Adjunct-overheidswoordvoerder Rachada Dhanadirek heeft aangekondigd dat het ministerie van Toerisme, bijzondere aandacht heeft besteed aan het segment van moslimreizen en aan de markt binnen het moslimreissegment. Het initiatief omvat het opleiden van toeristische dienstverleners, overheidsinstellingen en anderen die geïnteresseerd zijn, om de voorkeuren en het gedrag van moslimtoeristen beter te begrijpen.

De woordvoerder legde uit dat het 5-jarige strategisch plan voor de periode 2023-2027 belangrijke strategieën uiteenzet om aan de behoeften van het moslimreissegment te voldoen. Deze strategieën omvatten het standaardiseren van toeristische activiteiten voor moslimreizigers en het ontwikkelen van producten en diensten die voldoen aan hun behoeften. Het plan zal technologie inzetten om hun ervaring te verbeteren, samenwerking tussen verschillende organisaties stimuleren en het bewustzijn vergroten over de bereidheid van Thailand om moslimtoeristen te verwelkomen.

Dit strategische plan is in lijn met de economische ontwikkelingsdoelen van Thailand en de aanhoudende inspanningen om het concurrentievermogen te vergroten. Thailand is al wereldwijd bekend als een prominente bestemming voor moslimtoeristen, aangezien het land in 2022 meer dan 3 miljoen moslimtoeristen ontving. De MasterCard-CrescentRating Global Muslim Travel Index voor 2022 plaatst Thailand ook als de derde populairste niet-moslimbestemming voor moslimreizigers, na Singapore en Taiwan.

De huidige regering heeft de wens geuit dat de aankomende regering dit vijfjarenplan zal ondersteunen en verder uitvoeren, met als uiteindelijke doel Thailand in 2027 in de top vijf van bestemmingen voor moslimtoeristen te plaatsen.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

5 reacties op “Thailand wil in 2027 tot de vijf beste bestemmingen voor moslimtoeristen behoren”

 1. Erik Kuijpers zegt op

  Een knap idee maar hoe gaan ze zich voorbereiden op eetwensen die ‘halal’ zijn? Daar komt meer bij kijken dan ‘geen varkensvlees’ maar met name de slachtprocedure is bijzonder en moet aan eisen voldoen. En moet het eettentje op de hoek van de straat ook daaraan voldoen of komt er een stelsel van vergunningen en diploma’s (die uiteraard ook te koop zijn…) voor halal-eten?

  Heel oud en ergens gelezen. Een vrome moslim krijgt zijn eten in het vliegtuig van Thai Airways en vraagt aan de stewardess ‘Dit is toch geen varkensvlees?’ En de stewardess ‘O nee, dit is moe!’. Tja…

 2. Jahris zegt op

  Flauwekul natuurlijk, uiteraard bedoelen ze dat niet. Waarom zou een eettentje op de hoek van de straat daar aan moeten voldoen? In de toeristische plaatsen in het zuiden, evenals in Bangkok, zijn er al aardig wat restaurants die halal zijn. Dat geldt ook in toenemende mate voor voorverpakt vlees in grote winkelcentra door heel Thailand. Alles bij elkaar een mooie basis om verder te borduren op meer moslimtoerisme, zoals blijkbaar gewenst.

 3. rudi zegt op

  Het gedrag van moslimtoeristen leren begrijpen …De politie ziet elke dag hoe de ” toeristen ” uit Koeweit en andere Arabische landen zich gedragen . Ik hoop dat Thailand niet dezelfde weg op gaat als Europa met het tolereren en zich aanpassen aan de moslim cultuur .

 4. Rob V. zegt op

  Helemaal prima toch? In de regio zijn er diverse landen met een grote moslim populatie dus het is niet meer dan logisch dat men ook die markt wil bedienen. En wie er geen halal hapje wil of niet meermaals per dag ergens wil kunnen bidden hoeft er alleen maar aan voorbij de lopen.

 5. william-Korat zegt op

  Dat selecteert zichzelf toch.
  Voorop gesteld dat deze toeristen zitten te wachten op een strikte moslim leefwijze tijdens vakantie.
  De tam, tam doet het bij alle mensen er goed in het algemeen als men ‘over de grens’ is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website