Met z’n drieën in een Tuk-Tuk – sippakorn / Shutterstock.com

Hoeveel geld geef je per dag uit in Thailand? Dat hangt ervan af wat voor soort reiziger je bent. Thailand wordt over het algemeen beschouwd als een betaalbare bestemming voor toeristen, zeker in vergelijking met veel Westerse landen. Accommodaties, eten en drinken, vervoer en activiteiten kunnen vaak tegen een lagere prijs worden gevonden dan wat men zou betalen in veel andere landen.

Thailand is een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld. Het is een land vol met geschiedenis en cultuur, prachtige stranden, geweldig eten en vriendelijke mensen. Wat je ook zoekt in een vakantie, je kunt het waarschijnlijk vinden in Thailand.

Hoeveel geld geef je per dag uit in Thailand?

 • Accommodatie: Een hostel kost gemiddeld rond de 200-500 THB (5,40-13,50 EUR) per nacht. Een budgethotel kost ongeveer 500-1500 THB (13,50-40,50 EUR), terwijl luxe hotels of resorts beginnen bij ongeveer 3000 THB (81 EUR).
 • Voedsel: Street food is zeer betaalbaar, met maaltijden variërend van 30-50 THB (0,80-1,35 EUR). Een maaltijd in een restaurant kost gemiddeld ongeveer 100-200 THB (2,70-5,40 EUR).
 • Transport: De kosten voor transport kunnen variëren afhankelijk van de afstand en het type vervoer. Een korte rit met een tuktuk of een taxirit kan ongeveer 100-200 THB (2,70-5,40 EUR) kosten. Langere afstanden, zoals tussen steden, zullen meer kosten.
 • Activiteiten: De kosten van toeristische activiteiten kunnen sterk variëren. Entree voor nationale parken of historische sites kan variëren tussen 100-500 THB (2,70-13,50 EUR).

Op basis van deze schattingen, zou je als budgetreiziger ongeveer 1000-1500 THB (27-40,50 EUR) per dag kunnen uitgeven, terwijl een meer comfortabele reisstijl je ongeveer 2000-4000 THB (54-108 EUR) per dag zou kunnen kosten. Een luxueuze ervaring, inclusief verblijf in high-end hotels, eten in luxe restaurants en deelname aan duurdere activiteiten, kan gemakkelijk meer dan 5000 THB (135 EUR) per dag kosten.

Dagelijkse uitgaven in Thailand zijn afhankelijk van je reisstijl en voorkeuren

De dagelijkse uitgaven in Thailand zijn natuurlijk afhankelijk van je reisstijl en voorkeuren:

 • Als je een echte backpacker bent die in hostels overnacht, op straat eet en veel zelf organiseert, dan kun je al rondkomen van zo’n €30 per persoon per dag.
 • Een realistischer bedrag voor een budgetreiziger is €50 – €75 per persoon per dag.
 • Als je meer een middenklasse reiziger bent en graag in goede driesterrenhotels slaapt, graag meer in restaurants eet dan op straat en graag georganiseerde excursies doet, reken dan op zo’n €75 – €100 per persoon per dag.
 • Ben je een luxe reiziger en ga je elke dag voor luxe hotels en chique restaurants. en laat jij je graag laat vervoeren door privéchauffeurs, reken dan op minimaal zo’n €150 per persoon per dag.

Deze bedragen zijn schattingen en de werkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de huidige wisselkoers, het seizoen, de specifieke plaatsen die je bezoekt in Thailand, en je persoonlijke uitgavenpatroon.

12 reacties op “Hoeveel geld geef je als toerist per dag uit in Thailand?”

 1. Hans zegt op

  Het hangt er wel ook erg af waar je in Thailand reist.
  Afgelopen januari/februari waren wij incl. huurauto en heel leuke hotels in Isan, zo 80 euro per dag uit met lekker eten (in zo verre aanwezig) en bier.
  En we hebben niet op een cent gekeken!
  In het zuiden in de meer toeristische plekken kan het gauw het dubbele kosten voor 2 personen.

 2. hugo zegt op

  De berekening klopt ongeveer maar men vergeet dat die toerist ook nog een een 800 euro moet neertellen voor zijn vlucht naar Thailand en als hij nog enkele plaatsen in Thailand wilt bezoeken hij telkens een vlucht moet boeken. Een vlucht telt ook elke maal voor een taxi hotel luchthaven en omgekeerd zodat die kosten nogal wat oplopen, bv taxi luchthaven phuket naar hotel patong is 20 euro.
  Er is ook een groot verschil of ge alleen reist of met 2 gezien de kosten van hotel, taxi, enz… voor éen persoon dezelfde zijn als voor twee.
  Reken voor een alleen reiziger maar op 2500 euro/maand in gewone hotels.

  • Jan zegt op

   Voor 800 euro naar Bangkok voor je vliegreis? Ik denk niet dat je momenteel zo goedkoop kan vliegen.

   • Jan Willem zegt op

    Jan,

    Ik krijg net een E-mail van Emirates

    Amsterdam Bangkok € 779,-
    Amsterdam Phuket € 859,-

    Het loont om een account aan te maken bij maatschappijen.

    • ann zegt op

     Klopt de zandbakmaatschappijen “stunten” momenteel met goedkopere tickets,totaal gezien zijn
     ze zeker wel 150/200 duurder dan precorona.
     Qua uitgaven, een slaapplek is super betaalbaar,eten kost ook niet veel(lokaal eten)westers eten daarentegen kan aardig in de papieren lopen.De verdere kosten zitten vaak in het uitgaan/en de liefde,de laatste 2 zijn de echte killers.

   • Rob V. zegt op

    800 euro voor een directe vlucht zit er het komende jaar niet echt in. Met een beetje geluk hier of daar nog ruim onder de duizend als je via zo’n tussenpartij als 1Gate kiest (mij niet gezien). Direct bij KLM of Eva zitten vanaf deze zomer t/m juni de prijzen voor een retour op zo’n 1000 tot ruim 1200 euro economy class. Van Amsterdam direct naar andere Aziatische steden zie ik vergelijkbare hoge bedragen.

    Voor Corona zat ik er nog voor rond de 700 euro retour (non-stop), direct na corona voor richting de 800. Maar 1200 neertikken… ik moet dus nog even zien of ik de komende tijd nog mijn koffers ga pakken. 400 euro meer betalen dan ik gewend ben is voor mij een hoop geld, dat besteed ik liever in Thailand of elders gedurende het verblijf.

    • Berbod zegt op

     Moderator: Off-topic. Iedereen graag stoppen met prijzen over vliegtickets, daar gaat het onderwerp niet over.

 3. khun moo zegt op

  80 euro per dag voor 2 personen heb ik jaren als richt bedrag gehad voor geen back pack maar ook geen luxe vakantie in dure resorts en hotels.

 4. John Chiang Rai zegt op

  Dat je om überhaupt in Thailand te komen,zo Hugo het hierboven schrijft, ook nog een vlucht nodig hebt, spreekt natuurlijk vanzelf, maar heeft in principe niets met de bovenstaande vraag te doen.
  De vraag luidt,, hoeveel geeft een toerist IN THAILAND uit, en daar kloppen de genoemde uitgaven erg realistisch.
  En betreffende een vliegticket prijs, als ik dit thema hoewel het geen bestand van de vraag is er toch bij haal, is het sterk afhankelijk van wanneer ik deze boek,en of ik een iets langere tussenstop in koop wil nemen.
  Wij wonen in München, en vliegen vandaar in het hoogseizoen December met Saudia Airways met 2 personen, inclus plaatsreservering en opgave bagage, samen voor 937,14 Euro.
  Toegegeven met een tussenstop van ca.4.5 uur en reeds in Febr.geboekt , die ik dan met het verdiende geld graag inkoop neem.
  Met deze vlucht verdienen wij samen min. 1000 euro, die ik dan eventueel als makkelijk verdient zakgeld, extra in Thailand kunnen uitgeven.

 5. Osen1977 zegt op

  Ik merk zelf dat het wel duurder aan het worden is in Thailand. Afgelopen april/mei 28 dagen rondgereisd en in totaal 200 per dag uitgegeven. Dit is inclusief 3 binnenlandse vluchten, verblijf in 4 sterren hotels, vijf dagen autohuur en wat attracties bezocht met entree kosten. Wat vooral duurder is geworden is het uitgaan. Wat drinken voor mij (geen bier) en soms wat drankjes weggeven aan wat dames en eten kost erg veel.

 6. khun moo zegt op

  ja,

  lijkt me een realistsiche bedrag per dag.

  wanneer je 2 weken op een rustig plekje buiten de toeristen stroom aan de kust gaat zitten kom je op een heel ander bedrag.
  Wij komen dan met 2 personen op 50 euro per dag.
  Mijn Thaise vrouw eet Thais wat goedkoop is.

 7. PEER zegt op

  Wat je wilt uitgeven aan ‘n vakantie is Thailand is geheel aan jezelf!
  Mijn tip is dat je minimaal dezelfde kwaliteit van overnachten, reizen en te eten hebt als thuis in Nederland, België of wasr dan ook.
  Ga je daaronder zitten praat je niet meer over “vakantie” maar van “overleven”
  Vakantie is genieten en niet elke euro/bath omkeren!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website