Thaise voetmassage, een sensatie!

Door Redactie
Geplaatst in Thaise massage
Tags: ,
7 juni 2022

Eén van de dingen die je zeker niet zult willen missen tijdens een bezoek aan Thailand, is een traditionele Thaise massage. In Thailand zijn er vele vormen van massage, maar in dit artikel gaat het om een normale massage zonder erotische capriolen.

Weldaad en ontspanning

Je lichaam zal je eeuwig dankbaar zijn wanneer je de weldaad en ontspanning in de diepste vezels van je lichaam voelt na een Thaise massage. In het begin kan het een beetje pijnlijk zijn, maar na een tijdje hoop je dat ze nooit meer ophouden.

Voor een massageshop hoef je niet ver te zoeken je vindt ze in iedere straat. Zelfs op het strand kan je een ontspannen massage ondergaan. Je kunt kiezen voor een hoofd-, voet- of lichaamsmassage.

Masseuses

Wanneer je een massagesalon in Thailand binnenstapt, zal het je opvallen dat het lijkt alsof de dames op je zaten te wachten. Een wat oudere masseuse heeft meer ervaring en je komt voor een normale massage, dus dat is een goede keuze. Vervolgens mag je plaatsnemen in een comfortabele stoel. Voor ongeveer 300 baht (€ 8,00), worden je voeten en onderbenen gedurende een uur lang zorgvuldig onder handen genomen.

De masseuse komt met een klein teiltje met water en wast je voeten. De ene voet wordt in een warme handboek gewikkeld en de overgebleven voet wordt met warme olie ingewreven. Je krijgt een stevige massage die in het begin wat pijnlijk kan zijn. Je spieren worden opgewarmd en de gewrichten worden losgemaakt. In sommige gevallen maakt ze gebruik van een korte houten pen waarmee ze de drukpunten in je tenen bewerkt, acupressuur.

Sensatie

Na een klein half uurtje zweef je op een wolk van intense rust en ontspanning. Mocht je jezelf ooit een voorstelling hebben gemaakt van het paradijs, dit komt dicht in de buurt. Eigenlijk ben je zo ontspannen dat je gemakkelijk in een diepe slaap zou kunnen vallen. Een niet te beschrijven sensationeel gevoel. Ja, die Thai weten wel wat lekker is…

Na enige tijd vraagt ze je om rechtop te gaan zitten. Niet omdat het feestje afgelopen is, maar je krijgt als bonus een heerlijke nek- en hoofdmassage. Ook je schouders, die jouw zondige leven moeten dragen, zijn wel aan wat ontspanning toe. Na te zijn bewerkt door de geoefende handen van een Thaise masseuse kan je de wereld weer aan.

Na afloop heb je eerst het idee dat je uit een soort coma moet ontwaken, maar eenmaal op gang voel je jezelf als herboren. Alle vermoeidheid is uit je lichaam verdwenen. Je bent er klaar voor om je volledig in het beroemde Thaise nachtleven te storten. Wat een heerlijk land!

3 reacties op “Thaise voetmassage, een sensatie!”

 1. Jacques zegt op

  Hm, door redactie ingediend en het wordt wel heel enthousiast gebracht. Wat schuilt hier achter, nee onzin natuurlijk en ik moet ook toegeven dat zo’n voet/benen massage de mens goed doet. Voor mij is dit tegenwoordig een must vanwege mijn hardloopmanie. Op je oude dag is het leveren van extra inspanning niet zo vanzelfsprekend meer en onderhoud noodzakelijk. Ik laat zeker twee keer per maand de voeten en kuiten masseren. Van mijn hoofd daar blijft men vanaf. Die paar haren, welke ik nog rijk ben, houd ik graag op zijn plek. Toegegeven onmiskenbaar heb ik baat bij de benenmassage. Bij mij in de buurt kost het 200 baht per uur. Zo euforisch als de redactie het brengt ondervind ik het niet en in Nederland liet ik mij vroeger ook wel door een sportmasseur onder handen nemen. Doe doen echt niet voor die Thaise vingertjes onder, eerder het tegenovergestelde is mijn constatering. Maar ja de illusie wil ook wat en daar heb ik natuurlijk de nodige begrip voor. Ieder zijn meug.

  • fred zegt op

   Uiteraard heb je wel overal ter wereld goede masseurs. Wel betaal je voor een massage in de meeste westerse landen dan wel een veelvoud van hetgeen je in Thailand kwijt bent.
   Ook in Thailand geven ze goede sportmassages. Zo ging ik vroeger wel eens bij een masseur die werkte voor een Thai boxing team. Ik betaalde toen een luttele 500 Baht voor 1 uur maar dat was dan ook een professionele massage.

 2. frank h vlasman zegt op

  I?k was altijd (erg) vermoeid na de behandeling en ging het liefst even een uurtje SLAPEN. HG.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website