Tips voor het boeken van een rondreis door Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Toerisme
Tags: , ,
12 november 2010

Op internet vind je steeds meer aanbieders van reizen en vliegtickets naar Thailand. Maar hoe weet je nou of je bij een vertrouwde reisorganisatie boekt? Of je de vliegtickets daadwerkelijk wel in huis zult krijgen? En hoe vind je de ideale rondreis welke goed bij je past?

Typ in Google de zoekterm “Vliegticket Thailand” of “Rondreis Thailand” in en je krijgt meer dan 100.000 zoekresultaten vol met vliegtickets of rondreizen naar Thailand. Overal wordt gepretendeerd dat ze de goedkoopste of de beste zijn en dat je veilig bij hun kunt boeken. Maar hoe controleer je dat nou? Hoe weet je zeker of je de tickets echt krijgt? Ik heb een aantal tips voor jullie op een rij gezet om te controleren of een partij betrouwbaar is en hoe je de perfecte rondreis kan vinden.

SGR

De Stichting Garantiefonds Reisgelden, veelal de SGR genoemd is opgericht in 1983, zorgt voor een financiële garantie voor reizigers. Mocht de reisorganisatie waarbij je een reis geboekt hebt bijvoorbeeld een faillissement aanvragen dan zal de SGR het bedrag welke je al betaald hebt aan de reisorganisatie compenseren. Let overigens goed op, een logo van de SGR op de website betekend niet dat ze daadwerkelijk aangesloten zijn bij de SGR. Kijk daarom altijd op de website SGR.nl of het reisbureau daadwerkelijk aangesloten is bij de SGR. Op RondreisThailand.net vindt je een overzicht van reisbureaus welke aangesloten zijn bij de SGR en reizen organiseren naar Thailand.

ANVR

Vooral bij reizen naar Thailand is het goed er op te letten of de reisorganisatie aangesloten is bij de ANVR, deze werken namelijk nauw samen met Ecpat die strijden tegen kindersekstoerisme wat helaas nog voorkomt in Thailand.

Ervaringssites

Met het SGR keurmerk weet je zeker dat je bij een veilige reisorganisatie zit, maar dit zegt natuurlijk nog niets over de kwaliteit en de service van de reisorganisatie. Een goede manier om daar achter te komen, is door te kijken op de verschillende ervaringssites welke op internet beschikbaar zijn. Typ in Google eens “Ervaringen naam van het reisbureau” in en bekijk de resultaten of kijk eens op sites als Zoover.nl.

Vertrekgarantie

Voor rondreizen door Thailand geldt niet altijd een vertrekgarantie. Dit betekent dat de reis bij te weinig animo niet door zal gaan. Kijk daarom altijd voordat u een reis boekt of er een vertrekgarantie gegeven wordt.

Samenstelling van een (rondreis)groep

Ook is het bij groepsrondreizen belangrijk om te kijken naar de samenstelling en de grootte van de groep. Gaan er veel oudere mensen of gezinnen met kinderen mee? Of is de groep over het algemeen wat jonger? Hoe groot is de groep? Zijn het vooral stellen of alleenstaanden? Dit soort zaken worden niet altijd even goed aangegeven op de website van de reisaanbieder, een telefoontje richting de reisaanbieder kan daarom veel helpen.

Hoeveel vrijheid?

Er zit verschil In de vrijheid die je krijgt tijdens een rondreis. De ene rondreis is strak gepland en bij de andere rondreis krijg je de mogelijkheid om zelf dingen te ondernemen. Denk dan aan middagen vrij om op eigen gelegenheid excursies te maken.

Reisperiode

Het klinkt misschien logisch, maar kijk voor elke rondreis (waar ook heen ter wereld) of het de beste reistijd is. Bijvoorbeeld niet in een moessonperiode of orkaanseizoen.

Natuurlijk is deze lijst niet compleet. Missen jullie nog tips? Of hebben jullie nog op- of aanmerkingen? Laat het me weten!

8 reacties op “Tips voor het boeken van een rondreis door Thailand”

 1. Marijke Dam zegt op

  Hallo redactie,

  Kan je me ook vertellen bij welke reisorganisaties ik kan zoeken die je veel vrijheid geven.
  Waar ook nog een stuk eigen initiatief wordt gevraagd van jezelf. Als je alleen reist en dan hier en daar elkaar tegenkomt in bv geplande gasthouses of hotelletjes.
  vr groeten marijked

  • ThailandGanger zegt op

   Hallo Marijke… Ik zou eens gewoon bellen naar een grote azie reisorganisator. Bijv 333-travel en je verhaal voorleggen. Als zij het niet aanbieden kom je wellicht heel snel verder. Ik moet zeggen dat ze daar heel behulpzaam en vriendelijk zijn. Maar er zullen er nog velen zijn die dit weer tegenspreken of een andere mening hebben. Maar begin ergens en je wordt vanzelf slimmer.

   Persoonlijk. Ga ik altijd gewoon op een ticket naar Thailand en zie daar verder. Ik weet vooraf waar ik heen wil maar boek daar de vliegtickets en loop hotels binnen en ding gewoon af. Maar ik heb makkelijk praten na zoveel keer daar te zijn geweest. En ik kan me goed voorstellen dat je zoiets te eng vindt.

   • Marijke Dam zegt op

    Hallo T.Ganger,

    Dank voor je advies.
    Ik denk zelf ook dat het gewoon de stap nemen is en zien wat je tegen komt onderweg.
    Misschien alleen voor de eerste twee nachten een hotel vanuit Nederland bespreken en dan maar zien hoe het loopt.
    Bedankt voor jre advies
    vr. gr. Marijke

 2. Henk zegt op

  Hallo .Wat misschien ook wel een idee is om erachter proberen te komen wat zo ongeveer de echte bijkomende kosten zijn .
  Wij (mijn Thaise Vrouw en ik ) wonen in Chonburi en hebben laatst een groep van 4 vrienden hier gehad .
  Op ons aanraden zijn ze eerst een paar dagen hier gebleven om een beetje uit te rusten van de vliegreis en een beetje te wennen aan de temperatuur ,Daarna hebben ze een rondreis gemaakt van 12 dagen wat overigens prima geregeld was .Daarna zijn ze nog een paar dagen in Pattaya(Jomtien) geweest en de laatste 2 dagen weer hier terug bij ons .Waar ze bijna van achterover sloegen waren de kosten die ze onderweg her en der nog bij moesten betalen (met zn 4en een 2000 !!!!euro ..
  Dit zal op geen enkel reisburo er bij worden verteld maar zou wel een aanrader zijn
  Groeten Henk

  • Jan en Elsje zegt op

   Ja, dat klopt.
   Heb voor 11 jaar terug ook eenmalig een verzorgde reis geboekt bij D-reizen en dacht, dat is een mooi aanbod.
   Ik was alleen en wilde graag een reis door de Isaan maken dus dat was het beste om met een groep te gaan.
   Het was een perfect georganiseerde reis, dat moet zeker gezegd worden en gelukkig ook een hele fijne groep.
   Één minpuntje, niet voor mij maar een jong stel uit belgie want die dachten ook een leuke goedkope reis te hebben.
   De betekenis van OPTIONEEL dat deed hun zeker de das om.
   Wij moesten meerdere malen in de buidel tasten voor deze optionele zaken, zoals de meeste diners en nog enkele bezichtigingen.
   Wij, mijn vrouw en ik gaan nu regelmatig naar Thailand, zo ook weer voor vier weken in december en januari.
   Alleen een reis boeken en voor de rest een reis globaal uitgestippeld door de isaan en als laatst naar Koh Chang.
   Wat kom je tegen, we weten het niet, dat is juist het avontuurlijke ervan maar zijn vele malen goedkoper uit dan die verzorgde reizen.
   Een lang verhaal, maar waar het om ging, bijvoorbeeld de kosten van hotel en eten, dat betaal je bij een verzorgde reis dan per persoon.
   Hotelkamer 600 Thb tot 1200 Thb per kamer incl ontbijt oftewel €15 tot €30 maar dan wel voor twee personen. Het eten op staat is ook heerlijk het kan zelfs voor 200 Thb dus €5.
   Lekker spontaan met de locale traveragent omgaan scheelt ook heel veel bathjes.
   Wij waren onlangs voor een boottrip samen nog minder kwijt dan één dikke Duitse toerist.
   Zo zie je maar, spontaniteit in het land van de glimlach brengt je het verst.
   Jan en Elsje

 3. bkkhiernu zegt op

  Marijke dam-dit soort vrage stel je veel beter op een echt forum-bvb thailandforum.nl
  de organisaties die zich richten op meestal jongere, backpackende travellers geven meest veel meer freedom (heb ik zelf vroeger naar China gebruikt). Maar die gebruiken dan ook veleer meer basic accomodatie. dat zijn bvb djoser, shoestring travel, etc. Langere stukken worden vaak met het gewone OV gedaan (dus niet alles altijd samen in de bus).
  Maar cvoor Thailand-als je wat eigen reiservering hebt, is het echt prima allemaal zelfstandig te doen. daarvoor zijn al die reisgidsen uitgevonden.

  • Marijke Dam zegt op

   Dank voor je advies.
   Het Frum is idd de goede plaats voor dit soort vragen heb ik gemerkt.

   gr. Marijke

 4. jan maassen van den brink zegt op

  met 3 woorden Engels .handen en voeten kom je overal.alleen een ticket en voor 2 dagen hotel.je bent goed koper uit en geen toeslagen ..zoals ze hier vaak vragen .en je avontuur is perfect.en je spaart veel geld .ter plaatse is alles te regelen .goed koper hotel en langs de straat eet je perfect lekker en goed koop.veel plezier


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website