Het Thais toerisme zit goed in de lift. In de eerste helft van dit jaar groeide het aantal toeristen maar liefst met 20%.

Sisdivachr Cheewarattanporn, ATTA president, verklaarde dat de groei te danken is aan de politieke stabiliteit van het land. De spanningen tussen China en Japan hebben ook meer toeristen naar Thailand gebracht. Daarnaast vliegen er steeds meer charters vanaf de belangrijke steden in China en Japan, naar Thailand.

Vooral het aantal Chinezen dat Thailand bezoekt is fors toegenomen. Van januari tot en met april reisden zo’n 1,5 miljoen Chinese toeristen naar het Land van de Glimlach.

Gearriveerde toeristen in April

De 1o lijst van buitenlandse toeristen die naar Thailand afreisden:

 1. China 410.173 (+91.05%)
 2. Malaysia 211.70 (+20.86%)
 3. Russia 148,921 (+47.98%)
 4. Japan 112.367 (+9.65%)
 5. Korea 85.987 (+9.35%)
 6. Australia 77.178 (-6.22%)
 7. India 72.893 (-10.03%)
 8. United Kingdom 72.865 (-5.42%)
 9. Vietnam 64.668 (+23.13%)
 10. Laos 64.627 (-14.58%)

Bron: MCOT

6 reacties op “Thais toerisme groeit 20% in eerste helft van 2013”

 1. Leo Th. zegt op

  Mooie cijfers maar de horeca klaagt steen en been. De Europeanen, Amerikanen en Australiërs komen nl. veel minder en juist van deze touristen moeten de restaurants en bars het hebben. Volgens de eigenaars van de restaurants die ik bezoek, was dit laagseizoen slechter als ooit. En dat constateer ik zelf ook, de restaurants zijn veel minder bezet. Vorige week zat ik op het strand van Jomtien, er komen 3 Russen aan, 2 mannen en een vrouw van ongeveer 30 jaar. Huurden 2 ligstoelen !! van 30 Bath en wisselden elkaar af, als de één ging zwemmen kon de ander op de stoel zitten en dat ging maar door. Drank wordt bij de 7/11 winkel gekocht. Tel uit je winst als uitbater!

 2. BramSiam zegt op

  Opmerkelijk in dit rijtje is dat de Duitsers ontbreken. Vroeger waren die sterk vertegenwoordigd in Thailand. Verder is een stijging van 91% bij de Chinezen wel heel erg veel. Als dat een trend is, dan wordt het erg druk in Thailand komende jaren, want er zijn nogal wat Chinezen.

 3. Thallay zegt op

  het valt me op dat het TAT ieder jaar met fantastische groeicijfers van het toerisme komt.
  Ik heb alleen enig zicht op Pattaya, Phartamnak (Cosey Beach) en Jomtjen en daar was het de afgelopen maanden zoeken naar toeristen. M.n. de Russen en Japanners lieten het afweten. Cosey Beach, normaal Russian area was uitgestorven. Ook hotel Mountain View, andere jaren het onderkomen van m.n. Japanners, had weinig klandizie. Zowel in Pattaya als in Jomtien en Cosey Beach hebben veel horeca-gelukzoekers de moed laten zakken, hebben hun zaak te koop gezet of zijn kopje onder gegaan. De omzet daalde in sommige gevallen met 80%. Winkeliers klaagden steen en been vanwege omzetdalingen van wel 60%. Hotels raakten niet vol evenals andere accomodaties. Touroperators hadden het ook slechter. De toerist die nog naar Thailand kwam had geen cent te makken. Ging niet naar restaurants, haalden eten aan de straat, bier bij 7eleven en hingen voor de TV op hun hotelkamer met de airco aan. Want de afgelopen maanden was het wel erg heet.
  Het kan dus best zijn dat er zoveel meer toeristen naar Thailand zijn gekomen, maar waar zaten ze dan ? In ieder geval niet in Pattaya en omstreken.

 4. Hans Bos zegt op

  Als ik de groeicijfers van de TAT lees, moet ik altijd denken aan de jaarlijkse groeicijfers van de Cubaanse overheid. De ex van een minister van toerisme heeft me ooit uitgelegd hoe het ministerie aan die cijfers komt. Aankomst in de hoofdstad is 1, vervolgens naar een badplaats is 2, naar een andere stad is 3.
  Als alle visarunners en mensen met een non-immigrant-O visum die elke drie maanden het land uit moeten steeds opnieuw worden geteld, zijn de groeicijfers goed te verklaren.
  Papier is geduldig, maar de TAT kan niet wachten om de aantallen te laten groeien.
  De TAT in Nederland roept altijd dat jaarlijks 180.000 Nederlanders Thailand bezoeken. Over de eerste zes maanden zou dat met 90.000 gasten toch de zesde plaats op moeten leveren.

 5. Cor van Kampen zegt op

  Het is maar net hoeveel waarde je aan de cijfers wil toekenen. Iedereen weet dat de
  de drie maanden figuren worden meegeteld. Daar komt nog bij dat de Heer Sisdivachr
  precident van het ATTA ook op een stoel terecht gekomen is neergezet door de volgelingen van Taksin.
  Kijken we nog even het lijstje na.
  Geweldige uitgevers als China,Malaysia,Russia en dan nog de geweldige verteerders,
  Vietnam en Laos. De man op de straat en de restaurants en de Taxi jongens kunnen hun geluk niet op. Ook de strand uitbaters lopen binnen.
  Er was eens een tijd dat de USA op dat lijstje stond en Germany en de rest van de EU.
  Die gaven geld uit waar de gewone man wat aan kon verdienen.
  De hotels hebben het natuurlijk heel druk, maar die kunnen geen personeel krijgen.
  Cor van Kampen.

 6. Peter zegt op

  Ik geloof er helemaal niets van. De laatste 6 jaar is het Toeristme volgens mij gewoon teruggelopen. Net wat Thallay zegt. Je ziet niet veel toeristen op wat backbackers na dan. Maar wel opvallend veel Chinezen dat is waar. Daar zullen ze echter niet veel aan verdienen behalve dan de 7/11’s. Ik denk dat er veel minder geld wordt opgehaald dan voorheen. Hotels, Bars, Restaurants klagen steen en been. De Bath is veel te duur op het ogenblik. Alhoewel vandaag de 40 bijna weer gehaald wordt. Doch……stukke minder dan pak hem beet 3-4-5 jaar geleden.
  Sawasdee khrap van Peter *Sapparot*.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website