Thaise voetmassage, een sensatie!

Door Redactie
Geplaatst in Thaise massage
Tags: ,
27 september 2017

Eén van de dingen die je zeker niet zult willen missen tijdens een bezoek aan Thailand, is een traditionele Thaise massage. In Thailand zijn er vele vormen van massage, maar in dit artikel gaat het om een normale massage zonder erotische capriolen.

Weldaad en ontspanning

Je lichaam zal je eeuwig dankbaar zijn wanneer je de weldaad en ontspanning in de diepste vezels van je lichaam voelt na een Thaise massage. In het begin kan het een beetje pijnlijk zijn, maar na een tijdje hoop je dat ze nooit meer ophouden.

Voor een massageshop hoef je niet ver te zoeken je vindt ze in iedere straat. Zelfs op het strand kan je een ontspannen massage ondergaan. Je kunt kiezen voor een hoofd-, voet- of lichaammassage.

Masseuses

Wanneer je een massagesalon in Thailand binnenstapt, zal het je opvallen dat het lijkt alsof de dames op je zaten te wachten. Een wat oudere masseuse heeft meer ervaring en je komt voor een normale massage, dus dat is een goede keuze. Vervolgens mag je plaatsnemen in een comfortabele stoel. Voor ongeveer 200 baht (€ 5,00), worden je voeten en onderbenen gedurende een uur lang zorgvuldig onder handen genomen.

De masseuse komt met een klein teiltje met water en wast je voeten. De ene voet wordt in een warme handboek gewikkeld en de overgebleven voet wordt met warme olie ingewreven. Je krijgt een stevige massage die in het begin wat pijnlijk kan zijn. Je spieren worden opgewarmd en de gewrichten worden losgemaakt. In sommige gevallen maakt ze gebruik van een korte houten pen waarmee ze de drukpunten in je tenen bewerkt, acupressuur.

Sensatie

Na een klein half uurtje zweef je op een wolk van intense rust en ontspanning. Mocht je jezelf ooit een voorstelling hebben gemaakt van het paradijs, dit komt dicht in de buurt. Eigenlijk ben je zo ontspannen dat je gemakkelijk in een diepe slaap zou kunnen vallen. Een niet te beschrijven sensationeel gevoel. Ja, die Thai weten wel wat lekker is…

Na enige tijd vraagt ze je om rechtop te gaan zitten. Niet omdat het feestje afgelopen is, maar je krijgt als bonus een heerlijke nek- en hoofdmassage. Ook je schouders, die jouw zondige leven moeten dragen, zijn wel aan wat ontspanning toe. Na te zijn bewerkt door de geoefende handen van een Thaise masseuse kan je de wereld weer aan.

Na afloop heb je eerst het idee dat je uit een soort coma moet ontwaken, maar eenmaal op gang voel je jezelf als herboren. Alle vermoeidheid is uit je lichaam verdwenen. Je bent er klaar voor om je volledig in het beroemde Thaise nachtleven te storten. Wat een heerlijk land!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Thaise voetmassage, een sensatie!”

  1. Eric zegt op

    Zeg dat wel een heerlijk land. Eigenlijk welbeschouwd het paradijs op aarde.

  2. frans zegt op

    Helemaal mee eens. Mijn vrouw doet dit ook. Ze doet zelf aan workshopping. Thaise bewoners maar ook toeristen kunnen de basis techniek leren. Een leuke gedachte om je partner eens te verwennen. Ook dit is thailand.

  3. janinne zegt op

    Ben ook fan van massage, maar er zit veel verschil in. Ik durf wel te stellen dat er maar een klein percentage is die een gedegen opleiding heeft gehad.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website