Een nieuw jaar, het kan alleen maar beter worden!

Door Redactie
Geplaatst in Van de redactie
1 januari 2021

Gisteren hebben we het jaar 2020 achter ons gelaten en dat voelde als een soort opluchting. Want hoe je het ook wendt of keert, het was een rot jaar. De coronapandemie hielt ons allen in zijn ijzeren greep. Reizen was lastig en zeker naar Thailand. Gezinnen en partners werden maanden van elkaar gescheiden.

Gelukkig zijn vele expats en pensionado’s uit Belgie en Nederland alweer teruggekeerd naar Thailand en worden zo weer herenigd met hun geliefden.

Het toerisme naar Thailand is grotendeels tot stilstand gekomen. Je kan wel naar Thailand reizen maar je moet dan wel 14 dagen in quarantaine, niet echt een prettig vakantievooruitzicht.

Nu, op de eerste dag van het nieuwe jaar, kijken we weer vooruit en kunnen we vaststellen dat het alleen maar beter kan worden. In 2021 zal vaccinatie er voor zorgen dat we langzamerhand terug kunnen keren naar ons normale leven en dat betekent dat we dan ook weer naar ons geliefde Thailand mogen reizen zonder strenge inreisvoorwaarden. Wanneer precies? Dat blijft de vraag. Zelf ben ik positief ingesteld en ik verwacht dat we in de 2e helft van dit jaar weer redelijk normaal naar Thailand kunnen reizen. Nee, ik heb geen glazen bol, maar met mijn gevoel en kijkend naar een aantal ontwikkelingen, lijkt mij dat realistisch. Zwartkijkers zullen het niet met mij eens zijn, maar dat mag natuurlijk.

Wat kunnen de lezers in het nieuwe jaar van Thailandblog verwachten?

Nou, wij gaan stug door in waar we goed in zijn. Dat is het bouwen en onderhouden van een community. En dat doen we nu al ruim 11 jaar! Thailandblog is niet alleen een platvorm waar wij onze passie voor het land delen maar waar wij elkaar ook zoveel mogelijk helpen. Een goed voorbeeld daarvan zijn de vragen van lezers aan andere lezers, vragen aan huisarts Maarten en de deskundige adviezen van visumexpert Ronny. Iedere week ontvangen wij lezersinzendingen waarbij de lezers informatie met elkaar delen. En niet alleen informatie maar ook bijzondere gebeurtenissen, want je maakt van alles mee in Thailand.

De redactie en de bloggers doen hun uiterste best om jullie dagelijks te verblijden met ongeveer 10 artikelen en daar gaan we in 2021 gewoon mee door. Gezien het succes van vogels kijken, starten wij binnenkort ook met eenzelfde soort serie over slangen in Thailand, uiteraard met een beschrijving en mooie foto’s. Andere series, zoals over vogels en de Thaise keuken lopen ook dit jaar nog wel even door. Kortom, wij hebben ook komend jaar weer heel veel zin om te schrijven over alles wat Thailand zo boeiend maakt.

Rest ons de lezers te bedanken voor het vertrouwen en jullie ingezonden tips, verhalen, vragen en opmerkingen, het afgelopen jaar.

De redactie bedankt natuurlijk ook alle vaste bloggers voor hun onvermoeibare inbreng van nieuwe lezenswaardige artikelen en wij hopen dat jullie ook in 2021 de weg naar het toetsenbord en beeldscherm weer weten te vinden.

Iedereen veel geluk en gezondheid in 2021 en samen maken wij er een mooi jaar van!


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 15 votes.
Please wait...

18 reacties op “Een nieuw jaar, het kan alleen maar beter worden!”

 1. Jacobus zegt op

  Elke dag lees ik Thailand. Blog. Ik sla geen dag over.

  • Joop zegt op

   Ik mag ook wel zeggen dat ik geen dag oversla…kan niet wachten op de slangen

   Iedereen een voorspoedig 2021 gewenst….Joop

   • Bert zegt op

    Ik kijk hier ook naar uit.
    Hoop zo het onderscheid te kunnen maken tussen giftig en niet giftig

 2. Arjan zegt op

  Allereerst wil alle lezers van Thailandblog een gelukkig en vooral gezond nieuw jaar toewensen!
  We hebben vorig jaar besloten om eind dit jaar een vakantie te boeken naar Thailand. Het zal voor ons de eerste keer zijn en lees met veel plezier alle reacties en verhalen op dit Thailandblog.
  Vooral de streetmarkten in Bangkok lijkt mij geweldig om mee te maken. Veel filmpjes al van gezien. Nu maar hopen dat deze streetfood markten blijven bestaan want ik heb gehoord dat ze het wel moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden. We verheugen ons op een vakantie naar Thailand!!

 3. Gijs van Roon zegt op

  Ik ben blij met de informatie etc. Van Thailangblog. Zeker in deze tijd mbt. de visumperikelen voor mijn terugkeer naar Thailand. Een gelukkig en gezond 2921 toegewenst.

 4. Gijs van Roon zegt op

  2021 bedoel ik natuurlijk. Ha ha ha

 5. Emiel Bakker zegt op

  Dank voor jullie inzet voor Thailandblog, ik lees het ook iedere dag.

  Gelukkig nieuw jaar allen.

 6. Gerrit zegt op

  Ik wens de redactie bij deze een gelukkig nieuwjaar.
  Ik sla ook geen dag over en ben heel blij dat Thailandblog
  dit jaar gewoon door gaat.
  Wat verlang ik ernaar om weet terug te gaan naar het fijne Thailand. Ben er nu 10 jaar elk jaar op vakantie geweest.
  Nu weet ik wat ik mis, het was zo gewoon.
  Ik denk ook dat er de tweede helft van dit jaar meer mogelijkheden zullen zijn om af te reizen.
  Bij mij begint de voorpret nu al, proberen een paar kg af te vallen en een goede conditie op te bouwen.
  Om straks weer heerlijk op het strand van Pattaya rond te lopen.
  Groet Gerrit

 7. smisdom robert zegt op

  Top, ben altijd blij voor nieuws te horen over mijne tweede thuis.

 8. Cornelis zegt op

  Ik kijk uit naar een goed Thailandblog-jaar en dat wordt het vast!

 9. Marc Dalle zegt op

  Beste wensen voor 2021 voor de redactie. Great job folks!

 10. Johnny zegt op

  Ik wens de redactie en alle bloggers een
  gelukkig nieuwjaar en ik hoop zo erg zo rap mogelijk
  weer naar het mooie Thailand te kunnen

 11. janbeute zegt op

  Ook ik lees dit blog al voor vele jaren met plezier maar meestal die dingen die mij ook daadwerkelijk interesseren.
  Geloof me ik ben geen pessimist maar aan de top van deze posting dat 2021 alleen maar beter kan worden moet eerst nog blijken.
  In ieder geval aan u allen, en op het beste te mogen hopen voor de komende tijd nog een gelukkig 2021 toegewenst uit Pasang Thailand.

  Jan Beute.

 12. Petra zegt op

  Helaas hebben we onze vakantie naar Thailand in 2020 over moeten cancelen. Door thailandblog voelen we ons toch nog verbonden en betrokken. Nu maar hopen dat 2021 het weer mogelijk maakt om te kunnen en mogen reizen. Hartelijk dank aan de redactie…ga zo door!…met deze prachtige site met altijd boeiende onderwerpen!!

 13. Harry zegt op

  Ik heb om 0.01 uur 2020 dit jaar in de prullenbak gegooid en ben met veel optimisme 2021 begonnen. We kunnen elkaar zoveel negativisme aanpraten, dat het lijkt of dat het nooit meer goed komt. Ik vind de visie van de redactie zeer realistisch en hoop zelfs op een kleine bespoediging. Als de omringende landen hun grenzen openen, de besmettingen aantoonbaar teruglopen in de westerse wereld, zal Thailand graag zijn grenzen ook weer openen. Ik geloof niet zozeer in allerlei onbewezen complot theorieën en in iedere maatschappij zijn er verdenkingen van machtsmisbruik. Ik heb me in Thailand in de afgelopen jaren veilig en welkom gevoeld en hoop dat dat snel weer hersteld wordt. Ik ben en voel me altijd nog gast in Thailand en hoop dat ze zelf een manier vinden om een vreedzame samenleving te verzekeren. Ik hoop dat Thailand blog ook het nieuwe jaar weer een bron zal zijn voor iedereen die op zoek is naar nuttige informatie over dit prachtige land.

  • E.v.d.Weijde zegt op

   Denk maar aan de economie, gezondheid is het belangrijkste goed daarna de economie, als Thailand zijn grenzen gesloten houd gaat het letterlijk en figuurlijk naar de maan dus zullen ze als het kan de grenzen zo snel mogenlijk openen.

   • chris zegt op

    De gezondheid is eigenlijk in geen enkel land belangrijker dan de economie, niet in Thailand en ook niet in Nederland.
    Als dat echt zo zou zijn zouden vele produkten en gedrag verboden zijn: autorijden, varkensvlees eten, suiker, roken, alcohol, koffie, enz.enz. Er moet een soort van evenwicht zijn maar dat evenwicht is met de Covid crisis volstrekt verdwenen. Het is natuurlijk van de gekke dat in een land met 70 miljoen mensen allerlei winkels en scholen moeten sluiten omdat er 62 Covid-doden zijn en een paar duizend besmettingen in 1 jaar tijd. Dat aantal haalt Nederland in 1 dag.
    Verschil: in Nederland heerst geen paniek over Covid, in Thailand sluiten mensen zichzelf op omdat zij bang zijn dat het virus overal is en zich overal aan hecht. Volstrekt irrationeel.

 14. Jack zegt op

  Bedankt voor het mooi initiatief en dagelijkse inzet,

  Gelukkig&Gezond jaar toegewenst!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website