Nieuwe rubriek op Thailandblog: Dossiers

Door Redactie
Geplaatst in Van de redactie
Tags: , ,
19 november 2013

Hoe vraag ik een visum aan, heeft rechts of links voorrang in Thailand, mag ik zonder rijbewijs op een motorfiets rijden? Thailandblog krijgt regelmatig vragen van lezers, die al eerder op de blog zijn beantwoord. Het probleem daarbij is: waar vind ik de antwoorden tussen de duizenden postings op de blog?

Er is nog een tweede probleem. Wie de reacties op lezersvragen leest, ziet vaak door de bomen het bos niet meer. Sommige reageerders roepen maar wat, andere reageerders geven de juiste antwoorden, maar hoe weet je wat goed en fout is?

Om deze problemen voor eens en voor altijd op te lossen, introduceert Thailandblog een nieuwe rubriek: Dossiers. De onderwerpen van de dossiers vind je in de linkerkolom onder het kopje Dossiers. De lijst is nog niet compleet, want sommige onderwerpen moeten nog uitgezocht worden. Maar er is nu in ieder geval een beginnetje.

Enkele onderwerpen zijn in de vorm van een Q&A gemaakt door Jacques Koppert en Ronny Mergits. De Q&A’s bevatten de meest gestelde vragen plus korte antwoorden. Achter de posting hangt een tweede document met uitgebreide informatie voor wie het naadje van de kous wil weten. Jacques en Ronny bedankt, want we weten dat jullie er veel werk in gestoken hebben.

Het dossier ‘Bouwen en huren’ moet nog gemaakt worden en we doen maar gelijk een oproep: wie wil zich daarop storten? Ook weer in de vorm van een Q&A met een achterliggend document. En nu we toch bezig zijn; misschien wil iemand zich op het onderwerp rijexamen en rijbewijs storten. Als er verder nog suggesties zijn voor onderwerpen, dan horen we dat graag.


Ingezonden mededeling

Op zoek naar een leuk cadeau voor sinterklaas of kerstmis? Koop Het Beste van Thailandblog. Een boekje van 118 pagina’s met boeiende verhalen en prikkelende columns van achttien bloggers, een pittige quiz, handige tips voor toeristen en foto’s. Bestel nu.» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Nieuwe rubriek op Thailandblog: Dossiers”

 1. justHarry zegt op

  Een mooi initiatief. Het is inderdaad vaak zeer verwarrend dat, wanneer je aan meerdere mensen iets vraagt, je dan totaal verschillende antwoorden kan krijgen, wat dan alleen maar meer vragen oproept.

  Suggesties? Interessante Thaise Baht deposito’s? Vliegtarieven tips (ook met startvertrek uit BKK)? Ziektekosten verzekering voor long-stayers?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ justHarry De suggestie ziektekostenverzekering zet ik op mijn verlanglijstje. De andere zijn te veel aan de actualiteit gebonden. Een dossier leent zich vooral voor (grotendeels) tijdloze onderwerpen.

  • Daniel zegt op

   Soms is het moeilijk om één lijn te trekken omdat de regels nogal eens verschillend gezien worden afhankelijk van de plaats waar men woont; Interpretatie?

   • Dick van der Lugt zegt op

    @ Daniel Klopt, regels worden lokaal nog wel eens verschillend toegepast. In de posting van Ronny over visa maakt hij ook dat voorbehoud. Hij geeft de officiële versie, want het is ondoenlijk alle afwijkingen te vermelden.

 2. Rob V. zegt op

  Als de dossiers makkelijk te vinden zijn voor bezoekers moet het zeker bijdragen dat de meeste gestelde vragen en antwoorden er te vinden zijn. Anders zo vormen (dmv een plaatje?) in het linker menu zodat het ook echt opvalt tussen de lijst met thema’s/onderwerpen ?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Rob V Het woord dossier in de linkerkolom moet voldoende zijn. Als mensen de informatie dan nog niet kunnen vinden, moeten ze een huisje in Hoenderloo huren. We kunnen misschien wel het blokje dossier naar knoflook laten ruiken. Dat moet opvallen. Het lijstje is overigens nog niet compleet. Er wordt aan gewerkt.

 3. Freddie zegt op

  Heel erg bedankt voor deze aanvulling, geweldig.
  Het maakt een aantal zaken toch wel een stuk makkelijker.

 4. Rene Martin zegt op

  Goed initiatief. Ziektekosten verzekeringen lijkt mij gezien de vele reacties op dit blog als onderwerp zeker een goede aanvulling. Het huren/kopen van een woning als mogelijk dossier lijkt mij voor veel bezoekers van dit blog misschien ook een suggestie om uit te werken.

 5. Anita van Leeuwen-Bouman zegt op

  Heel fijn al de nuttige informatie die te vinden is onder rubriek “dossiers”.
  Wij hebben tickets voor een verblijf van precies 30 dagen (op de 30e dag vertrekken wij).
  Hebben dus geen visum nodig. Stel dat het vliegtuig 1 dag vertraging heeft kom je dan in de problemen?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Anita van Leeuwen-Bouman U krijgt via de mail antwoord van de auteur van de info over visa.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website