De jaarlijkse Vakantiebeurs in Utrecht heeft de afgelopen dagen ruim 117.000 bezoekers getrokken. Dat is iets minder dan vorig jaar, maar volgens de organisatie wel meer dan verwacht.

Op de beurs geven reisorganisaties en toeristenbureaus uit binnen- en buitenland informatie over vakantiebestemmingen.

De bezoekers verwachten dit jaar gemiddeld 3100 euro uit te zullen geven aan vakanties. Locaties binnen Europa zijn net als de afgelopen jaren favoriet. Italië lijkt dit jaar de populairste bestemming te worden, gevolgd door Spanje en Frankrijk.

Thailand

Bij de bestemmingen buiten Europa scoort vooral Azië punten. Indonesië, Thailand en Vietnam vormen daar de top-3 van favoriete landen. Ook Noord- en Zuid-Amerika kunnen dit jaar rekenen op veel vakantiegangers uit Nederland.

Waarschuwing aan toeristen

De beurs werd dinsdag geopend door minister Koenders van Buitenlandse Zaken. Hij waarschuwde dat Nederlanders op hun hoede moeten zijn tijdens hun vakantie. “We leven in een wereld waarin veiligheid niet vanzelfsprekend is”, zei hij.

Bron: NOS.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website