10 jaar Thailandblog: De cijfers!

Door Redactie
Geplaatst in Van de redactie
10 oktober 2019

Thailandblog bestaat vandaag 10 jaar en daarom kijken we terug. Dat doen we ook door wat cijfers te publiceren onder andere over bezoekersaantallen.

Thailandblog is zoals de naam het al zegt een blog. Een blog is een website waar je regelmatig nieuwe inhoud in de vorm van berichten plaatst. Die inhoud wordt ook wel content genoemd. En een bericht wordt een blogpost genoemd. De blogposts staan in omgekeerd chronologische volgorde, dat wil zeggen dat de meest recente blogpost op de blogoverzichtspagina bovenaan staat en meteen te zien is.

De lezers van Thailandblog kunnen ook reageren op de blogpost door gebruik van het reactieveld dat onderaan elke post staat. Op die manier stimuleren wij een interactie met de bezoekers. Die interactie is belangrijk en bepaald voor een groot deel het succes van een blog. Een blog zonder reacties van lezers is een dood blog.

Uit de onderstaande cijfers blijkt dat Thailandblog na 10 jaar nog springlevend is en die delen wij dan ook graag met jullie.

Thailandblog: De cijfers

Hier gaan we dan:

Thailandblog heeft de afgelopen 10 jaar 7.667.002 bezoeken gehad. De drukste dag was zondag 14 augustus 2016 met ruim 11.000 bezoekers op 1 dag. Als je bedenkt dat wij op zondag 1 september 2019 ook weer een topdag hadden met ruim 10.000 bezoekers, dan kan je de conclusie trekken dat Thailandblog nog steeds mateloos populair is.

Omdat Thailandblog een divers lezerspubliek heeft, proberen wij iedere dag zo’n 10 berichten te publiceren. Voor ieder wat wils. Daar zitten meestal ook twee lezersvragen bij en 1 of 2 herplaatsingen. Inmiddels staan er 21.945 berichten op Thailandblog, een ongekend aantal. Maar nog mooier is het aantal reacties, dat zijn er 201.780. Dat is gemiddeld 9 reacties per posting. Er zijn maar weinig blogs in Nederland die zulke aansprekende  cijfers hebben.

De meest actieve blogger is Gringo met 1.404 berichten, gevolgd door Lodewijk Lagemaat met 744, Joseph Jongen met 406 en Hans Bos is goed voor 380 postings.

Lezersvragen

Op Thailandblog staan nu 4.601 lezersvragen. Die vragen worden beantwoord door andere lezers. Ook weer een mooi voorbeeld van interactie en het sociale karakter van Thailandblog. Steeds weer nemen lezers de moeite om andere lezers te helpen met antwoorden, adviezen en ervaringen. En dat is ook zo bijzonder aan Thailandblog.

Thailandblog help bij medisch vragen en visumvragen (voor Thailand en Schengen)

Een andere belangrijke functie van Thailandblog is mensen helpen. Zo geeft Dr. Maarten uitstekende antwoorden op medische problemen van Nederlanders en Belgen die in Thailand wonen. Ronny helpt iedereen met vragen over een visum voor Thailand en Rob V. komt deskundige antwoorden op vragen over een Schengenvisum voor Nederland of België. Een beter voorbeeld van de sociale functie die Thailandblog heeft is er bijna niet.

Belgische lezers

Wat ook vermeldenswaardig is, zijn de vele Vlaamse lezers die Thailandblog hebben omarmd. Naast het feit dat wij onze taal delen, delen wij de passie voor Thailand met onze fantastische zuiderburen. Zo zorgt Thailandblog ook voor verbinding van verschillende culturen.

Bij deze willen wij dan ook onze Belgische vrienden bedanken voor hun bijdrage aan het succes van Thailandblog!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “10 jaar Thailandblog: De cijfers!”

 1. Erik zegt op

  Gezien de vele Belgische lezers en bijdragen is het misschien zinvol deze tekst “…Lees nuttige tips en adviezen van Nederlanders die in Thailand wonen: nieuws – toerisme – reistips – achtergronden en meer…”
  -die ik vind als ik naar Thailandblog.nl ga via de browser- eens wat aan te passen…..

  • Goede opmerking! Gaan we aanpassen.

 2. Joop zegt op

  Gefeliciteerd!
  Ik lees de info al een jaar of 5 en vind het nuttig, vermakelijk en soms droevig.
  Doorgaan aub.

  Groet

 3. Hans Pronk zegt op

  Ja, het zijn inderdaad imponerende cijfers.
  Het betekent ook dat je moet oppassen om mensen niet (nodeloos) voor het hoofd te stoten. En met zoveel lezers is die kans natuurlijk erg groot. Zelf heb ik een keer wat denigrerend gedaan over een vrij onbekende wijn en ik had gedacht dat er onder de lezers toch niemand zou zijn die die wijn ooit gedronken had. Dat bleek een lelijke misvatting.

  • Rob V. zegt op

   Ach soms maak je eens een uitglijertje en je kunt niet iedereen te vriend houden. Ik maak weleens met ene knipoog een opmerking over bejaarden maar dat valt ook niet altijd bij iedereen in de goede smaak. Dat krijg je met zure beja.. ik bedoel, er zijn zoveel meningen als er petten zijn.

 4. Hans Pronk zegt op

  Hoe zit het eigenlijk met het aantal bezoekers? Zelf wacht ik altijd jullie E-mail af en als ik vervolgens 6 berichten aanklik, tel ik dan als 6 bezoekers?

  • Nee, dat 1 bezoek. Maar steel dat je TB verspreid over de dag 3 x zou bezoeken dan zijn de wel 3 bezoeken.

 5. Pierre zegt op

  Proficiat
  ik lees ook dagelijks het thaiblog
  en ik moet eerlijk bekennen ik vind er veel en goede info over alles wat nodig is van thailand
  zelf woon ik voorlopig nog in Bree , maar daar zal verandering in komen wand het zal Udon Thani worden
  veel groeten nog en doe zo verder

  Pierre

 6. Lessram zegt op

  Proficiat met het 10-jarig jubileum!
  Ik bezoek het blog minstens 1 keer per dag, steeds weer nieuwsgierig naar nieuwe berichten, nieuws en meningen. Ook de herplaatste berichten lees meestal ik met veel interesse.
  Wat ik wat jammer vind, maar dat is deel van een blog, is dat het niet mogelijk is al de berichten onder elkaar te zien als bij een forum met sub-forums.

 7. Erwin Fleur zegt op

  Beste redactie,

  Jullie zijn de “harde kern” van Thailandblog, ook’ gefeliciteerd!
  Met vriendelijke groet,

  Erwin

 8. Facttester zegt op

  Ik zou het plezierig vinden ook eens te kunnen lezen wie er precies zoal in de redactie zitten. En wie er monitoren. Of is dat geheim?

  • Ja, dat zou ik ook wel eens willen weten…

  • Tino Kuis zegt op

   Ja, raar dat de bloggers nu met de billen bloot moeten terwijl de blogdictator zich schuil houdt. We eisen dat de blogdictator alles verteld over zijn/haar leven!

   • Hallo Tino, kennelijk lees je niet alle reacties op Thailandblog… Ik had al laten weten dat ik ook een uitgebreid interview met mijzelf ga houden, maar dan als laatste in de reeks. Nog even wachten dus.

 9. Kees janssen zegt op

  Het aantal bezoekers is hoog doordat het merendeel van de lezers meerdere malen kijkt naar de reacties.
  Wat veel interessanter is zijn het aantal unieke bezoekers.
  Dit geeft een duidelijker beeld.
  Zoals peter zelf al aangeeft als je 3 x op een dag leest zijn dit 3 bezoeken.
  Met 10 items zou je in principe dus goed zijn voor 10 bezoeken als je ze niet in een keer leest.
  Het aantal unieke bezoekers geeft dus een veel heldere beeldvorming. Dit publiceren naar de andere gegevens geeft aan hoeveel lezers er gebruik maken van Thailand blog.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website