In Memoriam Co van Kessel

Van www.covankessel.com:

Met leedwezen maken we bekend dat op 15 juli om 09.05 uur Co van Kessel is overleden na een langdurig ziekbed.

Hij zal gecremeerd worden in Wat Paknaam Fang Tai in Phasrichareo, Bang Weak Soi 2.

Het ritueel van de bewassing begint om 17.00 uur op zondag 15 juli. Om 19.30 zullen de monniken beginnen met hun gebeden.

De gebeden worden opgezegd op maandag 16 en dinsdag 17 juli, om 19.30 uur in dezelfde tempel.

Op 18 juli is de crematie om 15.00.

Alle tochten in de middag zullen deze tempel bezoeken.

Het gebeente wordt verzameld op 19 juli.

29 reacties op “In Memoriam Co van Kessel”

 1. Voor degene die Co niet kennen, Co was een van de bekendste Nederlanders in Bangkok. Hij organiseerde als eerste fietstochten voor toeristen in de Thaise hoofdstad. Een daverend succes.

  Ik wist dat Co al geruime tijd ziek was. Een tijdje terug heeft hij nog wel wat geschreven voor Thailandblog: https://www.thailandblog.nl/steden/geen-overstromingen-bangkok/

  Vrijwel iedere fervente Thailandganger kent Co omdat ze ooit een fietstocht met hem gemaakt hebben. Co is niet meer maar hij blijft in onze gedachten.

  Meer over Co:

  Co van Kessel, een avontuurlijke en innovatieve Nederlander ontwikkelde meer dan 25 jaar geleden als eerste fietstochten in Bangkok.

  Als langdurig resident en liefhebber van de gevarieerde metropool doorzag hij het totaal van het plaatje van snelle stads ontwikkeling, muurvaste files en luchtvervuiling. Dit is Bangkok niet.

  Co maakte het herontdekken van Bangkok zijn levens werk. Hij spendeerde vele duizenden uren op z’n fiets om de straten, straatjes, steegjes, sloppen en kanalen te doorkruisen tussen de grote verkeersaders.

  Hij vond ware schatten van het dagelijkse Thaise leven. Het ware Bangkok, dat nog steeds bestaat. Het leven dat in de afgelopen decennia nauwelijks is veranderd. Een identiteit van de stad die nagenoeg onbekend is voor buitenstaanders.

  De combinatie van kleuren, geuren, de locale marktjes, het fascinerende leven langs de kanalen, de verrassende aanwezigheid van grote groene zones: dit alles werd her- ontdekt door Co. Dit is de essentie dat Bangkok tot een van de meest betoverende Aziatische hoofdsteden maakt.

 2. cor verhoef zegt op

  Een groot verlies. Kleurrijke, krachtige man. Een Nederlander die je een trots gevoel geeft ook Nederlander te zijn. Dat is een hele prestatie. Rust zacht, Co.

 3. Ramsy de Vos zegt op

  Al jaar jaar in een stuk mogen genieten van je geweldige fietstochten.
  Bedankt voor de geweldige ervaringen. Sterkte aan familie en nabestaanden. Rust zacht, Co

 4. ReneThai zegt op

  RIP

  Ik wens de familie , nabestaanden en vrienden erg veel sterkte met dit verlies van een man die altijd volop energie zat.

 5. Peter zegt op

  Daar kijken we toch van op, ons was ook niet bekend dat hij ziek was. Co een prachtige vent, met een heel eigen kijk op het leven. We hebben drie maal een toch met Co gemaakt en dat waren toch wel de krenten in de pap van onze eerste Thailand bezoeken. Co kon mooi vertellen over het Thaise leven wat natuurlijk geheel anders is als onze westerse variant. De kop ” in memoriam Co van Kessel” was dan ook echt schrikken.

  Denk dat Co vele mensen nog enthousiaster over Thailand maakte dan ze al waren.
  Ik zou zeggen ” Co bedankt voor je mooie herinneringen”

  Hoop dat zijn bedrijf de naam gewoon houdt en doorgaat waar ze goed in zijn, het echteThaise leven in een paar uur te laten zien aan de toerist !

  Peter en Ingrid

 6. Pim Uijttewaal zegt op

  Ben trots op mijn grote neef! Een typisch voorbeeld van de VOC mentaliteit – in positief opzicht –

  Fijn dat verder lijden ‘m bespaard is gebleven maar vooral ook verdrietig voor zijn vader die nu dus al twee zonen is kwijt geraakt.

  Rust in vrede Co.

  Pim

 7. Rik zegt op

  R.I.P
  Ik wens de familie en alle nabestaanden heel veel sterkte met hun verlies.

  Zelf nog nooit geen kennis gemaakt met de man maar zoals een ieder die veel met Thailand heeft was Co geen onbekende naam.

  Nogmaals heel veel sterkte
  Rik

  • Henk Luijters zegt op

   Wij hebben ook geen tochten met Co gemaakt in Bangkok, maar hebben ons wel verdiept in de activiteiten die dank zij Co tot stand kwamen. Als je Nederlanders in Bangkok over Co van Kessel sprak, maar ook ver daarbuiten, dan kreeg heel positieve verhalen van de leuke fietstochten die hij organiseerde.

   Co……je kent me niet maar maak de lange reis per hemelfiets, we komen elkaar vast een keer tegen.

   Henk en Mauke
   Uden

 8. erik zegt op

  oud LPer,weer is er een van onze oude club heengegaan,hier ben ik echt ondersteboven van,in onze harten zul je blijven leven, Rust in Vrede,Erik Schoenland

 9. john zegt op

  Rust zacht Co, veel sterkte voor de nabestaanden!

  Bedankt voor de wandel/fietstochten. Ik heb er 3 bij Co van kessel gedaan en die hebben mij een prachtige kant van Bangkok laten zien.

 10. Hans Bos zegt op

  Ik kende Co als een gedreven vent, vol humor en zelfreflectie. Bangkok is een stuk minder kleurrijk zonder Co, een vechter tot het bittere einde. Als de hemel bestaat, fietst hij er zo naar toe om er tochten te organiseren…

 11. Gerrit Korver zegt op

  beste Co…een schok voor ons om te lezen dat je niet meer tussen ons bent….weet nog goed te herinneren dat wij samen met Phariel van Helden [View Travel] later Vieng Travel bij ons thuis in Utrecht het idee opperden om een reisorganisatie in Bangkok te starten…hetgeen jullie ook met veel succes gelukt is…echter ik koos voor mijn kinderen om ze te laten studeren in Nederland en heb dus niet kunnen profiteren van mijn eigen ideeen. Doe de groeten aan Phariel die al eerder van ons heen gegaan is….en ooit zullen wij weer bij elkaar zijn.
  Gerrit

 12. Harrie Jansen zegt op

  Wist niet dat die ziek was, schrok van het bericht, zo oud was die toch niet ?

  Diverse keren een tocht met Co gemaakt, een kleurrijke man, de kinderen hebben het nu nog over die fietstochten.

  Heb nog een lange videofilm gemaakt van een tocht, al weer bijna 10 jaar geleden, hij vertelde toen over ze dochter die die toen pas ontmoet had,en liet foto’s zien.

  Verbaasde me om ze kleine appartement, met een heel grote kaart van Bangkok aan de muur, meer had die niet nodig, hij was altijd buitenhuis.

  Las graag ze commentaar op de voorloper van Thailand blog, de prikpagina’s

  Zal hem missen als ik door mijn geliefde Chinatown loopt, zag de groep fietsers al in de verte aan komen,

  Co je was een goede voor de Thailand Promotie, hoe vaak ben ik hem niet tegen gekomen in tijdschriften, en natuurlijk de telegraaf.

  Rust zacht Co, ik zal je missen.

  gr Harrie Jansen

 13. wim de bruin zegt op

  “Alle wegen leiden naar de tempel…”

  Co, ik heb veel geduld met je moeten hebben, maar, wat heb ik ontzettend veel van je geleerd. Dank, en vooral veel sterkte voor je vader.

  • Janine zegt op

   Hallo Wim,

   Vreemd om op deze manier van mij te horen.
   In juli 2010 heb ik met man en zoon gefietst met Co in Bangkok. Hij was nog dezelfde vent van toen, niets veranderd, behalve zijn haar, stijl en kort. Hij was erg relaxed en vrolijk. Weet niet of hij toen wist of hij ziek was, liet het i.i.g. niet merken.
   Ook nog samen uit gegeten, was erg gezellig.

   Ik kreeg dit bericht van Jac.Toes, een vroegere vriend van Co. Ik wist nergens van, vind het wel schokkend en niet te bevatten.

   Met jou alles goed, wat doe je tegenwoordig?

   Groetjes Janine

 14. chiang moi zegt op

  Schrik bij het lezen van het bericht dat Co van Kessel is overleden, Thailand verliest hierbij een markant persoon, ikzelf heb 3x een fietstocht met hem mogen maken en hij heeft mij een andere kant van Bangkok laten zien. Ik wens zijn nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

 15. Rob V zegt op

  Ik ken Co slechts van zijn bijdrage aan dit blog, maar het is toch spijtig om te horen dat iemand als hij is heengegaan. Ik wens de nabestaande veel sterkte toe!

 16. Bob bekaert zegt op

  Wat jammer dat zo’n eigen apart en bijzonder mens er niet meer is.
  Ja zoals de Buddha zegt alles verandert voortdurend, Bangkok is voor ons niet meer helemaal het oude Bangkok.
  Heb veel plezier daar boven Co en bedankt voor de fietstochten!
  Bob En Cecilia Bekaert

 17. Mark zegt op

  Wat een schok om te vernemen dat Co is overleden.
  Een ware ambassadeur van Thailand in het algemeen en Bangkok in het bijzonder is veel te vroeg van ons heen gegaan. Co heeft vele mensen enthousiast gemaakt voor zijn land en zijn stad. Ik ben er één daarvan, mede dankzij de vele prachtige fietstochten die ik met Co heb mogen maken. De bevlogenheid van Co heeft geleid tot een prachtig bedrijf met tours die je een verrassende kant van Bangkok laten zien. Heel speciaal om mee te maken was ook de 60 tempels tour ter ere van het 60 jaar troonschap van de koning. Met deze speciale tour maakte Co een prachtig gebaar naar Thailand. Ik hoop dat het fietsbedrijf nog vele jaren in Co’s stijl wordt voortgezet.
  Co rust zacht en alle familie en vrienden heel veel sterkte toegewenst met dit grote verlies.

 18. Leo Vos zegt op

  Ik heb in november 2010 met de groep van fox reizen de fietstocht van Co gedaan in Bangkok.
  Als je de mensen vraag wat ze het meest bij is gebleven, ondanks alle mooie en interessante plekken in de rest van Thailand, werd met regelmaat de fietstocht genoemd.

  Ik wens familie en vrienden veel sterkte en kracht toe de komende tijd.

 19. Ger zegt op

  Co, dat je mag rusten in vrede.
  Wij maakten altijd een van zijn tochten met de gasten die bij ons kwamen. Dat waren er in de loop van tijd velen. Deze tochten waren een hoogtepunt in de vakanties van onze mensen. Hopende dat jouw werk mag voort bestaan.

  Veel sterkte voor allen die hem na stonden, familie, vrienden en niet te vergeten alle gidsen.

 20. phasi charoen zegt op

  Dat hij moge rusten in vrede en condoleances aan de nabestaanden

 21. Jaap van Hal zegt op

  Het doet mij zeer veel verdriet dat Co toch nog plosteling van ons weggegaan is.
  Mede aan de basis gestaan van het ontwikkelen van fietstochten met Co door
  Bangkok, heb ik Co leren kennen als een uiterst aimabel man en vriend voor het leven.

  Co, het gaat je goed,
  Jaap

 22. kees kadee zegt op

  Er is een geweldige man overleden.
  Jammer dat ik hem niet meer mee kan maken.
  Co bedankt,

  Kees

 23. Joop zegt op

  Beste familie,

  Gecondoleerd met dit grote verlies.
  Vele tochten heb ik op de fiets mogen maken(onvergetelijk)en ons etentje samen tijdens een van die tochten staat in mijn geheugen gegrift….

  Co bedankt en ik hoop dat je tochten blijven bestaan.

  Joop Dobber

 24. Angelien roovers zegt op

  Dit berich was schokkend voor me, Als klmcrewmember verschillende tochten gemaakt. Genoten van zijn tochten ,vooral die waar hij zelf meeging. Ook mijn kinderen hebben genoten van zijn tochten. Ik kan niet geloven dat Co niet meer is. Ik wens al zijn dierbaren veel sterkte met dit verlies.

  Angelien roovers

 25. Frans Kerkhoffs zegt op

  Hier schrik ik van. Ik ken Co sinds 1974. Co was in Nederland een van de personen die de prijzen van de grammofoonplaat omlaag kreeg. Hij begon in Arnhem een winkel met later vele vestigingen door heel Nederland met goede goedkope elpees. De winkel heette Elpee.
  Ik heb in die tijd voor Co gewerkt. Ik heb Co enkele jaren geleden nog ontmoet toen hij een keer in Nederland was. Hij was een prima vent met een neusje voor bedrijfsvoering. Ik zal je leuke e-mails missen Co. Rust zacht en dank voor wat je was!

 26. Michiel zegt op

  Condoleances aan de nabestaanden van een markte Nederlander die het in Bangkok wist te maken.

  Ik lees dit blog regelmatig maar heb dit bericht blijkbaar gemist.

  Kan iemand mij vertellen of zijn bedrijf voortgezet wordt.?

  • Janine zegt op

   Hallo Michiel,

   Het bedrijf wordt voortgezet. Heb begrepen dat zijn maatje en vriendin Miss.Nong verder gaat. Co kennende heeft hij dat goed geregeld.

   ik heb samen met man en zoon gefietst met Co in juli 2010. Was super vooral omdat we een V.I.P. trip van hem kregen. Ik ben een voormalige vriendin van Co, vandaar.

   Groet, Janine


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website