Pattaya wordt hard getroffen door de watersnood, alhoewel de stad kurkdroog is.

Tourgroepen uit Hong Kong, China, Zuid-Korea en India hebben hun bezoek uitgesteld, zegt Chatchawal Supachayanont, directeur van het Dusit Thani Hotel Pattaya. De reserveringen voor december en januari zijn stukken lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

‘Foreign tourists are in a mind of waiting and seeing. I expect it will affect tourism only in the short term. However, if the floods do not recede soon, it will certainly affect the long-term confidence of foreign visitors.’ Volgens Chatchawal denken talloze buitenlanders dat veel restaurants en winkels gesloten zijn, wat hun verblijf oncomfortabel zou maken.

Sinds het water bezit heeft genomen van Bangkok, zijn veel bewoners naar de oostkust getrokken. Met name Pattaya profiteert daarvan. Het aantal binnenlandse bezoekers is groter dan vorig jaar. Ze vormen qua inkomsten een zekere compensatie voor het verlies aan buitenlanders, maar niet meer dan dat. ‘De mensen die hier komen, zijn niet in de stemming voor sightseeing of iets anders dat goed is voor de lokale economie.’

Volgens het hoofd van de Tourism Authority of Thailand, kantoor Chon Buri, heeft 10 tot 15 procent van de buitenlandse toeristen zijn bezoek geannuleerd nadat ze hadden vernomen dat Don Mueang onder water was gelopen.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website