In het hart van Jomtien, de bruisende badplaats in Thailand nabij Pattaya, ligt een klein stukje Nederland verstopt in de kronkelige straten vol met lokale eetkraampjes en levendige markten. Hier, aan de Chom Thian Sai Second Road, net voorbij de geuren en kleuren van Kiss Food en de lokale markt, vind je een bijzondere plek: Café Marktzicht.

Gerund door Rinus, een hartelijke Nederlander die jaren geleden zijn hart verloor aan Thailand, is Café Marktzicht een toevluchtsoord voor Nederlandse expats en voetballiefhebbers. Met vlaggen die zachtjes wapperen in de tropische bries, voelt elke bezoeker zich onmiddellijk thuis.

Op een typische avond, zoals gisteren, gonst het café van opwinding. Voetbalfans verzamelen zich rond de schermen om een spannende wedstrijd tussen Feyenoord en PSV te bekijken. Ondanks de teleurstelling voor de Feyenoordsupporters door de uitslag, blijft de sfeer in het café onverminderd positief.

Rinus, met zijn onmiskenbare gastvrijheid, zorgt ervoor dat niemand iets tekortkomt. Zijn genereuze gebaar om kip voor al zijn gasten te laten aanrukken, getuigt van zijn inzet om iedereen een goede tijd te bezorgen. Het is deze combinatie van hartelijke ontvangst, gedeelde passie voor voetbal, en de gezellige sfeer die Café Marktzicht tot een unieke plek maakt.

Of je nu komt voor het voetbal, een praatje, of gewoon om te genieten van een koud drankje in goed gezelschap, Café Marktzicht belichaamt de essentie van Nederlandse gezelligheid. Het is een plek waar herinneringen gemaakt worden, waar nieuwe vriendschappen ontstaan, en waar je altijd welkom bent, ongeacht de uitslag van de wedstrijd.

Zo blijft Café Marktzicht, verscholen in een levendige straat in Jomtien, een stukje Nederland, waar de liefde voor voetbal en gezelligheid mensen samenbrengt, ver weg van huis.

De bar van Rinus vind je aan de Chom Thian Sai Second Road. Je loopt Kiss food en de markt (Rompho Market) voorbij en dan 50 meter verderop zie je een barstraat. De bar zit aan de rechterhand en heet Café Marktzicht.

11 reacties op “Nederlands competitie voetbal kijken bij Rinus in Jomtien”

 1. keespattaya zegt op

  Van deze bar had ik nog nooit gehoord. Nu zit ik normaal altijd in Pattaya zelf , maar heb regelmatig Jomtien bezocht. Als ik zo de beschrijving lees , dan moet die bar dus iets voorbij de Rompho markt zijn , komende vanaf Pattaya.

  • Rene zegt op

   Dankjewel voor deze tip, dit kende ik nog niet. Morgen ga ik voor 6 weken naar Jomtien en ga zeker langs. Er is nog een Nl georiënteerd eethuisje. Volgens mij heet het de Herbergh. Deze zit achter de bank in de straat/steeg, als je van Pattaya naar de boulevard in Jomtien rijdt. In de hoek aan de rechterkant als je linksaf de boulevard op rijdt. Ben er meerdere malen geweest en zeker aan te bevelen als je eens Hollands wil eten. Aroy. Rene

  • Joop zegt op

   Correct; op de hoek is bar Corner House (met goede live music); in dat straatje zit Café Marktzicht aan de rechterkant.

 2. Eric Donkaew zegt op

  Ik ben er nooit geweest, maar ga er zeker heen. Ik woon ten slotte vlakbij.
  Maar waarom Chom Thian Sai Second Road? Het is hier geen Google Earth. Gewoon Jomtien Second Road. Tot ziens!

 3. Arne zegt op

  Denk ook dat het de Rompho is , ken het verder ook niet, zal ook niet zo snel naar binnen gaan als er een Feyenoord vlag aan de muur hangt lol. Dan moet het wel iets met een ooievaar zijn.

 4. Henkwag zegt op

  Soi 7, tussen Beach Road en Jomtien 2nd Road in, dus 1 soi verder als Soi 5 (Immigration). Vanaf 2nd Road komend bijna meteen aan de rechterkant.

  • Kees 2 zegt op

   Henkwag, jij beschrijft de route naar Gerrit z’n koffie/cake etc establishement in soi 7.

 5. Ronald zegt op

  Je kunt bij Rinus ook Khun Peter van Thailandblog tegenkomen. Was er afgelopen zondag ook want is een Feyenoord supporter. Hele aardige kerel.

  • Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. 😉
   Helaas verloren. De lampjes waren wel iets beter, maar het had eigenlijk 2-2 moeten worden (had ik ook vooraf voorspeld).

   En Rinus is inderdaad een topkerel.

   Trouwens, ken Peter Bosz nog vanuit mijn jeugd, zelfde leeftijd en hij komt ook uit Apeldoorn Zuid. Hij voetbalde destijds, net als ik, bij Apeldoornse Boys. Helaas had ik geen talent en hij wel, net zoals Peter Ressel, Edward Sturing en Frank Berghuis, allen hebben bij de Boys gevoetbald.

 6. Kees 2 zegt op

  Rinus zat eerst in soi 2, Jomtien.
  ‘Markzicht bestaat sinds een maand of twee.
  Bevindt zich in het grote barrencomplex van Rompho Market. Als je vanaf 2nd Road naar kijkt, bevindt Rinus zich aan de rechterkant (de zijkant), in het eerste deel.

 7. Peter zegt op

  Rinus is TOP mijn creditcard was gehackt, en kon dank zij Rinus toch weer een nieuwe krijgen
  werd na 7 dagen bij Rinus afgeleverd, omdat ik geen adres in Thailand heb.

  THx


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website