Ga je op reis naar Thailand? Dan wil je zo snel mogelijk genieten van je welverdiende vakantie. Pak daarom zorgvuldig je koffer in.

Gekreukte kleding, koffer komt niet aan, parfum- of shampoofles leeggelopen, een koffer inpakken doe je niet twee uur voor vertrek. Op Thailandblog lees je de beste tips voor het inpakken van je koffer.

Tip 1: Pak je koffer tijdig in.
Begin niet een paar uur voor vertrek met het inpakken. Je kunt er op rekenen dat je in de haast een aantal dingen vergeet. Minimaal een dag voor je vertrek naar Thailand beginnen is ons advies.

Tip 2. Gebruik een inpaklijst
Op internet zijn meerder inpaklijsten te vinden. Altijd handig om te controleren of je niets vergeten bent. Mocht dat wel het geval zijn, geen nood in Thailand is vrijwel alles te koop en vaak nog goedkoper ook.

Tip 3. Koffer of handbagage? Zorg dat je de regels kent.
Sommige artikelen en goederen zijn verboden om als handbagage in het vliegtuig mee te nemen. Deze mogen echter wel mee als ruimbagage in het vliegtuig. Zorg dat je de regels kent.

Tip 4: Verdeel je reisbagage over twee koffers.
Meestal gaat een stel met twee koffers op reis: in een zitten alle spullen van de man en in de andere alle spullen van de vrouw. Waarom? Mocht er een koffer na aankomst op de vakantiebestemming niet op de bagageband liggen, dan is het praktischer dat een koffer zowel wat kleding/spullen van hem als van haar bevat. Verdelen dus.

Tip 5: Zorg dat vloeistoffen niet gaan lekken.
Je bent niet de enige die in de hotelkamer in Bangkok of thuis ontdekt dat de inhoud van de koffer vochtig of nat is geworden: gesprongen fles vanwege de luchtdruk op 10.000m hoogte. Vloeistoffen dus altijd in een afsluitbare plastic tasje of zakje stoppen.

Tip 6: Schoenen kosten veel ruimte.
Schoenen langs de zijkant van de kofferplaats en volstoppen met sokken – scheelt weer ruimte.

Tip 7: Niet vouwen maar oprollen.
T-shirts niet vouwen maar oprollen en gebruiken om holle ruimtes mee op te vullen.

Tip 8: Voorkom kreuken.
Om kreuken te voorkomen is het beter om zware kleding onderop te leggen en lichtere kleding bovenop plus een tip van oma die echt werkt; leg vloeipapier tussen de kledingstukken.

Tip 9: De vouwmethode.
Nog een tip voor minder kreuken: de vouwmethode: schoenen standaard op de bodem en daar bovenop leg je opengevouwen (dus niet opgevouwen!) jurken, broeken en rokken die over de rand van uw koffer vallen. Op de opengevouwen kledingstukken legt men dan topjes, T-shirts en de andere kleinere dingen en pas dan vouwt men de kledingstukken dicht.

Tip 10: Geen onmisbare spullen in je koffer.
Stop nooit medicijnen en huissleutels in je koffer, stel dat deze niet aankomt dan heb je mogelijk een probleem. Medicijnen en sleutels daarom altijd in je handbagage.

Tip 11: Gebruik reisflacons.
Je wilt jouw favoriete shampoo, zeep etc meenemen, maar die zitten altijd in grote verpakkingen. Koop bij de drogist speciale kleine kunststof reisflacons en vul die met de producten van jouw voorkeur.

Tip 12: Geen boeken maar een E-reader.
Vakantievieren is vaak ook een stapel boeken lezen maar dat vreet ruimte in de koffer – een iPad of E-reader is in dat opzicht een zegen, een paar duizend boeken kan je zo meenemen. Duurde de vakantie maar zo lang…

Tip 13: voorkom kosten door overgewicht van je bagage.
Zet de koffer thuis nog even op de weegschaal – alle luchtvaartmaatschappijen hanteren een maximum toegestaan gewicht voor reisbagage, veelal 20 of 23 kg. Meer meenemen mag maar dan betaal je een forse toeslag. Niet echt een leuk begin van je vakantie naar Thailand!

Tip 14: Sluit een goede reisverzekering af met bagagedekking.
In geval van vermissing of vertraging van je bagage kan je een beroep doen op je reisverzekering. In veel gevallen krijg je een vergoeding voor vervangende kleding en toiletartikelen. De vertraging moet dan minimaal 24 uur bedragen. Daarnaast ben je verzekerd tegen schade aan je bagage indien die vooruit- of nagezonden wordt. Mocht je bagage definitief vermist blijven, dan kan de vergoeding oplopen tot enkele duizenden euro’s. Dit is afhankelijk van de dekking van je reisverzekering. Een uitstekende reisverzekering met bagagedekking afsluiten? Dat kan hier: www.reisverzekeringkorting.nl Je ontvangt ook nog eens 10% korting op de premie.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Op vakantie naar Thailand? Lees hier tips voor het inpakken van je koffer!”

 1. Christina zegt op

  Ik kreeg de tip van mijn family uit Canada en bij onze laatste vakantie naar Thailand gebruik plastic zakken waar de lucht uit kan halen. Het goed blijft prachtig net als of het uit de kast komt en het scheelt heel veel ruimte. Te koop bij Action ongeveer 1 euro per zak. Doen ik heb er nu al een paar bij gekocht voor onze volgende vakantie.

 2. fransamsterdam zegt op

  Het zijn stuk voor stuk allemaal waardevolle tips, zonder meer.
  Wel vraag ik me vaak af wat sommige mensen allemaal van plan zijn, en waarom ze toch zoveel meeslepen.
  Ik reis naar Thailand altijd met uitsluitend handbagage.
  Het scheelt minstens twee keer een koffer inpakken en uitpakken, je kunt online inchecken, je boarding pass uitprinten en meteen doorlopen naar de gate. En je hoeft ook niet te zeulen. En je koffer kan niet vermist raken.
  En hoe minder je meeneemt, hoe kleiner ook de kans wordt dat je wat vergeet.
  Ik wil u wel een inkijkje in mijn reistasje geven hoor.
  De checklist ziet er als volgt uit:

  Reservebril
  Medicijnen
  2 onderbroeken
  2 korte broeken
  2 T-shirts
  2 Zweetbandjes
  2 Telefoons
  Tablet
  Camera
  Opladers
  Paspoort
  Geneesmiddelenpaspoort
  Cash
  Pin-pas

  Als je per se veel spulletjes wilt kopen om mee terug te nemen koop je voor een paarhonderd baht een passend koffertje op iedere hoek van de straat.
  Of je stuurt het op als pakket. Krijg je ook geen gedonder bij de douane op het vliegveld.

  • Franky R. zegt op

   Ook ik neem louter handbagage mee. Veel spullen kun je voor weinig geld kopen in Thailand, alleen mijn boxershorts neem ik wel mee.

   De gekochte kleding laat ik na een dag dragen wassen door mijn vaste wasvrouw die alles (zelfs mijn boxershorts) netjes gestreken retourneert.

   Let wel op met merkkleding, want als je op Schiphol een overijverige ambtenaartje tegenover je hebt, die ervan overtuigt is dat het ‘nep’ is. “Want alles uit Thailand is nep”, aldus een dergelijk triest figuur.

  • Kc zegt op

   Geen schoenen, sokken, zwembroek, scheerapparaat, toilettas met inhoud, paspoort, etc etc
   2 broeken, onderbroeken, shirts! Dat is een dagelijks bezoekje aan de laundry dan.

 3. Fransamsterdam zegt op

  Schoenen heb ik aan. Sokken ook. Sokken draag ik pas weer op de terugweg. Zwemmen houd ik niet van. Gilette Mach III is in de 7-eleven goedkoper dan in Nederland. Tandenborstel koop ik ook. Zeepjes, shampoo, douchegel, wattenstaafjes en zo, dat vult het kamermeisje elke dag aan. Paspoort staat er wel bij. Meestal koop ik in Thailand een paar nieuwe onderbroeken, broeken en T-shirts. De oudste kan ik aan het eind van de vakantie evt. weggooien. En de Laundry is pal aan de overkant. Als ik op mijn balkon naar het meisje zwaai steekt ze de straat over en kan ik het plastic tasje met vuile was zo laten vallen. Ik kom nooit iets tekort hoor…

  • samee zegt op

   Moraal van het verhaal, je kunt gewoon met handbagage alleen prima naar Thailand 😉

 4. Piet zegt op

  Ik heb huis in NL en appartement in Pattaya
  Ik reis zonder iets aan bagage , alleen mijn paspoort en creditcards in mijn borstzak
  Ik heb aan beide kanten voldoende spullen en alles dubbel
  Makkelijker dan dit is vrijwel niet mogelijk denk ik

  • rori zegt op

   Ik doe met je mee. Alleen ik heb dus kleding in Bangkok, Jomtien, Uttaradit, Cha-am en in het Brabantse.

   Alleen voor 1 a 2 dagen ondergoed mee en voor een “ongelukje” onderweg.
   Schone broek, sokken, ondergoed en 1 extra t-shirt en overhemd.
   Vandaag
   3 paar katoenen sokken bij de Tesco voor 43 bath
   2 herenboxers a 19 bath per stuk
   t-shirts van lagosta en fila 129 bath per stuk

   Ik heb altijd van die katoenen wijde broeken aan overdag a 150 bath bij de Tesco of de Big-C.

   verder is er op kaas en vleeswaren na genoeg keuze en ik heb dus alleen een kabine koffertje en e laptop mee.

   Scheelt me in de ticket. Op een woensdag in maart voor 149,88 Euro. Wat wil een mens nog meer.

   Voor 50 a 65 Euro welke een 23 kiio koffer kost heb ik in Thailand 2 koffers vol met kleren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website