Medicijnen mee op reis naar Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Toerisme
Tags: , ,
9 juni 2011

Thailand heeft strenge drugswetten. Degene die in het bezit is van drugs of in drugs handelt, loopt in Thailand een groot risico. Wat veel toeristen niet weten is dat ook geneesmiddelen als drugs beschouwd kunnen worden.

In dit artikel staan een aantal tips en wetenswaardigheden voor toeristen en anderen die medicijnen meenemen naar Thailand.

Geneesmiddelen en Opiumwet

In Thailand is het bezitten en gebruiken van opiaten streng verboden. Op het overtreden daarvan staan zeer forse straffen. Wanneer jij (of je kind) gebruiker bent van geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen, dan kan je deze medicijnen niet zomaar meenemen naar Thailand. Dat geldt zelfs al voor sommige slaap- en kalmeringsmiddelen (bijv. Valium, Seresta), sterke pijnstillers, ADHD-middelen (bijv. Ritalin, Concerta) en medicinale cannabis.

Toestemming Thaise ambassade

Wanneer je reist naar een land buiten het zogenoemde Schengengebied zoals Thailand en je wilt medicijnen meenemen die vallen onder de Opiumwet dan kun je problemen krijgen bij de douane. Je hebt daarvoor toestemming nodig van de Thaise ambassade in Nederland.

Om die toestemming te krijgen is ten minste een door je arts ondertekende verklaring vereist. Deze verklaring moet in het Engels afgegeven worden en moet worden gelegaliseerd door het CIBG. Pas wanneer je over de verklaring van je arts beschikt, kun je contact opnemen met de ambassade van Thailand.

Op reis

Het is verstandig wanneer je op reis gaat jouw geneesmiddelen mee te nemen in de originele verpakking van de apotheek. Daardoor wordt het duidelijk dat je het geneesmiddel niet als genotmiddel gebruikt. In geval van twijfel kan je beste jouw apotheek vragen of een geneesmiddel een opiaat is.

Je kunt ook bij jouw apotheek een medicijnenpaspoort aanvragen. Dit document geeft een totaaloverzicht van de medicijnen die je gebruikt. Het is praktisch dit bij je te hebben in geval van verlies van medicijnen of wanneer je een arts in het buitenland raadpleegt. Let op, een medicijnenpaspoort geldt niet als toestemmingsverklaring.

Het bovenstaande is slechts een beknopte weergave van de regels. Er zijn een aantal goed website (zie hieronder) waar uitgebreide informatie staat.

Meer informatie:

 • International Narcotics Control Board (INCB)

46 reacties op “Medicijnen mee op reis naar Thailand”

 1. Ik las op een aantal prikborden dat er gezegd wordt dat een ‘medicijenpaspoort’ voldoende is. Wel dat is een groot misverstand. Dat heeft nul waarde. Het feit dat je daarmee wegkomt in Thailand, zou kunnen. Maar formeel gezien heb je geen poot om op te staan.

  • Ronald zegt op

   Hoi Peter,

   Wat heb je dan nog meer nodig, voor medicijnen die niet onder de opiumwet vallen?
   Of is het “medicijnenpaspoort” dan wel voldoende?

   Bij voorbaat dank voor de info.

   • @ Ronald, voor medicijnen die niet onder de opiumwet vallen heb je niets nodig. Een medicijnenpaspoort is handig voor als je in het buitenland zonder medicijnen komt te zitten. Dan is het gelijk duidelijk wat je gebruikt. Kijk anders even op de websites die onder het artikel staan. Dat is de officiële informatie van bevoegde instanties.

    • Ronald zegt op

     thx, heb ook een mailtje nar de rijksoverheid gestuurd.

   • Sake zegt op

    Ik gebruik medicijnen tegen te hoge bloeddruk en bloedverdunners en neem alltijd voor een half jaar mee. Ik vraag altijd wel even voor de zekerheid geneesmiddelen paspoort aan de apotheker wat ik ook mee neem. Voor het 2e half jaar ( ik krijg maar voor 6 maanden mee) neem ik engelstalige recepten mee van de huisarts welke ik hier in kan leveren. Geen probleem.
    Als je geen opiaten gebruik heb je geen probleem

  • Henk Knol zegt op

   Peter,

   Omgekeerd geldt iets vergelijkbaars. Er zijn in Thailand veel medicijnen vrij verkrijgbaar en die vallen binnen Thailand niet onder de narcoticawet, echter kunnen stoffen bevatten die in Nederland wel onder de narcoticawet vallen. Als je dan daar medicijnen koopt om mee te nemen naar Nederland, loop je ook het risico om bij aankomst in Nederland aangehouden te worden en kun je ook in een lastig pakket terechtkomen. ook als je medicijnen per post laat versturen door familie oid. Je denk dan dat het zelf onschuldig is, maar blijkt er toch iets in te zitten wat in Nederland verboden is. Dus ook dat goed checken.

  • jacquelinevZ zegt op

   hallo ik weet niet of ik mijn vraag over medicijnen hier moet stellen , maar ik weet niet hoe anders
   ik ben insulineafhankelijk via een accu chek combo insuline pomp die door de firma roche geleverd is
   wij hebben vorig jaar 1 m door thailand gereisd en dat is zo goed gegaan met alle materialen vanuit nederland meegenomen dat we nu 2 m willen proberen. vorig jaar had ik overal geinformeerd of er meterialen voor de pomp en mijn glucosemeter in thaland te verkrijgen waren en zo ja waar. maar daar wist niemand (diabetes verpleegkundige insuline leverancier roche de pomp/meter leverancier het thais verkeersbureau ) nu neem ik toch alles van nederland mee , maar stel dat er een koffer of handbagage verloren gaat of er na een excursie bij terugkomst ingebroken is in onze kamer ,dan kan ik de alarmlijn bellen en dan zorgen ze vanuit nederland voor een oplossing (wij zijn goed verzekerd)
   nu is mijn vraag , is er in thailand een leverancier van pomp/meter materialen, zodat ikzelf daar ,mocht het nodig zijn , actie kan ondernemen en niet op een (re)aktie van nederland moet zitten wachten
   jullie zijn mijn laatste hoop
   alvast bedankt voor alle goedbedoelde reacties
   jacqueline

   • lex K zegt op

    Neem altijd contact op met het bangkok hospital, ze hebben meerdere ziekenhuizen in Thailand en altijd een noodnummer, heel makkelijk te vinden en een perfect ziekenhuis waar wij in Europa nog een puntje aan kunnen zuigen, zeg maar waar je in de buurt zit en ik heb wel een noodnummer voor je ook, ik heb tevens geen problemen met nederlandse verzekering gehad, ook dat regelen ze perfect voor je, ik lijk wel een ambassadeur voor het Bangkok Hospital, maar op Phuket hebben ze mijn leven gered en ik had het gevoel alsof ik een 5* hotel lag

    • jacquelinevZ zegt op

     bedankt voor jouw reactie, maar kun jij mij uitleggen hoe ik deze vraag kan stellen en waar zodat misschien een andere diabeet of iemand die in thailand woont dit leest en antwoord weet , of er materialen voor mijn insulinepomp in thailand te verkrijgen zijn. en als ik , wat ik niet hoop naar een ziekenhuis zou moieten , ga ik beslist op zoek naar een bangkok hospitaal

     • hansg zegt op

      Het lijkt me sterk dat het moederbedrijf van Roche niet weet wie in Thailand hun distributeur is

      • jacquelinevZ zegt op

       ik en mijn diabetes verpleegkundige hebben telefonisch kontakt gehad , en roche nederland
       kan dat niet voor ons uitzoeken , het gaat over de accu chek combo insulinepomp met de accuchek meter die daar bijhoort , er zit in bangkok wel een roche (fabriek of distributie ) maar ik er niet achter komen hoe ik daar mijn vraag aan kan stellen
       kan in thailand aan materialen die bij de accu chek combo horen , komen en zo ja waar?
       toch bedankt dat je nog meedenkt met mij
       lieve groetjes jacquelin v Z

       • lex K zegt op

        Zo zou het toch moeten lukken, denk ik, genoeg contact informatie,
        het Bangkok Hospital heeft een speciale diabetes afdeling, daar kan je ook info krijgen

        Should you require further information please contact us at:

        Roche Thailand Limited
        Human Resource Department
        27th- 29th Floor, Rasa Tower II,
        555 Phaholyothin Road,
        Chatuchak, Chatuchak, Bangkok 10900

        Telephone: +66 (0) 2918-2500
        Facsimile: +66 (0) 2918-2588
        E-mail address: [email protected]
        Website: http://www.roche.co.th

        • jacquelinevZ zegt op

         oh zeg hartstikke bedankt , ik moet nu weg , maar vanavond ga ik dit verder uitzoeken ,en je hoort er nog over , ik denk niet dat ik een mail kan wegdoen in het nederlands , dus moet ik nog aan mijn dochter vragen om voor mij te vertalen
         nogmaals bedankt

  • Els Oosterwijk zegt op

   Ha peter,
   Medicatiepaspoort is absoluut niet voldoende en is ook zeker geen toestemmingsdocument.Is meer aanvullende informatie en bij geval van verlies/diefstal , voor nieuwe recepten aldaar.
   Tot zover.
   Greetz
   Els

 2. Steve zegt op

  Ik heb niet het idee dat de douane in Thailand erg streng is maar je kunt het risico beter niet nemen. Ik heb ook zo’n medicijnenpaspoort, nou dat stelt geen reet voor. Daar is weinig officeels aan.

 3. mar zegt op

  De ambassadeur weet meestal wel of je medicatie in mag voeren. Zelf heb ik 15 maanden geleden gevraagd voor paracetamol-codeïne, omdat mijn verzekering en het ziekenhuis zei dat ik het mee kon nemen. Dat bleek niet zo te zijn; ik had een brief van mijn arts, van tevoren een afspraak gemaakt in een Bangkoks ziekenhuis en daar m’n medicatie opgehaald. Bij thuiskomst de rekening opgestuurd (had te van tevoren gevraagd en mijn geld terug ontvangen.
  In maart ga ik weer en doe het op dezelfde manier.

 4. Ferdinant zegt op

  Wanneer de medicatie door een specialist is voorgeschreven, dan krijg je op verzoek een verklaring in Engels mee, waarop de voorgeschreven medicijnen worden genoemd, met naamsvermelding van de betreffende specialist(en). Deze verklaring is gestandaardiseerd en dus niet ondertekend, maar dan wel op briefpapier van het ziekenhuis.

 5. Ronald zegt op

  Binnekort vliegen wij met China Airline naar Thailand.
  Via e-mail heb ik gevraagd wat wij moesten doen, om onze (niet onder de opiumwet) medicijnen legaal mee te nemen:

  Wij moesten het volgende doorgeven aan ChinaAirlines:
  1) Naam medicijn
  2) Hoeveelheid (stuks+gram) er mee gingen voor gebruik tijdens vlucht.
  3) Reden voor gebruik
  4) Medicijnen gekoeld of niet gekoeld aan boord.

  Alle andere medicijnen gaan in de koffer in de bagageruimte.

  Verder moesten we alleen zorgen, dat we het medicijnenpaspoort bij ons hadden en de rest word door ChinaAirlines geregeld.

  • hansg zegt op

   Hoe ben je in godsnaam op het idee gekomen om de luchtvaartmij daar bij te betrekken.
   Ik reis al 5 jaar elke 6 maanden naar Nederland waar ik mijn medicijnen voor het volgende halfjaar ophaal. Ik hou mijn medicijnen altijd in mijn handbagage, staat in alle reisboeken en elke reisorganisatie zal je dat advies geven. Op schiphol nog nooit een opmerking gehad over de grote hoeveelheid medicijnen en in Thailand nog nooit gecontroleerd.
   Ik weet natuurlijk niets van jouw medicijn gebruik en of deze wel of niet gekoeld moet worden, ik gebruik alle medicijnen smorgens en maar één keer per dag.

 6. lex zegt op

  Als je medicijnen mee neemt die onder de opium wet vallen, moet je met een verklaring van je arts naar binnenlandse zaken in Den Haag, daar wordt het gelegaliseerd en vervolgens moet je naar de Thaise Ambassade om het daar weer te laten legaliseren, alles in het Engels uiteraard. Als je morfine of aanverwante producten meeneemt moet je het gewoon zo doen want als je in Thailand gepakt word dan ben je flink de pisang, zelfs met morfine verstrekt in een Thais ziekenhuis dien je een dokters verklaring uit dat ziekenhuis te kunnen overleggen en je krijgt nooit meer dan ongeveer voor 10 dagen mee. tevens zijn niet alle opiaten verkrijgbaar in Thailand, het meest wat verstrekt wordt is Kapanol ( morfine) de meeste morfine preparaten zijn streng verboden en methadon is al helemaal uit den boze. Helaas spreek ik uit eigen ervaring

  • lex zegt op

   even nog ter aanvulling; een medicijn paspoort heeft totaal geen officiële waarde, er staat alleen in wat je in welke dosis van de apotheek gekregen heb, maar het geeft je geen toestemming verboden medicijnen in te voeren naar Thailand, nogmaals; wees heel voorzichtig en doorloop het hele legalisatie proces maar, het is veel werk en kost veel tijd maar kan je een boel ellende besparen

 7. Cees-Holland zegt op

  Weet je, ik zou wel graag mijn vitamines mee willen nemen naar Thailand (C1000 en multi vitamine, beide van de HEMA. Het zijn goedkope grote pillen een beetje hout kleurig)

  Of ze nou helpen of niet, ik ben al zeker 10 jaar grieploos terwijl ik bosjes mensen om me heen in de lappenmand heb gezien in die periode.

  Hoewel ik de Thaise schotel bijzonder smakelijk vind, schort het volgens mij vitamine.
  Ik heb in Thailand wel eens vitamine pilletjes gekocht maar die zijn schreeuwend duur en hebben lang niet dezelfde inhoud als mijn HEMA pillen.

  Wat denken jullie, kan ik die meenemen of zit ik dan de rest van mijn in de bak?

  • @ Cees-Holland, ik ben een vitaminejunk en sleep grote hoeveelheden met mij mee. Nooit een probleem bij de douane . De Thaise veiligheidsman vroeg (in het Thais) aan mijn vriendin of ik de hele drogisterij had meegenomen op vakantie. Ze konden er zelfs om lachen 😉

 8. Hans G zegt op

  Ik wil niet zeggen dat je onnodig risicos moet nemen, zeker niet als je het risico loopt om korte of langere tijd in monkeyhouse te verdwijnen.
  Maar om dat te overkomen moet je wel eerst gecontroleerd worden.
  Ik kom al jaren in Thailand, maar ben nooit gecontroleerd.
  Ook ken ik niemand in mijn omgeving die wel eens door de douane in Bangkok is gecontroleerd, terwijl ik in Nederland 9 van de 10 keer word gecontroleerd.
  Maar helaas voor hen heb ik naar Nederland alleen maar lege koffers bij me.
  Heeft er iemand ervaring met de douane in Bangkok?

  • lex zegt op

   Ik ben februari 2010 terug gevlogen naar Nederland en ik had een morfine pleister op, is mooi wel opgemerkt door een snuffelhond, ik had heel wat uit te leggen, al mijn bagage werd nagekeken, ondanks dat ik een verklaring van een Thaise arts uit het Bangkok Hospital van Phuket bij mij had, ik moest zelfs nog ter controle naar de medische dienst op het vliegveld, die hebben met het ziekenhuis in Phuket gebeld of ik daar bekend was en of ik die medicijnen voor geschreven gekregen had van die arts en of die arts in dat ziekenhuis werkt, ik raad iedereen aan om je papier werk goed op orde te hebben als je met bepaalde medicijnen Thailand in of uit reist, en het klopt inderdaad dat daar veel vrij verkrijgbaar is, valium, slaapmiddelen en zelfs ritalin, maar dat betekent nog niet dat je het zomaar mag uitvoeren. Een invoeren in Nederland is ook verboden, wees voorzichtig want als ze je pakken en je kan je medicijnen niet goed verklaren, dan ben je goed de klos en dat wil je liever niet zijn in Thailand

  • marco zegt op

   aan alle mensen die de opmerking maken dat ze nooit gecontroleerd worden of het niet zien en in nederland wel gecontroleerd worden!als jullie nou eens eerst logisch zouden nadenken zou die opmerking overbodig zijn!in bangkok,amsterdam,new york etc. Worden wel degelijk alle koffers op bv drugs gecontroleerd.dat gebeurt met speurhonden die allemaal op specifieke geuren getraind zijn!alleen dat gebeurt allemaal ondergronds wat wij niet zien.daarna gaan de koffers naar de afhaalband.in bkk wordt er af en toe iemand tussen uit gehaald en gecontroleerd.zo moest ik afgelopen oktober mijn koffer door de scan doen toen ik naar de exit liep.men zag een grote blok en vroegen wat t was.ik zeg een hotelblok kaas,was ok en mocht door.nu nederland of london of dusseldorf.dat daar vaker controles plaats vinden is om het simpele feit dat er gecontroleerd wordt op nepmerken van kleding en schoenen en horloges.deze zijn volgens mij volop te koop voor een prikkie(leuk 1000 bht voor een dolce en gabbana spijkerbroek)ik maak mij daar ook schuldig aan en wie niet?die controles gelden ook voor vluchen die uit turkije komen.en vluchten uit afrika hebben controles voor het illegaal invoeren van dieren.eigenlijk logisch toch,niet?

   • hansg zegt op

    Ik heb nooit beweerd dat mijn bagagae niet gecontroleerd word, want dat kan ik niet zien.
    Maar ik ben in persoonlijk nooit aanghouden in Bangkok. Op Schiphol daarentegen altijd.
    Tijdrovend, want ik reis naar Nederland met lege koffers en dat vinden ze kennelijk vreemd, niet leuk you name it, maar dan storten ze zich op mijn handbagage en word zelfs de tandpasta uit de tube gedrukt.

 9. hans zegt op

  Ik zie eigenlijk nooit controles door de douane in bangkok, voor mijn eigen medicijnen vraag ik de apotheker om een uitdraai.

  Wat betreft drugsgebruik kan ik u beloven dat de verstokte wietroker toch vrij een voudig daar aan kan komen. In de isaan word het verbouwd en de politie heb ik er niet moeilijk over zien doen.

  Laat ik het zo uitleggen de politie kocht het zelf ook van de farmers, uiteraard tegen een iets lagere prijs.

  Dit is trouwens geen advies om daar dus maar ff in het openbaar te gaan blowen,

 10. Miek37 zegt op

  Omdat ik altijd behoorlijk last heb van de jetlag slik ik de eerste dagen vd vak zopiclon slaaptabletten om de slaap reguleren, hoe kom ik erachter of die onder de opiumwet vallen en of ik ze anders op doktersrecept in Thailand zou kunnen krijgen?

  • marco zegt op

   dag miek,ik ken natuurlijk niet over uw eerste dagen oordelen omdat u dat niet beschrijft en niet weet hoe u uw eerste dag indeelt.maar slaaptabletjes is niet goed om n jetlag te overwinnen.past u aan aan het land waar u verblijft,dus met andere woorden:als u smorgens of smiddags in bangkok landt probeer dan gewoon wakker te blijven tot tien a elf uur s’avonds en ga dan slapen ondanks dat u misschien om 6 uur tegen de avond n dutje wilt doen omdat u vermoeid bent.als u dan de nacht door slaapt bent u meteen van de jet lag af!u wordt s’morgens wakker en ga lekker uw ding doen.

   • Miek37 zegt op

    Hallo Marco, dat heb ik allemaal geprobeerd maar liep evenzogoed zowat een week lang als een zombie rond en dat vind ik doodzonde van m’n vakantie, met slaaptabletten heb ik echter nergens geen last van omdat ik nu de slaaptijd kan reguleren, ik doe dit nu 3 jaar en dat bevalt me uitstekend maar dat zal uiteraard ook niet voor iedereen op gaan.

 11. Van Boxtel zegt op

  Goed nieuws! Zojuist heb ik wederom contact gehad met de Thaise Ambassade in Den Haag. Het beleid tav het menemen van medicijnen (oa die vallen onder opiumwet) naar Thailand is versoepeld. Het volstaat met een verklaring van de huisarts in het Engels en een medicijnenpaspoort voor normale vakanties. Echter voor langere verblijven in Thailand (3maanden>) dient de oude procedure mbt legaliseren wel gedaan te worden.

  De reden voor deze versoepeling is dat het voor toeristen wel een erg omslachtige manier is om op vakantie te gaan.

  Met vriendelijke groet,
  Van Boxtel

  • lex zegt op

   Het spijt mij, maar de Thaise ambassade in Den Haag is goed in het afgeven van visa en verkeerde informatie, ik zou er niet blind op varen en gewoon zekerheid voor alles kiezen, kleine moeite om grote problemen te voorkomen

 12. Femia zegt op

  Hallo,

  Ik ga over 5 wkn naar Thailand en slik div. medicijnen. Met zus gaat ook en slikt ook medicijnen, sommige dezelfde als die van mij.
  Ik slik, Oxazepam, Flurazepam, Diclofenac, Fluoxetine en af en toe Clonidine. Een hele waslijst. Nu zegt de apotheker van mijn zus in Heerenveen dat o.a. Oxazepam onder de opiumwet valt. Mijn apotheek in Stiens zegt van niet.
  Kunt u mij zeggen wat juist is? Ik hoop dat u mij kunt helpen hiermee, ik zou niet graag in de problemen willen komen.

  Alvast bedankt,
  vriendelijke groet, Femia

  • Miek37 zegt op

   Ik zou hoe dan ook maar het zekere voor het onzekere kiezen want dan zit je altijd goed, maar je kan hier de lijst van medicijnen die onder de opiumwet vallen bekijken en daar staat als je doorscrolled naar lijst 2 oxazepam wel vermeld.

   http://wetten.overheid.nl/BWBR0001941/geldigheidsdatum_26-01-2010#LijstI

  • lex zegt op

   Het meeste valt onder de opium wet, om problemen te voor komen is de procedure als volgt, een brief van de arts, met dosis en generieke stof, die laten legaliseren door binnenlandse zaken en dan laten legaliseren op te Thaise ambassade ( eigen ervaring).
   Wat mensen ook zeggen volg de procudure als je met dat soort medicijnen gepakt wordt is Thailand ben je goed de klos, het is wel veel moeite, maar het voorkomt een heleboel problemen en die problemen wil je echt niet hebben in Thailand, een medicijn paspoort is absoluut niet voldoende, je moet echt toestemming heen om dat spul in te voeren, het gaar om alle medicijnen.

   Groet,

   Lex

 13. andy zegt op

  @ fernia,

  Probeer uitsluitsel te krijgen bij de GGD of huisarts. En nog belangrijker, zij kunnen jou vaak een briefje meegeven in meer talen over de medicijnen die jij bij jou draagt, met de uitleg dat het geen opiaten zijn.
  De lijst is te zien op het internet onder http://www.douane.nl/bibliotheek/handboeken/vgem/hvgem_10-03-00-11.html

  Daarstaat geen oxazepam tussen.

  geniet van de vakantie.
  groet ,
  Andy

 14. lex zegt op

  oxazepam is ook geen opiaat het is de generieke stof van valium, vrij verkrijgbaar in Thailand, maar verboden in te voeren

 15. Loes zegt op

  Hoe zit het met zopiclon? Zie hem niet op de lijst staan, betekent dat ondanks slaapmiddel is zonder problemen kan meenemen?
  Groet Loes

 16. Lex K zegt op

  Ik heb niet voor je kunnen vinden of het onder de opium wet valt, wel de andere naam en dat is imovane en die staan ook niet op de lijst van verboden stoffen, deze middelen zijn in Thailand vrij makkelijk vrij verkrijgbaar, of anders via een “health centre”.
  Als je echt zeker wilt zijn zijn, je arts en je apotheek moeten je hier uitsluitsel over kunnen geven en dan nog, als je meeneemt, vraag een medisch paspoort met de merknaam, generieke stof, dagdosis en de serkte van de pillen, pillen bewaren in de officiële doos van de apotheek met etiket en naam stempel en niet meer meenemen als nodig.
  Niet te bij de hand doen tegen de douane ( ja meneer, nee meneer, goed meneer of mevrouw) wil ook nog wel eens de zaken vergemakkelijken.
  Prettige vakantie

  Lex

 17. Els Oosterwijk zegt op

  Geachte Mevrouw/Mijnheer,
  M.b.t toestemming vragen aan Thaise ambasade(DenHaag) van het meenemen van opiaten naar Thailand(pijnmedicatie) werd mij vandaag telefonisch medegedeeld dat toestemming vragen niet meer aan de orde is, mar dat ik met medisch engel vertaalde verklaring ondertekend door arts met stempel van ziekenhuis afdoende en voldoende is om bij Thaise douane af te leveren dan wel aan te tonen.Ik heb vandaag ook telefonisch overleg met Ducan , min.van volksgezondheid(DenHaag gehaDeze melde mij dat ik eerder genoemd document door hem moet lten ondertekenen en met stempel(ik ga er heen) en hierna moet ik met deze documenten naar Binnenlande zaken die alles ook moeten ondertekenen en stempelen.Ik weet niet wat ik moet doen al er op jullie site staat dat ik toestemming moet vragen, maar dat de thaise ambasade (denHaag) mij vandaag 05-11-2012 telefonisch is medegedeeld dat dit NIET zo is.Dit spreekt elkaar nogal tegen.!!!(Mevrouw sprak slecht nederlands).
  Graag mij hier duidelijkheid over geveb, want Vrijdag 23 November 2012 vetrek ik voor 2 maanden naar Thailand. Nu weet ik het dus echt niet meer.

  In afwachting op een zeer spoedig antwoord.
  Vriendelijke groet

  • Lex K. zegt op

   Beste Els,

   Als je toch naar Den Haag moet voor handtekeningen is het een kleine moeite om de documenten, die toch je bij je hebt, te laten legaliseren op het min. van binnenlandse zaken en de Thaise ambassade.
   Er zullen heel veel mensen zijn die zeggen dat het nodig is, maar je bent over geleverd aan de grillen van een Thaise douane ambtenaar, die misschien ook niet alle regelgeving kent, er komen ook verhalen van mensen die nog nooit gecontroleerd zijn.
   Het is wat moeite om te doen maar het kan je veel moeilijkheden met en uitleg aan Thaise overheid besparen en ze zijn heel streng met drugs en ook opiaten, zelfs als die ,medisch, noodzakelijk zijn en een medisch paspoort, verstrekt dus huisarts, ziekenhuis of apotheek is GEEN officieel document en heeft ook geen waarde in dit geval.

   Groet,

   Lex K.

   • Els Oosterwijk zegt op

    Ha Lex,
    Dank voor je reactie.
    Gisteren ook contact gehad met Consulaat in DenHaag.
    Handtekeningen stempel is dus wel nodiig van hen!!!in tegenstelling tot wat Thailse ambasade mij meldde.
    Binnenlandse zaken is niet aan de orde.Alleen buitenslandse zaken.en min. van volsgezondheid(DenHaag).Dus heb de 4 documenten nodig(engels, specialist/behandelend arts(ziekenhuis),Min. van Volsgsgezondheid en ,Min. van buitenlandse zaken, Thailse consulaat, medicijnpaspoort(zie mijn eerdere posting hier over, en in mijn geval ook een medisch paspoort ivm neuro-stimulator(tens in ruggenmerg en buik)

    Tot zover

    Greetz
    Els

 18. Els Oosterwijk zegt op

  Ha,Tjamuk,

  Ander opiaat is bij mij niet aan de orde.Ben alergisch voor 4 soorten morfinepreparaten.
  Ik ben helaas afhankelijk van zeer zware pijnbestrijding(en nog steeds niet afdoende), in combinatie met neuro-stimulator(tens in ruggenmerg/buik.

  Zie ook mijn andere postings.
  Dank voor je reactie.
  Greeetz,
  Els

 19. Hans Gielen zegt op

  Beste Els,
  Ik ken jouw situatie natuurlijk niet, maar het eerste wat in me op kwam was “waarom zou je al die moeite doen, waarom ga je niet met een brief van je nederlandse arts naar een hospitaal in Thailand en laat je daar van medicijnen voorzien?”. Misschien is overleg met je zorgverzekeraar nodig met betrekking tot het kosten plaatje, maar mijn ervaring is dat dokters bezoeken inclusief medicijnen hier een schijntje kosten.
  Maar in ieder geval veel wijsheid en sterkte.

 20. bianca zegt op

  Moderator: wij zullen je vraag plaatsen als lezersvraag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website