Russen die willen vermageren of plastische chirurgie zoeken en nu nog naar Korea gaan, zijn van harte welkom in Thailand.

De Tourism Authority of Thailand (TAT) gaat in samenwerking met medische touroperators zoals Bangkok Hospital de concurrentieslag aan met Korea. Thailand wordt ook gepromoot als bestemming voor de huwelijksreis.

Volgens de TAT zijn landen als Rusland, Polen en Nederland potentiële groeimarkten. Uit andere Europese landen, zoals Engeland, Ierland, Italië, Griekenland, Portugal en Spanje begint de toeristenstroom te vertragen.

In de eerste acht maanden van dit jaar steeg het aantal Russische toeristen met 79 procent naar 452.047. Verwacht wordt dat eind dit jaar 1 miljoen Russen Thailand zullen hebben bezocht. De TAT verwacht ook meer Europese toeristen: 5,12 miljoen tegen 4,45 vorig jaar. In de eerste acht maanden van dit jaar steeg het aantal al met 19 procent. Het aantal Aziatische toeristen neemt dit jaar naar verwachting met 30 procent toe naar 11 miljoen.

Problematisch voor het toerisme zijn de overstromingen en de onrust in het Zuiden. Belangrijke toeristische hotspots in Ayutthaya, Uthai Thani en Pichit zijn onbereikbaar door het water. Een recente aanslag met een autobom eiste in Sungai Kolok drie levens; 110 personen werden gewond. Tien landen hebben een reiswaarschuwing gegeven voor de drie zuidelijke provincies en acht landen reisadviezen.

www.dickvanderlugt.nl
 

22 reacties op “Dikke Russen zijn welkom in Thailand”

 1. cor verhoef zegt op

  Ik weet niet of ik hier wel zo blij mee ben…

  • Waarom niet? Vindt je zijn Speedo zwembroek niet mooi?

 2. Cor van Kampen zegt op

  Het zijn niet echt de meest sympathieke toeristen. Aansluitend op Cor Verhoef.
  Hoe meer Russen hier komen, hoe meer Europianen hier niet meer komen.
  De “groeimarkten’ zullen dus ernstige vertraging oplopen.
  Verder komen steeds meer “bedrijven” vooral in Pattaya in de handen van mensen
  uit Rusland. Het word er allemaal niet beter op.
  Misschien moeten ze de groeiverwachtingen voor Pattaya ook bijstellen.
  Cor.

  • cor verhoef zegt op

   @Cor van Kampen,

   Ik heb begrepen dat de Russen het in Turkije en Egypte het al zo bont gemaakt hebben dat er nu hotels zijn die in een niche-markt gekropen zijn: Rus-vrije hotels, m.a.w. bij boeking krijg je de garantie dat er geen Rus in zicht zal zijn en er geen plunderingen zullen plaatsvinden van het lopend buffet door Iwan, Boris, Sergej en Svetlana.
   Mijn vrouw en ik liepen vorig jaar wat rond op Lonely Beach op Koh Chang. Het was er tamelijk lonely toen opeens drie elftallen Russen brullend neerstreken in de strandstoelen. Binnen no-time was het hele gezelschap stomlazerus -of dat waren ze al toen ze arriveerden, dat weet ik niet. We hebben het hele tafereel op video vastgelegd en naar een vriend van mij gestuurd die antropoloog is. “Fascinerend materiaal” aldus mijn vriend…

   • De ondernemers in Pattaya zijn blij met de russen. Ze besteden flink wat en kopen zich suf. Ieder nadeel hep se voordeel zei JC

    • cor verhoef zegt op

     @Peter,

     Die vlieger gaat niet altijd op. Cor van Kampen merkte al terecht op dat een invasie van Russen andere nationaliteiten doet wegblijven. Russen spenderen veel, maar dat geld gaat in de eerste plaats naar Thais die toch al ‘loaded’ zijn. In resorts met name. De mensen die als ober of schoonmaakster werken,worden er geen roebel wijzer van, ze hebben alleen maar te maken met een groter aantal botterikken, Svetlana’s die met waterstofperoxide kapsels topless over stranden banjeren en mensen zoals jou en mij een nog slechtere naam geven aangezien omdat Thais geen onderscheid kunnen maken tussen de Rus en andere Farang. Tel uit je winst.

     • Mee eens Cor. Maar het zal vele Thai een worst wezen dat andere toeristen wegblijven. De schoorsteen moet vandaag roken, morgen zien we wel weer.

      • cor verhoef zegt op

       Het eeuwige korte termijn denken. Ik ga dat vanaf vandaag ook doen ;-))

       • Er zitten veel positieve kanten aan de Thaise levensstijl. Ik wil ook wel een handjevol Mia Noi’s 😉

        • cor verhoef zegt op

         Anders ik wel. Er is niets mooiers dan het getik van drie paar naaldhakken over de plavuizen. En dan zeggen; “Nu even niet tilak, ik ben bezig met een schilderij, een meesterwerk”.
         Dan kan je gewoon niet meer stuk 🙂

  • marcos zegt op

   hier hebt U helemaal gelijk in Cor en Cor,haha.
   De voorbeelden van Turkije en Egypte spreken voor zich en dat er andere toeristen gaan wegblijven is ook helemaal correct en gebaseerd op feiten. Er wordt idd geadverteerd met Russisch vrije hotels! Ze hebben totaal geen fatsoen en respect. Ik heb dit vorig jaar eens aan 1 belgische ( waar ik overigens ook vaak slaap) en 1 Nederlandse hotelondernemer in Pattaya proberen uit te leggen want zij zagen gouden bergen in de Russische tourist, want die gaven me me een partij geld uit. Ik zeg hoeveel Russische hotelgasten heb je? antw;0. Ik zeg als je hotelgasten zich nou gaan ergeren en ze kiezen voor een ander hotel-guesthouse met hoeveel % gaat je bezetting dan achteruit? Hadden ze geen antwoordt op. Ik zeg waar verdien je in de horeca het geld mee, op het eten of op de drank? Op de drank werd mij verteld. Ik zeg waarom mogen ze dan hun eigen Wodka op de tafel zetten? Het antwoordt bleef mij wederom schuldig. Ik zeg: Loop nu door de Walking street of beachroad en geef je ogen de kost hoeveel Russische en Arabische figuren en Europese cheap charly’s met drank rondlopen van de 7/11. 98% geeft totaal geen eurocent uit aan drank in de bars of disco’s. De enige die lachen zijn de supermarkten die het goedkoopst zijn. Ik zeg: ik spreek je nog eens over 5 jaar over dit heikel punt van Russische toeristen.
   Heb het in veel mindere maten meegemaakt bij mijn eigen
   horecagelegenheden en blij toe ook! Zag liever hun hakken dan hun tenen! Ik denk op de lange termijn het niet goed is voor Thailand, wel voor de makelaardij!

   • hans zegt op

    Dat van die drank uit de 7-11 klopt wel, dat heb ik de vorige keer ook in pat. gezien, de bars alleen goed voor de glazen en het ijs, en ontzettend irritant aanwezig.

    Me zoon was vorig jaar in Bulgarije en vertelde dat menig hotel en resort een bord hadden hangen. No Russian, No English.

 3. nok zegt op

  Als die Russen nou eens leren dat 1 bordje vol eten genoeg is bij het ontbijt dan vallen ze vanzelf af! Ook vanaf 10 uur bier drinken is niet goed voor de lijn.

  Rus-vrije hotels zou ik gelijk boeken.

  • cor verhoef zegt op

   @Nok,

   Het lullige is dat Thais alle falang als “falang” zien. Het enige alternatief is straks een T-shirt waarop staat: “Don’t worry, I’m not Russian”.

   • marcos zegt op

    Zie ik hier handel ontstaan voor de “oude dag” ?

 4. nok zegt op

  Toch begrijp ik niet hoe die russen nou zo snel de boel kunnen overnemen. Mogen die russische prostitue’s daar echt helemaal legaal werken? Prostitutie is verboden en farang mogen geen werk doen wat door de thai zelf gedaan kan worden.

  • @ Met wat geld onder de tafel, is alles mogelijk toch?

   • hans zegt op

    Ik denk dat je nu toch meer in de categorie komt van een pistool onder de tafel.

    • nok zegt op

     Geld of een pistool onder de tafel, ik dacht dat de Thai de wet zouden naleven op dit gebied. Ik denk dat ze die Russische dames stiekum wel mooi vinden……..

 5. Miek37 zegt op

  Ze lusten wel een glaasje ja en qua decibellen is er ook geen ontwijken aan maar om nu een hele bevolkingsgroep te weren in je hotel vind ik ook weer een beetje ver gaan. Moet ik wel bij vermelden dat wij op enig moment maar Engels zijn gaan praten toen we eens in Lloret de Mar op vakantie waren vanwege een gevoel van plaatsvervangende schaamte…genant!

 6. cor verhoef zegt op

  @Miek,

  In Banglampuh zijn een aantal guesthouses die geen Israeli’s meer willen. Een guesthouse heeft zelfs een bord opgehangen; “ISRAELI’S NIET WELKOM”, in het Engels en Hebreeuws notabene. Ik vraag me toch af hoe die Thaise eigenaar het voor elkaar gekregen heeft om dat Hebreeuwse schrift zo netjes onder de knie te krijgen:
  ” Hey you!!”
  “Yes?”
  “You Israeli?”
  “Yes sir”
  ” Can you write for me “Israeli’s not welcome” on this sign in your language, please?”
  “Sure, no problem”

  Of misschien heeft ie toch Google translate gebruikt. Het blijft mysterieus…

 7. joe van der Zande zegt op

  Een ervaring met Russen in de airport, Bkk.
  een ieder kent dit een meestal lange en zeer langzame schuivelende groep,
  om door de douane check te gaan
  2 manlyke Russen gaan brutaal buitenom zo,n 3 meter van het loket staan
  schuiven zich lustig pratend alsof er niets vreemds gebeurt hier, en werken zich by het loket
  ondertussen voegen zich nogmaals een 5-6 meerdere Russen in dit geheel
  en onwaarschynlyke brutale actie,
  lomp en geheel onaanvaardbaar immers by onze maadstaven,
  de ommekeer; na luidrughtig te laten weten aan de officier in het loket dat deze groep
  onjuist als grove indringers bezig zyn ,
  worden ze op de eerste 2 na !
  weggezonden om opnieuw achteraan de lange ry te gaan staan.
  ik vond dit een knappe zet van hem,
  de groep kon dan weer by elkaar verbonden raken wie weet een half uur later.
  een juiste actie om ook deze lomperds eens wat normaals by te brengen.

  gr. Jo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website