De Thaise massage is wereldberoemd en bestaat al meer 2500 jaar. Wil je zelf leren masseren, dan kan dat. Eén van de betere instituten is de International Training Massage School (ITM) in Chiang Mai. De school bestaat als sinds 1992 en is vermaard om zijn uitstekende kwaliteit. De school richt zich op internationale studenten die de technieken van Thaise massage willen leren.

Thaise massage is een soort mix van normale massage, yogatechnieken, acupressuur en stretchen. Het doel hiervan is het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken en deficiënties volgens de energielijnen af te voeren. In tegenstelling tot de traditionele Chinese geneeskunde, die gericht gebruik maakt van acupunctuur om de druk te manipuleren, bevordert Thaise massage dezelfde punten maar met een helende aanraking. Daarom worden de drukpunten van alle spanning ontdaan. De levensenergie, of Prana, kan zodoende vrij door het lichaam bewegen. Het is één van de oudste manieren om het lichaam te genezen van kwalen.

Thaise massage is een diep gewortelde traditie en veel expats en reizigers maken er dankbaar gebruik van. Een massage is meer dan alleen ontspanning. Het verhoogt het bewustzijn, stimuleert het zenuwstelsel, verbetert de bloedsomloop en zorgt voor een goede afvoer van de lichaamsafvalstoffen.

Video: International Training Massage School Chiang Mai

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website