Consument meer beschermd bij zelf samengestelde reizen

Door Redactie
Geplaatst in Toerisme
Tags: ,
30 oktober 2015

Vakantiegangers die op een website zelf een reis samenstellen krijgen binnenkort dezelfde bescherming als mensen die een pakketreis boeken bij een reisbureau. Het Europees Parlement heeft daar dinsdag mee ingestemd.

Bij een internetboeking wordt naast een vliegticket vaak ook een hotel  en huurauto geregeld. Het wordt voor consumenten nu eenvoudiger om te annuleren of de aanbieder aan te spreken op gebreken. Ook krijgt de reiziger meer recht op hulp bij problemen of op vergoeding in geval van een faillissement van de aanbieder.

De nieuwe bescherming geldt voor de meeste arrangementen die op de website van de aanbieder zijn samengesteld, ook als de reiziger deze heeft  aangepast aan zijn eigen voorkeuren. Het moet daarnaast duidelijk zijn zijn wie de verantwoordelijkheid voor het hele pakket draagt. De reiziger moet daar van tevoren over worden ingelicht.

Bron: NU.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website