Naklua, het andere Pattaya

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Thailand tips, Toerisme
Tags: , ,
25 april 2022

Pijn in je hoofd van de in Pattaya hard schallende barmuziek. Althans als je het als muziek wilt betitelen. Even willen ontspannen als zelfs Jomtien te onrustig voor je is?

Ga dan eens naar Naklua waar het heel wat rustiger is en je de te uitbundige menigte ontwijkt en zelfs nog niet door de Arabische en Russische invasie is ontdekt. Toegegeven het is met een variant op China Town een soort German District, maar onze Oosterburen zijn als regel toch redelijk gedisciplineerd. Uitzonderingen bevestigen zoals altijd en overal de regel.

Zak vanaf Naklua Road maar eens af richting Sukhumvit Road, de hoofdweg die ondermeer naar Bangkok en naar meer zuidelijke richting voert. Hoe verder je naar Naklua afzakt des te rustiger.

De markt

Je kunt in Naklua twee markten bezoeken. Rechts van Naklua Road ga je naar de algemene markt met alles wat een markt te bieden heeft van kleding tot voedsel.

De andere markt van Naklua, die bekend staat om haar de vele vissoorten, ligt bijna op het eind aan de linkerzijde van de weg. Deze markt is aan zee gelegen en heeft een ruime parkeergelegenheid. Veel niet zo algemene vissoorten zijn er afhankelijk van de vangst van de dag te koop, waaronder kleine haaien en voor de gewone sterveling grote minder bij naam bekende vissoorten. Gewoon een aardig klein uitstapje voor overdag. Beide markten worden dagelijks gehouden en zijn gemakkelijk met het zogenaamde Baht-busje bereikbaar.

Aan zee eten

Een honderdtal meter voor de vismarkt zie je aan de linkerzijde van de weg de ingang naar een aardig restaurant waar het met name ’s avonds goed toeven is en je van de zee bij avond kunt genieten. Aan de wegzijde is de ingang herkenbaar aan een grote metalen boog met de tekst ‘Naklua Atong Seafood’.

Wandel daar maar naar binnen en na vijftig meter zit je in de openlucht heerlijk direct aan zee om de meest verse vis te verorberen. Het restaurant is niet prijzig en je ontmoet er veelal een Thai publiek. De begeleidende rustige muziek wordt dagelijks verzorgd door de richting restaurant kabbelende golven.

11 reacties op “Naklua, het andere Pattaya”

 1. Ed de Bruijne zegt op

  Volledig mee eens. Woon hier al meer als zes jaar. Naklua biedt rust en indien gewenst dichtbij wat je ook maar meer wil. Openbaar vervoer top!

 2. Gringo zegt op

  Ik zeg altijd, dat ik in Pattaya woon, maar eigenlijk staat mijn huis net over de grens in Naklua. Ik ken Naklua dus goed en terecht heeft Joseph op enkele mooie plekjes gewezen.

  Maar er is meer!
  Naklua Road is vanaf de Dolfijn rotonde tot aan pakweg Soi 27 een gezellige straat om te flaneren. Vele restaurants, inderdaad vaak Duits, maar ook Thais en westers. Joseph schreef zelf een verhaal over het restaurant Louis, zie
  https://www.thailandblog.nl/eten-drinken/louis-restaurant-pattaya
  Voor een prima kop koffie en gebak kunt u terecht op verschillende terrasjes.

  Vanaf Naklua Road leidt elke soi aan de linkerkant naar het mooie Wong Amat strand. Een rustige plek om te zonnen, zwemmen en geen voorbijrazend verkeer. Een – niet overal goed onderhouden – wandelpad geeft de mogelijkheid voor een lange wandeling om aan het eind uit te puffen op de rotsen. Een prima plek om te mijmeren over van alles en nog wat met een vergezicht over zee.

  Niet vergeten te zeggen, dat de Sancuary of Truth ook in Naklua is gelegen. Een bezoekje zeker waard.

  Bij de vismarkt nog een aardig parkje waar u met andere joggers mooie rondjes kunt rennen.

 3. Mevr. Boombap zegt op

  En wat ik niemand hier hoor vertellen maar wat wel erg leuk is om te weten, veel heel veel van de Thai dames die werkzaam zijn in het bar en agogo leven, wonen in NaKlua. En dat maakt het nog vele malen leuker want deze dames leer je dan van een hele andere zijde kennen en dat is heel heel bijzonder. Je moet dan wel toegang krijgen tot hun privé leven, in mijn geval is dat geen probleem. Als vrouw zijnde is het geen enkel probleem om op genomen te worden in hun wereld en dan merk je eigenlijk pas hoe het echte Thaise leven is. Deze meiden laten je veel zien, ook van NaKlua en hoe ze hun spaarzame vrije tijd benuttigen.
  Ik kan dan ook bevestigen dat NaKlua inderdaad de moeite waard is om te verblijven. Er zijn vele mooie condo’s te huur en veel rustige plekken aan het strand om te genieten. Als vervoer had ik geen probleem een dame met een motorbike bracht mij overal. Maar er zijn overal motorbike taxi’s te vinden die je richting Pattaya Centraal brengen, vervoer is dus geen enkel probleem. Sterker nog je kan het zelfs uitlopen van NaKlua richting Beachroad in de ochtend is een must voor degene die van de ochtend zon wil genieten. De vismarkt maar ook de vele kleine markten zijn echt een must om te komen. Ze zijn er niet heel veel farang gewend en dat maakt het nog leuker. Ik kom er al een aantal jaren en verveel me daar nooit! Aanrader dus!

 4. willem zegt op

  En vergeet in het hoogseizoen s’avonds the walkingstreet Naklua niet met markt en dans !

 5. Anita zegt op

  Afgelopen februari op vakantie geweest in Naklua.
  Top vakantie gehad, goed hotel met zwembad en binnen 10 minuten met de 10 bath bus in Pattaya.
  Voor herhaling vatbaar voor mij!

 6. Tino Kuis zegt op

  Maar waarom heet het daar dan น่ากลัว Naklua ‘angstwekkend’ ? 🙂

  • Rob V. zegt op

   555 Racisme of een fobie Tino, het is daar ‘German town’ lees ik en ze willen de Duitsers extra zout in de wonden strooien.

   Of is het toch Nakloewa (นาเกลือ)?

   • Tino Kuis zegt op

    O ja, natuurlijk, dank je wel. Het is นาเกลือ naa kluua (twee midden tonen), veld zout, ‘zoutvelden’.

  • l.lagemaat zegt op

   Vroeger vond daar zoutwinning plaats.
   Eén straat hebben ze daar naar vernoemd: Na- Klua: zout velden.

   • Tino Kuis zegt op

    Lodewijk
    Ik heb jaren lang gedacht dat het Naklua was in de betekenis van ‘angstwekkend’, tot ik het een aantal maanden geleden in het Thais las……..zoutvelden. Het is vaak echt lastig om van fonetisch/Engelse letters naar Thaise letters te gaan. Ik heb ook lang gedacht dat
    ‘sinsod’ de berucht bruidsprijs, ‘einde’ (sin, dalende toon) ‘vrijgezel’ (soot) betekende maar nee hoor , het is ‘kapitaal, geld’ (sin, stijgende toon) en ‘soht’ (er in doen). Maar het is wel mooi om veel taalgrappen te maken als met กล้วย kluay, banaan en ควย

    • l.lagemaat zegt op

     In een van de rally ritten heb ik een onderdeel :”Wat weet u van Pattaya” bijgevoegd.

     Amazing!

     Vraag 3 was “Wat betekent Naa-Klua?” Zoutvelden, verwijzend naar vroeger.

     Maar de Thaise taal blijft een “muzikale”taal!
     Soms boeiend, soms vermoeiend!

     Toch complimenten dat je alles zo weet te ontleden.
     Vooral “sin” met stijgende toon = kapitaal sprak mij aan! 555


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website