Minder interesse in vliegtickets naar Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Toerisme
17 september 2015

Er zijn aanzienlijk minder toeristen naar Thailand gereisd afgelopen zomer. Ook Amerika, Marokko, Egypte, India, Maleisië en Zuid-Afrika zagen hun toeristenaantallen dalen.

Dat blijkt uit onderzoek van vliegticketvergelijksite Skyscanner, dat in de top-50 van zoekresultaten het aantal keren dat werd doorgeklikt naar bookingssites in juli en augustus vergeleek met 2014.

De Malediven, Costa Rica, Sri Lanka, Cuba en Polen waren de grootste stijgers. De grotere belangstelling voor de Malediven komt volgens Skyscanner door de extra vliegverbindingen van Arabische vliegmaatschappijen via de Golfstaten.

De top-3, Spanje, Turkije en Italië, wisten zich te handhaven met positieve cijfers van meer dan 20 procent. Ook Portugal, Engeland, Griekenland, Frankrijk en Kroatië zagen positieve cijfers.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Minder interesse in vliegtickets naar Thailand”

 1. Barteld zegt op

  Mooie reden om de prijzen naar beneden te gooien ….

  • Jack G. zegt op

   Het kan ook anders gaan Barteld. Capaciteitsverlaging op de Bangkokroute. Dat betekent dat als er groei komt in de toekomst dat de prijzen juist omhoog gaan. Ik denk dat huidige prijzen niet zo slecht zijn op dit moment.

 2. nico zegt op

  Ja, dat zat er in, na z’n bomaanslag en vele anuleringen (gratis overboeken naar andere bestemming) kan dit niet uitblijven. En het ministerie maar blijven zeggen dat alles goed gaat, extra vluchten uit China ten spijt.

  • TH.NL zegt op

   Gratis overboeken? Hoe komt U daar bij? Er is – gelukkig – nooit een negatief reisadvies geweest of zo.

   • Jack G. zegt op

    Het omboeksverhaal van Nico klopt. Een aantal airliners hebben die mogelijkheid geboden na de aanslag in Bangkok. Op zich hoeft dat niet slecht te zijn. In het begin verlies je wat klanten die omboeken naar bv Bali maar op de langere termijn als het rustig blijft komen de klanten gewoon weer naar Thailand en gaan niet automatisch ergens anders heen. KLM was 1 van de maatschappijen die deze mogelijkheid niet aanbood aan haar klanten.

 3. Rick zegt op

  De landen die als dalers genoemd worden hebben vrijwel allemaal een vorm van echt massa toerisme. Veel mensen hebben zo een land of een activiteit in zo een land op hun bucket list ( safari, piramides etc. etc. ) staan, als die eenmaal is afgewerkt komt er vaak een ander land aan de beurt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website