Statistieken over het toerisme in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Toerisme
Tags:
17 december 2014

In de onderstaande infographic staan een aantal aardige wetenswaardigheden over het toerisme in Thailand. Zo lezen we dat de meeste toeristen die Thailand bezoeken, Chinezen zijn. Dat Thailand van de Asean landen de meeste toeristen ontvangt. Maar ook dat Arabieren de ‘big spenders’ zijn in Thailand.

6 reacties op “Statistieken over het toerisme in Thailand”

 1. Pieter zegt op

  Wederom een ZEER betrouwbaar overzicht. Als er 1 bezoeker uit UAE (9,3 miljoen inwoners) staat hij gelijk bovenaan. Ik begrijp ook uit dit overzicht dat er maar weinig Amerikanen naar Thailand komen terwijl ik daar meer over struikel dan de Chinezen.
  En natuurlijk gaan we dit jaar meer dan de 26 miljoen toeristen registreren, al was uit vorige verhalen te lezen dat het aantal Chinese toeristen met 30 % was teruggevallen.
  Maar ik geniet van dit soort “statistieken”, het geeft het onbeperkte optimisme van de Thaien aan.

  • ruud zegt op

   Als ik het overzicht goed begrijp, komen er 3,03 miljoen Amerikaanse toeristen naar Thailand.
   Dat lijkt me niet weinig.
   Bovendien wonen er in Thailand veel Amerikanen.
   Die zijn hier terecht gekomen tijdens de oorlog met Vietnam.

   • RonnyLatPhrao zegt op

    3,03 staat bij de vlag van Maleisië. Het is niet de vlag van de VS.

   • Pieter zegt op

    Beste Ruud,

    Dat is de vlag van Maleisië in het overzicht en daar komen jaarlijks 3,03 miljoen en dat zijn ook de dagjes toeristen en werkers uit Maleisië.

    uit de USA (paspoort technisch) zijn dit jaar (per 30.11.2014) 674.056 personen gekomen, inclusief Visa-run Amerikanen

    Vandaar dat bepaalde landen hoge aantallen kennen, want werkende Russen gaan 4 x per jaar naar het buitenland vanwege hun Visa met work-permit.

    Groet.
    Pieter

  • Wim zegt op

   Als ik het overzichtje zie, komen er 3.03 miljoen Maleiers naar Thailand. Dat zullen vast niet allemaal half-Amerikaanse moslima’s zijn die hier komen zeevissen. De vlag lijkt inderdaad verdacht veel op die van de VS. Het aantal VS-burgers dat hier komt overstijgt zeker niet het aantal hamburgers dat in de diverse fastfoodketens over de toonbank schuift. Vaker kom je Aussies en Nieuw-Zeelanders tegen.
   Ik vind het hier (in Hua Hin) overigens nog steeds betrekkelijk rustig en zie al verscheidene Russen het brommertje in de aanbieding doen op de gratis advertentie -sites, nu de roebel rap keldert. Maar ik sluit me aan bij het door de vorige spreker aangehaalde optimisme. Doet u mij nog maar een rustig bakje.

 2. ruud zegt op

  Sorry, ik heb de vlag niet goed genoeg bekeken.
  Ik zag die strepen staan en dacht gelijk aan de vlag van Amerika.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website