Buitenlanders die tegen Covid-19 zijn ingeënt, zullen door Thailand met open armen worden ontvangen. In het derde kwartaal van 2021 gaat er een nieuwe toerisme campagne van start, met de titel ‘Welcome Back to Thailand!’ 

Doel van de campagne is een poging om de door de pandemie verloren internationale aankomsten in het land terug te winnen. Volgens Chamnan Srisawat, president van de Tourism Council of Thailand, zijn Thaise reisorganisatoren al gesprekken begonnen vertegenwoordigers van potentiële markten, zoals China, om de marketingcampagne op te starten.

Naar verwachting zullen tegen eind juni 2021 meer dan een miljard mensen over de hele wereld zijn ingeënt, de vraag naar reizen zal dan sterk toenemen. Als de campagne succesvol blijkt, kan dit tot 400.000 banen in de Thaise toeristische sector opleveren.

In 2020 reisden slechts 6,9 miljoen buitenlanders naar Thailand, een jaar eerder was dat nog 40 miljoen.

Bron: www.ttgasia.com/2021/01/26/thailand-to-warmly-welcome-inoculated-travellers/

Rating: 4.50/5. From 8 votes.
Please wait...

44 reacties op “‘Thailand gaat gevaccineerde reizigers van harte welkom heten’”

 1. Cornelis zegt op

  Jammer genoeg – of misschien wel: gelukkig – is het niet aan de Tourism Authority of Thailand om het beleid vSt te stellen. Het is dan ook niet meer dan een wens van de toeristenindustrie, zoals er in de voorbije maanden zoveel wensen van die kant de publiciteit hebben gehaald. Ik vermoed – maar ik hoop eigenlijk ongelijk te hebben – dat de Thaise overheid niet staat te trappelen om dit in te voeren zolang niet een heel groot deel van de bevolking is gevaccineerd, en dat kan nog even duren…. Halverwege volgende maand wordt er pas begonnen met de inentingen, en een groot deel van de bevolking komt pas in de 3e fase – vanaf januari 2022 – aan de beurt.

  • Haico zegt op

   Hallo Cornelis,
   Volgens mij wil jij Thailand voor jezelf houden en elke andere toerist die naar Thailand wil komen, wil je het liefst zover mogelijk weghouden.
   Gun de Nederlanders die al bijna een jaar thuis zitten en nu eindelijk gevaccineerd zijn ook eens weer wat ruimte.

   • Cornelis zegt op

    Dag Haico, ik begrijp je reactie niet. Lees je wel goed? Hoezo ‘Thailand voor mezelf houden’?? Wat mij betreft reist iedereen vandaag nog naar Thailand….
    Ik schets niets anders dan wat op dit moment de realiteit is. Het zoveelste idee van TAT – een organisatie zonder enige bevoegdheid op dit terrein – en geen enkele indicatie dat de Thaise overheid dit zelfs ook maar overweegt zolang er niet een flink deel van de Thaise bevolking is gevaccineerd.
    Ik zou willen dat het anders was, maar met valse hoop scheppen verblijd je op termijn niemand.

    • Johnny BG zegt op

     De planning is dat pas eind 2022! 70% van de bevolking is ingeent en daarom zou het mij niet verbazen als men zich dus eigenlijk alleen richt op het inenten van 80+ en zorgmedewerkers. De rest overleeft het wel ..of niet maar dan heet het TBC en de toerist wordt bij binnenkomst als melaatse behandeld ondanks dat deze wellicht volledig beschermd is. Thai wisdom heet dat dan….

   • PEER zegt op

    Nee Haico,
    Thailand verwelkomt ELKE gezonde tourist!
    Het is logisch dat ze positief-gestesten buiten houden.
    Ikzelf ben na m’n verplicht ASQ-verblijf nu “los-gelaten” en omdat Thailand strenge regels heeft, mag ik me nu lekker vrij bewegen in Ubon Ratchathani.
    Uit eten, ‘n biertje aan de streetbar, fietstour, golfen en Relaxen aan de Moon river!!
    Ik kan m’n geluk niet op!!
    Dank zij de strenge Thaise regels

    • Pat zegt op

     Dat een land (Thailand in dit geval) positief getestte reizigers buiten wil buitenhouden, daar heb ik nog alle begrip voor.

     Maar dat ze verplicht moeten gevaccineerd zijn, vind ik zeer verwerpelijk!!

     Test ze verplicht bij aankomst, thats it.

     • Cornelis zegt op

      Wat vind je nu precies ‘zeer verwerpelijk’? Het staat een land vrij om eisen te stellen aan binnenkomende reizigers. Wil je niet worden gevaccineerd? Prima, moet ook geen verplichting zijn. Alleen heeft die keuze – net zoals vele andere keuzes in het leven – consequenties.

      • Pat zegt op

       En omdat een land vrij is om eisen te stellen aan binnenkomende reizigers, is het automatisch (niet verwerpelijk)??

       Wat een kromme redenering!

       Ik hoop dan dat landen morgen niet beslissen om geen mannen met blond haar toe te laten, en dat u een blonde man bent…

       Of bijvoorbeeld een verbod voor Hollandse mannen, enz.

       Een land mag toezien op wie ze binnenlaat, maar de controle moet een beetje democratisch zijn.

       Oh ja, het zal u al duidelijk zijn dat ik geen fan ben van vaccinaties!

       Het is niet zomaar dat onze overheden het niet verplichtend maken hoor!

       • Cornelis zegt op

        Ik zie niet in wat dit met ‘democratisch’ te maken heeft, Pat, en je vergelijking met een inreisverbod op grond van bepaalde fysieke kenmerken is ook wat krom. Niemand verplicht je tot die vaccinatie, dat is en blijft – hoop ik – je eigen verantwoordelijkheid, maar aanvaard dan ook de consequenties die verband houden met het beschermen van anderen.

     • John Chiang rai zegt op

      Zo de wetgeving in erg veel landen is,kan men niemand verplichten dat hij/zij zich vaccineren moet.
      OokThailand verplicht met zijn aankondiging,dat ze reeds gevaccineerden met open armen ontvangen willen,op geen enkele wijze tegen deze regel.
      Dat men bij reeds gevaccineerden,waarvan nu reeds bekend wordt, dat ze niet meer besmetten kunnen,een uitzondering maken heeft gewoon te maken met het feit,dat ze zo nu steeds meer bekend word, niet meer besmetten kunnen,en tegelijk de economie weer dringend op peil zullen brengen.
      Iemand die tegen een vaccinatie is,wat overigens zijn goede recht is,moet of de normale quarantaine regelen volgen,of gewoon thuis blijven.
      De zelfde discussies gaan met zekerheid ook in Europa onstaan,als zo meteen verschillende restaurant,bioscoop,theater,en andere gelegenheden de reeds gevaccineerden weer gaan verwelkomen,terwijl ze om deze cliëntele te beschermen,niet gevaccineerden nog weigeren of aan bepaalde regels onderwerpen.
      Vele tegenstanders van een vaccinatie zullen meteen beginnen te schreeuwen dat dit discriminatie is,terwijl het niets anders is als het toepassen van huisregels om cliëntelen te beschermen.
      Van discriminatie zou eerst sprake zijn,als men o.a mensen ging weigeren vanwegen hun geslacht,ras,Godsdienst,nationaliteit,politieke overtuiging enz.
      Als men een huiseigenaar etc. beschuldigen wil van een discriminatie,alleen om feit,omdat hij zijn eigen gasten of klanten beschermen wil,dan beweegt men zich op erg dun ijs.

      • Maikel zegt op

       Helemaal mee eens een ieder is vrij om te bepalen of zij voor vaccinatie kiezen tevens is het geen garantie de vaccins zijn 2 jaar lang nog in test fase ben met een Thaise getrouwd werk zelf in de gezondheidszorg maar heb nooit al 40 je in de zorg nooit iets opgelopen doe mij werk naar behoren en werk zelf op een afd waar geen enkele patiënt iets heeft opgelopen sterker nog sommigen zijn al palliatief op het moment dat men positief is getest en komt te overlijden dan is het niet meer het onderliggende kwaal maar is degene aan COVID overleden en een ieder gaat in mee met die zogenaamde stijgende cijfers. Massacommunicatie lees maar het stuk van Maurice de Hond.
       Succes Alken met je vaccinatie

 2. jan Willem zegt op

  Tja,
  Volgens mij is het essentieel om de verplichte 14 dagen quarantaine af te schaffen.
  In het verleden heeft Thailand aangegeven dat mensen die gevaccineerd zijn toch in quarantaine moeten.
  Als ze daarin blijven volharden zal geen enkele campagne helpen.
  Ik houd mijn hart vast.

  Jan Willem

  • Arno zegt op

   Er zijn gevallen bekend waar mensen die 2 weken in quarantaine zijn geweest en het land weer in mochten, daarna het Corona virus ontwikkelden, en zodoende toch andere mensen hadden besmet (Nieuw Zeeland)!

   Dus totaal geen garantie als je quarantaine bent geweest.

   Maar hoop dat we weer in deze zomer naar Thailand kunnen op de normale manier.
   Waarschijnlijk zullen de vliegmaatschappijen wel een bewijs willen zien dat je ingeënt bent tegen Corona .
   En waarschijnlijk ook door Thailand zal een soort bewijs getoond moeten worden.

   Is dan weer een voordeel voor de 65+ die snel aan de beurt zijn en eerder kunnen reizen!

   We hopen op het beste…………….

   • ruud zegt op

    U moet wel onderscheid maken tussen:
    “totaal geen garantie” en
    “geen totale garantie.”

    De vaccins geven geen 100% bescherming en er kan door onzorgvuldigheid, of domme pech een besmetting plaatsvinden in het ASQ hotel.
    Maar als de beschermingsfactor van de vaccins hoog genoeg is en er genoeg mensen zijn gevaccineerd, zal het virus geen epidemie kunnen veroorzaken, maar wel een paar mensen besmetten voor het doodloopt in het doolhof van gevaccineerden en beschermingsmaatregelen als handen wassen en mondkapjes.

 3. Osen1977 zegt op

  Toch geeft dit wel een beetje hoop voor de toekomst. Als dit uitgevoerd zou worden, kunnen we eindelijk weer op vakantie naar Thailand. Nu nog de vaccinatie in Nederland op orde en aan de beurt komen ergens dit jaar. Heb afgelopen periode toch aardig wat vervloekt om hun strenge beleid om het land binnen te komen, maar als je dit vergelijkt met hoe we hier bezig zijn begin ik steeds meer begrip te krijgen in de Thai. Waarom zou de in godsnaam de eigenwijze burger uit Nederland zomaar binnenlaten. Die weten het altijd beter en houden zich amper aan de regels. Zie het zovaak gebeuren, men doet wat hem uitkomt zonder rekening te houden met anderen.

 4. Inge zegt op

  Ja, maar in NL krijg je geen bewijs, hoe dan te overleggen?

  • Ben Janssens zegt op

   Vanaf eind maart 2021 kun je die zelf downloaden.
   https://nos.nl/collectie/13850/artikel/2360888-rivm-vaccinatiebewijs-is-pas-eind-maart-te-downloaden-niet-eind-januari

  • john zegt op

   ik denk dat je wat voorbarig bent. Mogelijk niet als je je laat vaccineren in een vaccinatiestraat. Maar ben ervan overtuigd dat als je het tegen betaling laat doen je een verklaring krijgt Zo liep het ook bij de covidtest !

  • Ton vdM zegt op

   Vanaf maart 2021 zou je in Nederland wel een bewijs van registratie kunnen krijgen, is de verwachting.

   • Co zegt op

    Voorlopig is maar pas 1 % gevaccineerd in nederland. Gaat goed daar en als het in deze tempo blijft gaan dan mag je blij zijn dat eind 2022 iedereen gevaccineerd is

  • Osen1977 zegt op

   Er zal vast een bewijs komen in de komende periode. Hoop dat ze dit gezamenlijk gaan doen met andere landen zodat dit internationaal geldig zal zijn.

  • Jielus zegt op

   Die mag je zelf maken! Vergeet niet de grote (donker)blauwe stempels met onleesbare handtekeningen. Daar zijn de Thai gek op!

  • Rys zegt op

   Iedere gevaccineerde (2x) in Nederland krijgt een vaccinatiebewijs.

  • Erik zegt op

   Vanaf eind maart kan je je vaccinatiebewijs downloaden bij de RIVM met je DigiD

  • Haico zegt op

   In Nederland krijg je wel een bewijs , mijn vrouw is nl gisteren ingeënt.

  • ron zegt op

   https://www.gemeente.nu/sdu/gele-boekje-inzetten-voor-registratie-coronavaccinatie/

   dit is wat de gedachtengang nu is , en lijkt me ook zeer logisch en snel realiseerbaar..

 5. Van hulle Jean pierre zegt op

  We hopen dat we snel terug mogen komen.

 6. john zegt op

  meen me te herinneren dat toeristenautoriteit een programma dat naar hun vaste overtuiginging suksesvol zou worden! All in voor 150.000 baht, vaccinatie, 14 dagen quarantaine, covid test en veertien dagen rondreizen. Misschien is het bovenstaande bericht hier een vrije vertaling van. Maar, het is slechts een van de vele pogingen.

 7. Eline zegt op

  In Thailand gaat het om geld. Zodra het om geld gaat stelt de Thai zich uiterst pro-actief op. Allerlei ideeën zijn afgelopen maanden de revue gepasseerd. Van speciale toeristenvisa tot en met corona-vaccinatie vakanties. Zelden zijn deze ideeen goed doordacht, en vaak sterven deze een eenzame dood.
  Ik wacht gewoon af wat na de vaccinaties in Europa/Nederland gaande is. De verwikkelingen rondom de AstraZeneca vaccinaties maken al dat alle programma’s in alle EU-landen vertraging oplopen. Van het Moderna-vaccin komen er ook echt niet meer dan het aantal dat al gereserveerd is. Jansen&Jansen is nog lang niet zo ver! En nog belangrijker: al heb je alle twee prikken gehad dan nog ben je niet voor 100% beschermd. https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-antwoorden/werkzaamheid
  En tot slot: zullen ze in Thailand zelf al zo ver zijn met vaccineren in of na het 3e kwartaal of maakt dat niet uit? Het feit dat daarover zo weinig wordt gesproken verterkt mijn idee dat het in Thailand altijd om geld gaat.

  • Cornelis zegt op

   De 3e fase van de vaccinaties in Thailand waarin het grootste deel van de ‘gewone’ bevolking aan de beurt komt, is voorzien voor 2022.

 8. Willem zegt op

  Vanaf maart kan iedere Nederlander zijn corona vaccinatiebewijs downloaden. Inloggen met DigiD.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/503259674/vaccinatiebewijs-voor-elke-nederlander

 9. fred zegt op

  Het zoveelste ballonnetje . Het enige wat je nu best doet is geen plannen maken want niemand kan voorspellen wat de situatie morgen volgende maand en al zeker niet volgend jaar zal zijn.
  Persoonlijk zal ik er niet ver naast zitten mocht het nog wel enkele jaren duren eer alles weer is zoals we het ooit hebben gekend. Op voorwaarde dat het oude normaal ooit weerkeert.
  Het leven is definitief een andere weg ingeslagen. Wie het niet aanvaarden kan of wil zal nog dikwijls worden teleurgesteld.

 10. Jozef zegt op

  Jaja, wait and see !!!
  Hoeveel campagnes en beloftes zijn er gemaakt het laatste jaar. ??
  Politiek,is wereldwijd gelijk, beloven, aanpassen…..
  Zal straks kaarsje branden voor mijn Buddhabeeld en hopen datvhet dit jaar gaat lukken zonder quarantine.
  Groeten,

 11. John Chiang rai zegt op

  Het is,of was hoogstens een vermoeden dat een reeds gevaccineerde een andere niet gevaccineerde nog besmetten kan.
  Vandaar dat de Thaise regering nog steeds,ook van reeds gevaccineerde een verplichte quarantaine verlangde.
  Nu men in Israel,waar men reeds veel langer met het vaccineren van de bevolking bezig is, van mening is dat het vaccin van Biontech/Pfizer en Moderna ook helpt tegen de verdere verspreiding van het virus,kan ik mij het terug krijgen van bepaalde rechten en voordelen,voor deze reeds gevaccineerden best voorstellen.
  Rechten,omdat men naar mijn mening van een groep waar geen besmettingsgevaar meer van uitgaat,geen voortdurende beperkingen in hun grondrechten verlangen kan,en voordelen waar o.a ook de vrijheid van reizen,bioscoop,theater en restaurantbezoek en het overschrijden van grenzen zonder quarantaine onder vallen kunnen.

 12. MrM zegt op

  Ik hoop dat we in juli/aug weer terecht kunnen, staat bij mij iig alweer vast.

 13. Marc Dalle zegt op

  Ik zou alvast niet te vroeg juichen. Te veel vragen zonder antwoorden booralsnog. Snelheid van vaccineren, doeltreffendheid van vaccins met o.a. nieuwe varianten, TAT heeft het niet steeds voor het zeggen in Thailand, wat met andere maatregelen en gevraagd bewijsmateriaal. De toestand op dat moment in Europa en in Thailand zelf. E.v.a. Ik zou nog een hele poos afwachten om mijn boontjes daar op te week te leggen, al hoop ik dat ik fout ben natuurlijk

 14. Jules zegt op

  Gelukkig woon ik in Thailand, maar kan evengoed niet op vakantie naar buitenland; ook al omdat het terugkomen veel te lastig is. Ik hoop dat ze alle toeristen ontzettend goed controleren, want op dit moment komen alle besmettingen van terugkerende Thai of illegale immigranten. Persoonlijk vind ik het helemaal niet erg dat er geen/erg weinig toeristen zijn; ik mis ze absoluut niet en meer Thailand voor mij! Het enige treurige is dat veel Thai eronder lijden, maar dat is in feite overal in de toeristenbranch.
  Wat mij betreft, safety first, en ga lekker op vakantie in eigen land. Doe ik ook…

 15. Antonio zegt op

  Wat een onzin iemand die gevaccineerd is kan nog steeds corona krijgen en andere besmetten, hij wordt alleen niet meer (ernstig) ziek door het virus.

  Puur kijkende naar de werkelijke getallen en feiten.
  1 Covid 19 is lang niet zo dodelijk als we 1 jaar geleden dachten, mortality rate WHO 0.27% cijfers sep 2020
  2 Covid 19 is als bekend vooral een gevaar voor ouderen en zwakken, maar feit is dat deze voor alle infecties een verhoogd risico hebben om te overlijden.
  3Niemand weet nog hoe effectief de Vaccins zijn, alleen de tijd en studies zullen het leren.

  Dus de illusie dat als iedereen gevaccineerd is dat er geen Covid virus meer bestaat is niet waar.

  Wat mij bezorgt, en iedereen die rationeel kan denken met me eens zal zijn .
  Waarom gaan we gezonde mensen (kinderen, volwassenen) waarvan de kans dat ze ziek of ernstig ziek worden nihil is (lager dan 0,001%) voorzien van een vaccin ?
  Vaccineer eerst de ouderen en zwakken, bekijk het effect en doe onderzoek op de lange termijn naar bijwerkingen.
  Zoek naar een medicijn en behandel methode voor de gene die wel ernstig ziek worden.

  Wat we nu aan het doen zijn is het zelfde als vliegangst, ja er bestaat een kant dat het vliegtuig neerstort en je overlijd, Gaan we nu stoppen met vliegen? of iedereen een parachute geven als we in de 777 stappen ?

 16. B.Elg zegt op

  Dan is het interessant te bedenken dat een groot percentage van de toeristen in Thailand chinezen zijn. Het vaccin van het merk “Sinovac”, één van de Chinese vaccins, blijkt nu bij 50,4% van de patiënten te werken. Dat voldoet maar nét aan de internationale minimumnormen. Ook de andere Chinese vaccins presteren erg slecht vergeleken bij die van Pfizer en Astra-Zeneca. Die werken bij >90% van de gevaccineerden.
  Is het dan verstandig om toeristen toe te laten die een zwak werkend vaccin gekregen hebben? En: hoe goed of slecht zal het vaccin werken dat geproduceerd wordt door het Thaïse bedrijf dat eigendom is van koning Vijalongkorn?

 17. kawin.coene zegt op

  Ik vraag me af als je gevaccineerd bent welk bewijs je zult moeten voorleggen bij binnenkomst.
  Hopelijk maken de politiekers een akkoord dat het bewijs over de hele wereld hetzelfde is anders zal het een poespas worden met onnodige discussies!
  Lionel.

 18. Diederick zegt op

  Ik wacht sowieso nog even af. Ik voorzie ellende als er een vermoeden is dat een gevaccineerde reiziger toch ergens een uitbraak heeft veroorzaakt. Er is nog te veel wat we niet weten.

  Ik hoop op 2022.

 19. T zegt op

  Het 3e kwartaal is regenseizoen nee dankje dan wacht ik nog een paar maanden tot het droge seizoen aanbreekt helaas waarschijnlijk op zijn vroegst 2022 voor mij dus.

 20. Philippe zegt op

  Stel je voor dat je naar Thailand mag vertrekken … stel je voor dat Thailand je binnenlaat aan de hand van een vaccinatiebewijs … stel je dit allemaal voor … dan is er de quarantaine kwestie !
  Stel je voor dat de Thaise regering dit ook niet meer verplicht .. dan ga je toch sowieso in quarantaine !
  De mooie stranden, de prachtige palmbomen, de mooie natuur, de warme azuurblauwe zee … dat is er nog allemaal don’t worry, maar ik vrees dat dit het enige is.
  Koh Samui is dood, Phuket is dood, Pattaya is dood, Koh Chang is dood, Chiang Mai is dood, Hua Hin is bijna dood … met dood bedoel ik dat er 90% van de restaurantjes, barretjes, winkeltjes en ga zo maar door gesloten / weg zijn (natuurlijk weet ik dat Thailand méér is dan genoemde badplaatsen maar toch ..)
  Dus allemaal “ghost towns” geworden. Alle kleine en/of middelgrote hotels of hoe je het ook wilt noemen zijn ook niet meer actief.
  Wat blijft er dus over ? ja, de grote rijke resorts die het overleven hebben … daar zal je dus kunnen verblijven, eten, verteren … want voor de rest “forget it”, eens buiten het hotel of resort alleen maar desolate straten.. M.a.w. men gaat, weliswaar een luxe, quarantaine tegemoet zoals die “all in” resorts op de Dominicaanse of de Canarische Eilanden …
  Ben ik pessimist ? neen, ben ik realistisch ? ja .. heb ik spijt ? ja, zelfs pijn in het hart want buiten de natuur, is het niet de warmte van de Thaise bevolking die ons aantrok, hun glimlach, hun fantastisch eten in hun simpel restaurantje, de toffe (correcte) barretjes, de leuke massages en mopjes met hen aan het strand … en zoveel meer …? ja, toch..
  Dit gaan we niet snel terugvinden vrees ik .. Thailand zal een heel ander gedaante hebben …
  Ik hoop van harte dat ik me vergis .. maar wil en zal het meemaken of ondervinden hetzij eind 2021 hetzij begin 2022, althans dat hoop ik toch. Bij deze hoop en wens ik dat alle Thailand fans zsm terug naar dat prachtig land kunnen reizen en zodoende de locale bevolking terug hoop geven op een beter leven.

  • Thailandganger zegt op

   Phillipe, prachtig toch.

   De ongerepte Thaise natuur, de lege stranden, de azuur blauwe zee, de prachtige eilanden het heerlijke eten. Ik kan nog wel 100 redenen opnoemen waarom het land zo prachtig is.
   Maar niet voor niets werden enkele eilanden afgesloten voor toeristen, het was gewoon to much. Het land ging kapot was op een lange termijn planning niet meer vol te houden.
   Hoe had je Thailand gezien als er nooit Corona was geweest in 5-10 jaar, ik had je niet veel goeds voorspeld.

   Toerisme is te veel en te snel gegroeid in de afgelopen, natuurlijk probeerde iedereen een graantje mee te pikken, logisch .. toeristen zijn geldmachines.
   Maar wat ik hoop is dat het iets georganiseerder terug gaat komen.
   De grote hotels ketens komen er toch wel en daar is ook een markt voor.

   Het is juist de kunst het ongerepte Thailand te vinden, die vindt je niet in Pattaya, Phuket en helaas ook niet meer in Koh Samui.
   Ik gun ook echt de lokale bevolking een mooi en goed inkomen en snel economisch herstel, hoe ? daar moet goed over nagedacht worden door slimme mensen met oog voor het milieu het karakter van het land en de natuur.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website