld waarop je op, soms meerdere
  malen in een week dezelfde vragen, een rustig en correct antwoord
  blijft geven. Klasse man, ga zo door want het wordt door vele bloglezers
  zeer gewaardeerd.

 116. Mike zegt op

  Beste Ronnie,

  Heel goed gesproken door u. Het gaat u inderdaad om mensen te helpen en niet om door betweters betwist te worden.
  Heel veel lof voor uw duidelijke uitleg en hulp.

  Groet Mike.

 117. Marc zegt op

  Hi Ronny,

  Ik ben al jaren een lezer die met heel veel interesse je artikelen leest, heb nooit een reactie nagelaten ( ik heb te weinig kennis van zaken of ervaring over de issues), maar wil je bij deze laten weten dat je artikelen ontzettend gewaardeerd worden, en een intellectuele verrijking van het blog zijn. Er zijn jammer genoeg ook wat goedkope negatievelingen actief op dit blog; mijn advies: er niet op ingaan- not your level-.
  Jouw bijdrages zijn ontzettend behulpzaam voor heel wat mensen die anders erg veel moeite zouden hebben om deze nuttige info te vinden.

  Met vriendelijke groet

  Marc

 118. hansman zegt op

  Beste Ronny, wat een kernachtig geschreven woord! Bedankt voor de afgelopen adviezen en ik zie uit naar de komende!

 119. Mike zegt op

  Fijn dat je besloten hebt ermee door te gaan, voor velen is de materie rond om visa’s nogal onduidelijk en jou hulp en uitleg zijn meer dan welkom. Dank Ronny.

  Voor de velen met verwarring over visa’s : blijf rustig, wordt niet boos, ga alle websites langs en download de formulieren. Zelf heb ik maar ervaring met 1 soort en dat is de retirement extension. Deze is werkelijk redelijk simpel en als je de moeite neemt om je 2 uurtjes in te lezen, weet je alles wat hierover gezegd kan worden. Een beetje zelfredzaamheid bespaart je een hoop stress en een veel te forse agency fee.

  Succes Ronny, internet staat vol met negatieve zaken, helaas zijn de positieve mensen meestal stil.

 120. l.lagemaat zegt op

  Bij alle positieve reacties sluit ik mij graag aan, bedankt Ronnie!

  Groet,
  Lodewijk

 121. Theo Bosch zegt op

  TOP!! Ronny

  Och…soms heeft wel eens iemand een andere mening…uit het hart niet eens de bedoeling iets verkeerds te zeggen.

  Erg fijn dat je doorgaat. Het gros van de mensen is erg blij met jouw professionele reacties. !!

 122. Reginald zegt op

  Goed gereageerd zo Ronny.sucses verder met jouw hulp aan derden.

 123. RonnyLatYa zegt op

  Iedereen bedankt.
  De vele positieve reacties bewijzen dat ik de juiste beslissing heb genomen. Ze voelde ook juist aan.

  Zoals ik al zei hoef je het niet met alles of met iedereen eens te zijn en mag je best laten weten als je er anders over denkt, maar laat ons dat meewerken of meedenken in de toekomst vooral constructief doen. Daar heeft iedereen dan wat aan.

  Laat ons het hier maar bij houden.
  Nogmaals bedankt voor de steun.

 124. Jacques zegt op

  Die Ronny heeft wel wat aangehaald, maar een bijzondere kwaliteit in de vorm van weerbaarheid heeft toch gezegevierd bij hem. Dit is goed nieuws voor veel mensen die er baat bij hebben een adequate en kwalitatief hoogstaande informatie voorziening te krijgen op het gebied van de visa verstrekking en dienaangaande zaken. Nodeloos te stellen dat dit item bij velen in Thailand kopzorgen geeft, want het is toch een theaterstuk wat zijn weerga niet kent. Constant in verandering en onderhevig aan de politieke willekeur van beleidsmakers en de politiek. Toegegeven, ook ik ben een man van regels en het is een noodzakelijk kwaad, maar het kan wel wat minder en vriendelijker met al die regels en soms absurde eisen. De ambtelijke willekeur zou ook niet mogelijk moeten zijn, een beleid voor het hele land is toch niet zo moeilijk. Dit onderkennende is het een noodzaak dat er en zeker op dit blog de juiste informatie wordt verkondigd. Ik ben blij dat Ronny het in zich heeft gevonden zich niet uit het veld te laten slaan en meningen van anderen zullen er altijd zijn en blijven. Laat dat los want de waardering van vele anderen, waaronder diegenen die er wel moeite mee hebben, is toch waar je het voor doet. Dus Ronny namens velen en mijzelf, top dat jij deze beslissing hebt herzien en gewoon doorgaan.

 125. Francois Nang Lae zegt op

  Goed nieuws. Als er één onderwerp is waar feiten belangrijk zijn en meningen er niet toe doen is het wel de visaregeling. Blij dat de expert wil blijven.

 126. Bert zegt op

  Beetje laat, maar ook ik ben blij dat een stuk kennis behouden blijft voor TB.
  Negatieve reacties gewoon negeren en moed halen uit de positieve.

 127. teun zegt op

  Suggestie aan Redactie TB: jullie modereren toch alle postings? Dus ook die op Ronny’s bijdragen. Is het dan mogelijk om de negatieve reacties op zijn bijdragen niet te plaatsen?

  Hij is immers een bron van informatie voor velen. Daar passen geen negatieve reacties op. Indien men het niiet eens is met de immigratie-regels of het berichten daarover vanuit Bangkok dan dient men zich te wenden tot de Thaise Overheid.

  • We gaan er zeker beter op letten en discussies eerder afkappen.

 128. Adrie zegt op

  Dit hele gebeuren toont maar weer eens aan hoeveel onheil negatieve reacties (kunnen) veroorzaken, reacties die vaak voortkomen uit frustraties of het gewoon niets om handen hebben en daarom maar anderen proberen af te zeiken.
  Ik vraag me af of de moderator niet actiever zou kunnen zijn in het weren van dat soort brandhout in TB. Ik word echt vaak getroffen door de vele nodeloos negatieve opmerkingen van allerlei mensen. Ik zou er geen moeite mee hebben als daar paal en perk aan wordt gesteld en zou dat ook absoluut niet als ‘censuur’ zien. Het zou er alleen maar aan kunnen bijdragen een TB te hebben dat gewoon nuttig is voor velen en leuk om te lezen zonder allerlei totale onzin en kwetsende opmerkingen van de talloze ‘losers’ die zich hier ook manifesteren.

  • Zeker 10 -25 reacties per dag, komen niet door de moderatie. Dat is een behoorlijk percentage van de gemiddeld 100 reacties. Alleen maar positieve en roze brillen reacties maken TB saai. Discussies moet kunnen, maar wel binnen de gestelde regels.
   Wel gaan we discussies sneller afkappen want vaak verzand het in welles/niettes.

   • Rob V. zegt op

    Misschien dat de moderator een kort dagboek kan tikken? Vanaf buiten is het makkelijk schreeuwen ‘Thailandblog is een dictatuur, je mag niets zeggen’ of ‘ze laten allerlei bagger en azijnpissers gewoon door’. De middenlijn bewandelen is niet makkelijk en niet foutloos te doen. Een blik in de keuken, welke afwegingen op het bordje van de moderator komen geeft misschien van begrip en waardering voor het werk achter de schermen.

    • Ja, op zich een goed idee, maar kost veel tijd en zorgt ook weer voor allerlei discussies. Het is net als een scheidsrechter bij het voetbal, er is altijd discussie zelfs de VAR helpt daarbij niet. Er is alleen maar meer discussie bijgekomen, nu vooral over de VAR.

     • Josef zegt op

      We moeten nu niet doen alsof heel Thailandblog behept is met reacties van zeurkousen. Veel kaf wordt van het koren al gescheiden door de inhoud van tegenreacties zelf. Maar in gevallen dat meer “technisch” informatie/knowhow nodig is, bv inzake Thai Immigration perikelen, aangaande Schengen problematiek en betreffende Fiscus verwikkelingen, kan dit blog al een beroep doen op terzake deskundigen. Laat derhalve RonnyLatYai, Rob V en Erik resp Lammert de Haan in voorkomende vraagstellingen hun antwoorden formuleren en hou de reactie-mogelijkheid gesloten.

      • Bedankt voor je suggestie, maar dit is al met Ronny besproken. Bij visumvragen staat de reactiemogelijkheid uit en bij visum infobrieven niet. Dat blijft zo.

       • Peter Jongmans zegt op

        Het lijkt me voor TB als info-forum relevant dat experts hun berichten en kennis kunnen doorgeven, met uitsluitend reacties die eveneens inhoudelijk van aard zijn. Te vaak lees ik allerhande opmerkingen ad hominem, terwijl het slechts gaat om doorgeven of interpreteren van wet- en regelgeving. “Don’t shoot the pianoplayer”. Het zou derhalve de moderator sieren om hier in te grijpen en het daarheen te leiden dat uitsluitend zinvolle of aanvullende info – mag het zijn in grammaticaal correct Nederlands – wordt gedeeld. De casus van Ronny is daar een goed voorbeeld van. Zeer te waarderen dat er een modus is gevonden waardoor hij verbonden kan blijven aan het mooie TB!

 129. Peter zegt op

  Fijn Ronny! Ik bewonder je vaak geduldige uitleg waarin mensen rondom hetzelfde thema hun “unieke” situatie voorleggen. Je accurate kennis en liefde voor mooi Thailand (soms ook minder mooi) is voortreffelijk en ben dan ook blij dat dit behouden blijft.
  Redactie: ga niet in censureren in de reacties, positief of negatief, ook dit zijn feiten waarmee je van doen hebt en fact checker Ronny is daarbij een verademing waar ik nog iets van opsteek ook!

 130. George zegt op

  Ik lees al jaren tb als eerste elke dag op mijn iPad en geniet ervan. Laat die zuurpruimen toch zijn totaal niet interessant ga aub door alvast bedankt.

 131. Karel van der Bijl zegt op

  Dankjewel voor jouw terugkomen op een eerder genomen besluit Ronny; alleen wijze mannen hebben dat vermogen 🙂 …

 132. Steven zegt op

  Fijn !! Gelukkig ben je op je besluit teruggekomen, respect !

 133. jay zegt op

  blij dat je weer door gaat met jou belangrijke info

 134. Ralph van Rijk zegt op

  Ben blij dat je teruggekomen bent op je vorige beslissing.
  Personen zoals jij zijn er maar weinig, zich inzetten om de medemens te helpen met vraagstukken waar je veel verstand van hebt.
  Veel mensen heb je al geholpen en ik hoop dat in de toekomst ook.
  Een diepe buiging en veel respect,
  nogmaals bedankt en het ga je goed,
  Met welgemeende groeten,
  Ralph van Rijk.

 135. Jurgen zegt op

  Er is al meer dan negativisme genoeg. Ik HOU van deze blog en leer elke dag bij. En als men negatief is en blijft : blokkeren. Maar de meerderheid die hier dagelijks van geniet mag niet slachtoffer zijn van een paar met beperkt verstand. Als je iets niet wil lezen dan volg je het niet meer. Simpel toch. Ik blijf volgen want,zoals gezegd, ik ben dankbaar om te leren van de ervaringen van anderen.

 136. LuckyLuke zegt op

  Beste Ronny,
  je bijdragen getuigen van grote deskundigheid en zijn altijd to-the-point. Ze zijn van zeer grote toegevoegde waarde voor Thailand Blog. Ik ben blij dat je je niet uit het lood laat slaan door de eeuwige criticasters die er plezier in scheppen kritiek te leveren om kritiek te kunnen geven. Het zijn vaak personen met dezelfde pathologie. Zij drinken azijn in de ochtend, eten zure pruimen ‘s middags en gaan geconstipeerd naar bed. Medicijnen helpen niet. Hun toestand is uitzichtloos en ze reageren zich af op alles en iedereen die ze tegenkomen. Niet zelden hebben ze narcistische trekken en genieten ze van de opgeëiste aandacht die ze krijgen. Deze ongeneeslijk zieken maken nu eenmaal deel uit van de samenleving. Wij kunnen ze helaas niet wegtoveren. Alleen negeren.
  Ik sluit mij aan bij de vorige lezer. Een diepe buiging en veel respect en dank voor je bijdragen.

 137. Willy Bécu zegt op

  Dag Ronny

  Ik wilde hier al een tijdje geleden posten dat ik het onnoemlijk fijn vond van jou dat jij altijd met kennis van zaken een antwoord zocht en vond op de vele immigratie-vragen! Dat mocht ik persoonlijk 2 maal ervaren. Ik vond ook veel artikels van leden zeer interessant!
  Om af te sluiten, Ronny: ga niet weg, laat die negativisten voor wat ze zijn. Ik vraag hen: in plaats van af te breken, help op te bouwen of zoek een andere plek om jullie gal te spuwen. Een beetje eerbied voor mensen hier zoals Ronny zou jullie sieren. Nen dikke mersie voor jou, Ronny!!!!! Ik hoop echt van harte dat je blijft om ons goede raad te geven en ik denk dat ik hier spreek namens 99,99% van de leden !!!!!

 138. nicky zegt op

  Ronny, ook wij sluiten ons aan bij het rijtje.
  Wij hebben ook enkele malen raad aan je gevraagd, in deze ingewikkelde molen van Immigratie.
  Wij vinden het fijn dat je hier mee verder gaat.
  Bedankt

 139. paul zegt op

  Prima Ronny deze beslissing. Laat je niet leiden door negatieve berichtgeving. Hang de Trump filosofie aan. Deze man ontvangt bijna alleen maar negatieve reacties echter gaat op volstrekt eigen visie verder.
  Sterkte ermee > goede beslissing


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website