10 jaar Thailandblog: Bloggers aan het woord (Sjaak S)

Door Redactie
Geplaatst in Van de redactie
Tags:
25 oktober 2019

Thailandblog zou Thailandblog niet zijn zonder de bloggers die met grote regelmaat wat schrijven of vragen beantwoorden van lezers. Een reden om ze nog eens aan jullie voor te stellen en ze in het zonnetje te zetten.

Dat doen we aan de hand van een vragenlijst, die de bloggers naar eer en geweten hebben ingevuld. Vandaag Sjaak S. de oud-steward van Lufthansa.

Vragenlijst Thailandblog 10 jaar

****

Sjaak tijdens een fietstocht in Nederland

Wat is je naam/nickname op Thailandblog?

Sjaak S

Wat is je leeftijd?

61

Wat is je geboorteplaats en land?

Kerkrade, Nederland

In welke plaats heb je het langst gewoond?

Landgraaf, Nederland

Wat is/was je beroep?

Ik was steward bij Lufthansa

Wat waren in je hobby’s in Belgie/Nederland?

Fotografie en Computer

Woon je in Thailand of in Belgie/Nederland

Ik woon al zeven jaar in Thailand, in Pranburi, Prachuab Khirikahn.

Wat is jouw binding met Thailand?

Hoofdzakelijk mijn vrouw

Heb je een Thaise partner?

Ja, mijn vrouw.

Wat zijn je hobby’s?

Sporten (fietsen en zwemmen), Films en series, Computer en talen)

Heb je andere hobby’s sinds je in Thailand woont?

Nee

Waarom is Thailand bijzonder voor jou, vanwaar de fascinatie voor het land?

Ik stond in 2012 voor een keuze: ik wilde naar Brazilië of naar een land in Azië. Brazilië bleek echter te gevaarlijk en vooral te duur. Ook vond ik het Aziatische eten in Brazilië niet geweldig en het Braziliaanse wel lekker, maar vaak te zwaar (vlees). In Thailand zijn er zoveel keuzes – diverse Aziatische keukens, westers enzovoorts, dat ik dit toch wel belangrijk vond. Bovendien en vooral had ik in het begin 2012 mijn huidige vrouw leren kennen tijdens een vakantie in Thailand en na een tijdje was het duidelijk dat ik dan naar Thailand zou verkassen.

Hoe ben je op ooit Thailandblog terechtgekomen en wanneer ongeveer?

Ik heb diverse blogs en forums gelezen, internationaal, Engels en Duits, maar Thailandblog is toch het hoogstwaardige blog dat ik ken.

Sinds wanneer ben je gaan schrijven voor Thailandblog?

Vanaf het begin.

Met welk doel ben je gaan schrijven en/of vragen gaan beantwoorden?

Ik vind het altijd leuk om te schrijven. Soms krijg ik een ingeving en heb het gevoel dat ik nu iets kan schrijven wat nuttig is voor anderen. Omdat ik toch veel lees en ook veel meningen hoor, vind ik het leuk om mijn bescheiden mening te laten horen. Echter gebeurt het ook vaker dat ik juist niet reageer. De ene keer omdat er mensen zijn die het veel beter weten dan ik. Waar ik niet op reageer (of zelden) is op reacties die zo vol met taalfouten staan, dat ik twijfel aan de intelligentie van de schrijver.

Wat vind je leuk/bijzonder aan Thailandblog?

Alle thema’s komen aan de orde van de dag. Ik vind vooral beschrijvingen van bezienswaardigheden in Thailand zeer nuttig.

Wat vind je minder leuk/bijzonder aan Thailandblog?

Soms worden mijn antwoorden niet geplaatst, omdat ze niet volgens de richtlijnen van Thailandblog zijn… dat is minder prettig, maar wel te begrijpen. Wat mij echter echt stoort is wanneer mensen beginnen te generaliseren en zich hierbij zeer negatief uiten

Wat voor soort berichten/verhalen op Thailandblog vind je het meest interessant?

Vaak is het de geschiedenis-verhalen van Thailand, plaatsbeschrijvingen of ook praktische levensbeschrijvingen die ik interessant vind.

Heb je contact met andere bloggers (met wie en waarom)?

Ja, ik heb sporadisch contact en met één blogger heb ik nu een vriendschappelijke verhouding: wij zijn bitcoin gebruikers en we gaan vaak samen fietsen. Hij woont toevallig bij mij in de buurt. Toevallig heeft hij dezelfde voornaam als ik. In ieder geval een zeer sympathieke en intelligente man.

Wat is voor jou de grootste voldoening/waardering van hetgeen je voor Thailandblog doet?

Als ik zie dat mijn tip of ervaring iemand verder geholpen heeft.

Wat vind je van de vele reacties op Thailandblog? Lees je die allemaal?

Ik lees niet alle reacties. Vooral reacties met veel taalfouten sla ik na de eerste zin al over.

Wat voor functie heeft Thailandblog volgens jou?

In de eerste plaats een informatieve functie. Het is een goede bron van nieuws en wetenswaardigheden.

Wat mis je nog op Thailandblog?

Een evenementen rubriek. Alhoewel er regelmatige postings op Thailandblog zijn, zou ik het echt geweldig vinden als er een soort van agenda zou komen, waar je de datum en de plaats van leuke evenementen, beurzen enzovoorts zou kunnen zien.

Denk je dat Thailandblog het volgende jubileum haalt (15 jaar)?

Ik denk dat het dit zeker zal halen, wanneer Thailandblog zo verder gaat!

7 reacties op “10 jaar Thailandblog: Bloggers aan het woord (Sjaak S)”

 1. Thea zegt op

  Twijfelen aan iemands intelligentie omdat hij/ zij zich schriftelijk niet goed kan uiten, dat vind ik ernstig.
  Er is altijd een ( goede ) reden waarom iemand niet foutloos kan schrijven dus niet gelijk iemand afschrijven.
  En laten we eerlijk zijn, ook universitair geschoolden kunnen flink de plank misslaan en in kranten weten ze ook niet altijd raad met de dt.
  Iedereen heeft recht op zijn of haar mening ongeacht of hij / zij niet goed kan schrijven.
  We gaan toch niemand uitsluiten

 2. johny zegt op

  Toch is twijfelen aan de intelligentie van de schrijver niet altijd juist. Weinig schrijven kan daardoor voor sommigen al een probleem zijn om foutloos te schrijven. De manier waarop er gereageerd wordt is zeker een indicatie, toch zijn er enorm veel intellectuelen die de bal ook wel eens misslaan, maar wel foutloos kunnen schrijven omdat ze hogere studies hebben gedaan. Er zijn dan ook nog eens mensen die een of andere vorm van dyslexie hebben, dat is dan soms grappig om te lezen. Ik schrijf ook niet foutloos, thuis heb ik toch enkele keren meegedaan aan het groot Nederlands dictee, rond de 40 fouten, tot de spellingsregels werden aangepast. Oefening baart kunst . Ik erger mij vooral aan de foutloos geschreven flauwekul en onwetendheid die sommige journalisten in de kranten schrijven. Ze hebben dan wel ergens een belletje horen rinkelen.

 3. jo zegt op

  Ben jij niet toevallig die Sjaak die samen met Marinus Malie een website/forum bestierde.
  Helaas is dat gesneuveld.

 4. Adam zegt op

  Aan Thea en Johny
  Sjaak heeft nergens geschreven dat hij twijfelt aan iemands intelligentie omdat ze niet foutloos kunnen schrijven of omdat ze zich schriftelijk niet zo goed uiten. Hij schrijft over “reacties vol met taalfouten” en “reacties met zeer veel taalfouten”. Dat is wel iets geheel anders.

 5. Henk zegt op

  De link over taalfouten en intelligentie word volgens mij duidelijk genoemd:
  – Waar ik niet op reageer (of zelden) is op reacties die zo vol met taalfouten staan, dat ik twijfel aan de intelligentie van de schrijver.

  Ook lees ik vaak dat mensen die lange tijd in Thailand verblijven maar geen Thais leren waarschijnlijk te lui zijn. Ik erger mij hier aan want niet iedereen kan zomaar een taal leren ook al doe je nog zoveel moeite. Ik woon ruim 8 jaar in Thailand en spreek (bijna) geen woord Thais. Ik heb het in het begin wel geprobeerdt maar kwam er al vrij achter dat dit helaas niet aan mij besteed was. Het heeft mij enorm veel moeite gekost om bijvoorbeeld Engels te leren (voertaal in mijn werk). Ik heb een technische universitaire opleiding maar talen ligt mij gewoon niet. Vaak gebruik ik een spelcheck voor ik een mail of reactie stuur maar deze keer dus maar niet :-).

  • theoS zegt op

   43 jaar in Thailand en spreek geen word Thais. Ik spreek, lees en schrijf Engels, Duits en Noors/Deens. Uiteraard ook Nederlands. Thais lukte en lukt niet. Ik ken en kon verscheidene hoog gestudeerden en long stayers die ook de Thaise taal niet onder de knie konden of kunnen krijgen.

  • nicky zegt op

   Iemand kan makkelijk een taal leren of niet. Ik denk wel als je jong bent, je sneller een taal leert dan wanneer je gepensioneerd bent. Ik hoor gewoon het verschil in toonhoogte soms niet.
   Ik leer vrij makkelijk talen, spreek er ook 4 maar Thais gaat er bij mij niet in.
   Wat betreft de vele taalfouten; ik ben wel van mening, dat al diegene, die jonger dan 65 zijn, toch wel fatsoenlijk Nederlands moeten kunnen schrijven. (dyslexie uitgesloten) Ten slotte zijn deze leeftijdgenoten allemaal tijdens de leerplicht naar school geweest. Echter, ik merk vaak, dat mensen hier geen interesse voor hebben. Ik heb mezelf ook wel eens betrapt op een schrijffout maar dan is het meestal een type fout.
   Heeft volgens mij niks te maken met intelligentie, maar veelal interesse om het goed te doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website