Thailand ontvangt per jaar miljoenen toeristen, waarvan duizenden uit Nederland. Thailand is heeft als vakantieland veel te bieden, maar dat neemt niet weg dat er aan een verblijf ook risico’s en gevaren kunnen kleven.

Reisadviezen

Als toerist moet u daarmee rekening houden. In de meeste reisgidsen over Thailand wordt aandacht geschonken aan deze risico’s en gevaren. We raden aan onderstaande reisadviezen ter harte te nemen.

Verkeer

Elk jaar zijn er in Thailand duizenden verkeersdoden. Vaak als gevolg van een combinatie van roekeloos rijden en sterke drank. De overgrote meerderheid van de slachtoffers zijn motor- en brommerrijders. Vaak wordt geen helm gedragen. Voor het huren van bromfietsen is een motorrijbewijs vereist. Dit wordt echter niet altijd door de verhuurder aangegeven. Ook al wordt de bromfiets verzekerd afgeleverd, de verzekering is niet dekkend indien er zonder rijbewijs gereden is.

Drugs

Drugs zijn, zeker in de toeristische centra, gemakkelijk verkrijgbaar. Houdt goed in gedachte dat het bezit van of handel in drugs in Thailand veel zwaarder wordt gestraft dan in Nederland. De meeste Nederlanders die in een Thaise gevangenis zitten, zijn veroordeeld wegens drugsbezit. In Thailand wordt nauwelijks onderscheid gemaakt tussen het bezit van resp. handel in soft- of harddrugs: beide worden zwaar bestraft, soms zelfs met de doodstraf. Degene die in het bezit is van drugs of in drugs handelt, loopt in Thailand dan ook een groot risico.

‘Buckets’

Gevallen zijn bekend waarbij toeristen in disco’s en bars verdoofd werden door het onopgemerkt toevoegen van een pilletje aan hun drank, bijvoorbeeld in een ‘bucket’ (mix van lokale whisky, Thaise redbull en cola) die in een groep wordt doorgegeven. Door toevoeging van meta-amfetamine ontstaat yaba, een uiterst agressieve drug. Slachtoffers werden vervolgens beroofd.

Zee

De zee bij Thailand kan, met name tijdens de moesson, gevaarlijk zijn. De stroming is dan vaak sterker dan in de Noordzee. Elk jaar verdrinken toeristen. Rekening moet ook worden gehouden met zwaar giftige kwallen, die aanzienlijke verwondingen kunnen toebrengen. Laat u lokaal op de hoogte stellen.

Majesteitsschennis

In Thailand is het beledigen van de koning en/of zijn familie strafbaar. Dat hoeft niet een schriftelijke belediging te zijn, maar kan ook een terloopse opmerking zijn die door iemand wordt opgevangen en doorgegeven aan de politie. Het “studentikoos” bekladden van een portret van de koning valt hier ook onder en is eveneens strafbaar. Voorts valt onder majesteitsschennis bewuste onbeleefheid bijvoorbeeld als men bij het spelen van het volkslied voor de aanvang van een voorstelling in een bioscoop of theater, niet opstaat, of stilstaat.

Gokken

Gokken is in Thailand bij wet verboden, hetgeen niet wegneemt dat vrijwel overal illegale goktenten bestaan. Veel legale gokpaleizen bevinden zich net over de grens met Cambodja. Weest u zich ervan bewust dat personen, die hun gokschulden niet kunnen voldoen, regelmatig worden gegijzeld of gekidnapt. Daarbij kan ook grof geweld worden gebruikt. Aangeraden wordt deze casino’s te mijden.

Medicijnen

Informatie over het meenemen van medicijnen naar Thailand.

Politie

Royal Thai Police Tel: 191

Tourist Police Tel: 1155

Bron: Nederlandse Ambassade in Bangkok


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Reisadviezen voor Thailand”

 1. Fluminis zegt op

  Handige info maar de persoon die dit ter berde heeft gebracht heeft zeer weinig kennis van Scheikunde en verdovende middelen. In de ‘buckets’ zal je geen amfetamine aanvinden daar in gedaan door mensen die het plan hebben om je te beroven. Amfetamine is juist een zeer oppeppende drugs en zo iemand beroof je dus echt niet makkelijk. Het zijn juist slaapverwekkende drugs die de job doen……

  Ach het is de Ambassade maar. Echter de rest van de info is zover ik kan zien zeer correct en zeer informatief voor de vakantieganger.

  • Michiel zegt op

   Zoals onlangs in een reisprogramma van BNN waar happyshakes met mushroom gingen proberen op koh Pagnang . Presentatrice stond de rest vd nacht te stuiteren. Naar wat ik er van weet zijn paddos halucinerend en niet echt oppeppend. Zal dus wel eerder een amfetamine shake geweest zijn.
   Heb het daar zelf jaren terug mogen ervaren bij een Full Moonparty. Met kant en klare buckets aan de bar gekocht. Werd gewoon een beetje doorheen gedaan. Blijft iedereen lekker wakker en dus door feesten en drinken , goed voor de kassa vd bar. Alleen je kaken zitten op den duur wel op elkaar geklemd en slapen lukt niet echt meer die dag.

   Wil je geen zeker zijn van je drankje, koop dan gewoon op straat een doehetzelf bucket,dan weet je zeker wat er in gaat. Of neem een flesje fris of bier.

 2. carlo zegt op

  Goedemorgen,
  Goed stuk zeker voor de beginnende thailand reiziger.
  Ik mis wel de waarschuwing voor de oplichters praktijken in bv pucket en pattaya mbt,
  de jetski en motorbike praktijken.
  Ook nooit met name in bangkok je laten verleiden om clubs te bezoeken die op straat worden aangeprezen en waarbij je dan ergens de trap op moet naar boven.
  Bij mijn eerste bezoek aan thailand inmiddels al vele jaren geleden zelf ook ingetrapt.
  Toen ik weer naar buiten wou, werden wij, 4 volwassenen door een grote groep ongure thai gedwongen om alsnog het lidmaatschap van deze club te aanvaarden tegen betaling van honderden dollars.
  Was ergens op patong, bangkok.
  Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
  carlo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website