Thailand verwacht stijging aantallen buitenlandse toeristen

Door Redactie
Geplaatst in Toerisme
Tags:
24 januari 2017

Thailand verwacht in 2017 een flinke toename van het buitenlands toerisme. Volgens het Kasikorn Reserach Centre en het Center for Economic and Business Forecasting van de UTCC kan het aantal inkomende toeristen stijgen naar ongeveer 34 miljoen (2016: 32,6 miljoen). De bezoekers zijn goed voor 1,76 biljoen baht  aan inkomsten.

Premier Prayut wil daarom haast maken met het verbeteren van de de infrastructuur en andere faciliteiten om de stroom aan te kunnen. De regering stelt zich als doel meer toeristen uit het hogere segment aan te trekken omdat de rijkere toerist ook meer geld uitgeeft. Vorig jaar gaven buitenlanders gemiddeld 5.200 baht per dag uit, 100 baht meer dan een jaar eerder.

Thailand kan goed concurreren met andere toeristische landen: het land steeg twee jaar geleden van plaats 35 naar plaats 43. De stijging wordt in eerste plaats toegeschreven aan de betere faciliteiten voor toeristen, zoals het aantal hotelkamers, de acceptatie van pinpassen en creditcards en tevredenheid van zakelijke reizigers.

In de Chinese nieuwjaarsvakantie van 27 januari tot 2 februari worden wel minder toeristen verwacht (minus 9 procent) en een lagere omzet (minus 4 procent). Dit is het gevolg van schrappen van de zogeheten zero-dollar tours.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Thailand verwacht stijging aantallen buitenlandse toeristen”

 1. T zegt op

  De rijkere toerist geeft idd meer geld uit als al die Chinezen en Indiërs die met een budget airline all inn aan komen vliegen. Maar je zult die rijkere toerist ook wel iets moeten bieden en door alle massa toerisme heeft Thailand steeds minder te bieden. Er is meer vervuiling deze rijkere toeristen ergeren zich rot aan het vaak asociale gedrag van de toeristen uit de bric landen. En voor veel westerlingen klinkt Thailand al niet meer zo exotisch, kijk maar in je omgeving wie er allemaal al niet ooit eens in Thailand geweest is. Daar waar de echte rijkere toeristen graag met exclusieve bestemmingen pochten op de Malediven, de Bahama’s luxe safari’s op plaatsen waar vrijwel niemand is geweest. Het zal nog een hele kluif worden voor Thailand om de overal ter wereld zo felbegeerde toeristen met hele diepe zakken binnen te halen…

 2. ruud zegt op

  Een groot deel van de toeristische gebieden in Thailand heeft de rijkere toeristen niets meer te bieden.
  Dat is een uitgewoond huis.
  Toen ik voor het eerst in Patong Beach kwam, was er een spierwit strand, waar de krabben af en toe in je rug knepen, omdat je op hun holletje in het zand lag.
  Aan de andere kant van de straat, lagen kokosnootplantages.

  De laatste keer dat ik er ben geweest, waadde je in zee door de platic zakken en ander afval.
  De kokosnootplantages zijn al heel lang geleden vervangen door beton.
  Het vuilnis lag overal langs de weg te stinken.
  Daar kun je echt geen rijke toeristen meer mee lokken.
  Voor die rijke toeristen zul je nieuwe gebieden moeten ontsluiten.

 3. chris zegt op

  Rijke toeristen en toeristen die veel uitgeven zijn niet hetzelfde. Wellicht was dat het geval 30 tot 40 jaar geleden het geval maar de wereld, en ook het toerisme, zijn veranderd. Er zijn mensen uit de middenklasse die geld sparen om zich eens lekker te laten verwennen (misschien niet elk jaar op vakantie gaan) en er zijn hele rijke backpackers. (En dat heb ik het nog maar niet over de vrijgezelle mannenlijke toeristen die uit alle klassen afkomstig zijn) Om de economie van Thailand te stimuleren is het nodig om te zorgen dat de toeristen hun geld uitgeven aan Thaise bedrijven, hetzij in vervoer, vermaak en verblijf; hetzij in Thailand zelf hetzij in hun vaderland. Een eerste optie zou zijn om te stimuleren dat toeristen met Thaise luchtvaartmaatschappijen vliegen. Maar bv. Thai Airways is veel te duur in vergelijking met de concurrenten.

 4. NielsNl zegt op

  Hallo even een reactie vanuit phitsanulok,

  Vandaag bestemming terug naar pattaya. Met een aantal ervaringer rijker. Helaas zijn de adviesen terecht geweest en zijn de verhalen waar. Meer hierover in een vervolg blogpost.

  Ik ben het geheel eens met de medelezers hierboven.
  Daarbij wil ik het volgende toch wel aanvullen. En gezien het sentiment dat ik hier op het forum/blog gelezen heb toch wel een belangrijk fijt.

  Voordat men meer toeristen zouden moeten proberen binnen te halen zou men eerst betere manieren bij het omgang met touristen bij de bevolking. Waarbij het belangrijksteisdat het niet beleeft is om de tourist financieel af te zet op welke manier ook.

  Daarbij moet ik wel zeggen dat wij als toerist niet overal met een dubbeltje op de eerste rang moeten willen zitten. De prijzen zijn soms zo laag dat we best iets extras kunnen doen zonder dat the thai dat vraagt/smeekt/bedelt od scamd. Wij kunnen vervolgens zelf aanbieden om meer te geven, in vergelijk wat we in ons thuisland voor een bepaalde product, dienst of service zoudenmoeten betalen.

 5. Jasper van Der Burgh zegt op

  Op luchtkastelen en los zand gebouwde verwachtingen, maar dat zijn we wel gewend van de T.A.T. Die elke aankomst , dus ook de doorreizen naar andere landen gewoon meetelt, naast het feit dat ze mensen proberen te dwingen om per vliegtuig het land binnen te komen (je krijgt over land nog maar 2 x per jaar een toeristen exemptie) – alles om de cijfers kunstmatig zo hoog mogelijk te krijgen.
  Thailand wordt links en rechts ingehaald door de omringende landen EN India – Goa is nog nooit zo populair geweest bijvoorbeeld. Met name Russen gaan er graag naar toe: 10 dagen all-in, incl. vliegen voor 500 dollar. En daar is men vriendelijk, gedienstig, katholiek en spreekt men Engels, in een even prachtige natuur als Thailand maar dan met schone stranden. Myanmar is nog exotisch, en Cambodia 30 % goedkoper met de liefste mensen uit heel Z.O.Azie. etc. etc.
  Het spreekt overigens boekdelen dat er voor Chinees nieuwjaar een teruggang van 9 % is, en dat echt niet alleen door het stoppen van de zero-baht tours.
  Het is ook een steeds duurder land, de bevolking niet meer zo glimlachend als voorheen, met een repressief regime, enorme corruptie, en tourist onvriendelijke stranden, zie de ligbedden problematiek en de gigantische vervuiling van het strand en de zee.

 6. Harm zegt op

  Waar ik me aan erger (en met mij neem ik aan vele toeristen) is de enorme vervuiling. Overal kom je bergen met afval meestal plastic zakken tegen. Zelfs op plaatsen waarvan je verwachten mag dat men dat schoonhoud zoals de nationale parken. Waarvoor je dan als tourist ook nog eens de hoofdprijs betaald ten opzichte van de Thai. Een Thai die allang niet meer glimlacht zonder in zijn achterhoofd de gedachte te koesteren hoe krijg ik zijn geld zo snel als mogelijk is in mijn zakken. Daarbij geholpen door het meest corrupte ambtenaren apparaat dat Thailand kent.
  Als je als tourist zo stom bent om bv zonder helm op een motor te gaan rijden dan kun je een bekeuring verwachten. Maar dan hoort die bekeuring/opbrengst naar de regering te gaan en niet in iemand anders zijn zakken te belanden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website