Geniet van een Thaise massage!

Door Redactie
Geplaatst in Thaise massage
Tags: ,
27 juli 2022

Wie naar Thailand op vakantie gaat kan het woord genieten bovenaan zijn bucket list zetten. Genieten van het lekkere eten, de warmte, de mooie stranden, de prachtige tempels en de vriendelijk bevolking. Wil je echt Thainess ervaren dan moet je ook een Thaise massage proberen.

Er zijn volop massagesalons in Thailand en of je nu kiest voor een voetmassage van een uur of een volledige traditionele Thaise massage voor je hele lichaam: het is altijd de moeite meer dan waard! Ben je in Bangkok bezoek dan de Wat Pho voor de traditionele Thaise massage. Health Land Spa heeft veel filialen in de hoofdstad en biedt een selectie aan massages en spa behandelingen met een hoge kwaliteit service. Laat jezelf eens lekker verwennen!

Voor een massageshop hoef je niet ver te zoeken je vindt ze in iedere straat. Zelfs op het strand kan je een ontspannen massage ondergaan. Je kunt kiezen voor een hoofd-, voet- of lichaamsmassage. Ga je voor het eerst en ben je niet erg avontuurlijk kies dan de eerste keer voor een voetmassage. Voor ongeveer 300 baht (€ 8,00), worden je voeten en onderbenen gedurende een uur lang zorgvuldig onder handen genomen.

Na afloop voel je jezelf als herboren. Alle vermoeidheid is uit je lichaam verdwenen. Wat een heerlijk land!

5 reacties op “Geniet van een Thaise massage!”

 1. Henk zegt op

  Inderdaad het is echt genieten van die masage”s . Alleen toen ik voor het eerst in Thailand was en ik in mijn hotel mijn eerste masage kreeg was het anders . Mijn vrienden hadden gezegd dat ik een stevige masage wou en at heeft veel pijn gedaan. Omdat ik geen Thais spreek en de masseuge geen engels heb ik een uur lang niks gehoord als au en sorry.

 2. Lessram zegt op

  Ik ben helemaal verzot op Traditional Thai massage. Dus zonder de olie, en ook zonder de Happy Ending. Echt goede masseuses die de Wat Pho massage kennen zijn schaars. Heb je er één gevonden….. niet meer verder zoeken. Ik heb altijd veel ontzag voor deze masseurs/masseuses die deze versie beheersen, want het kost echt veel kracht in vooral hen duimen.
  In Nederland onderga ik dit gemiddeld 1x per maand (vanwege de prijs; 65 Euro voor 90 minuten is de prijs minstens), maar éénmaal in Thailand….. dagelijks. Heerlijk. Terwijl mijn vriendin aan het shoppen of aan het zwembad ligt, lig ik heerlijk op de massage tafel of matras te genieten. Soms gaat het iets te heftig en heb je na afloop juist spierpijn, maar geef het een uurtje en je lichaam voelt heerlijk ontspannen aan.
  150-300 baht per uur is natuurlijk niks. Erger; bij de meeste salons krijgt de masseuse maar 50% van het geld en de andere 50% is voor de salonhouder. Dus wanneer de massage goed is, geef de masseuse na betaling persoonlijk een fooi in handen.

  Enige nadeel zowel in NL als in TH;
  die eeuwige tingeltangel natuurmuziek van fluitende vogeltjes en watervallen……

 3. Glenno zegt op

  Ik ben het helemaal eens met de schrijver. Het krijgen van een massage is een weldaad voor het lichaam.
  Tijdens mijn reizen in/door Thailand heb ik heel wat massagesalons bezocht. Duidelijk is, dat er heel veel verschil in kwaliteit is. Inderdaad, op vrijwel iedere hoek van de straat is er wel een te vinden.
  Het is natuurlijk ook maar net wat je zoekt. Van echte traditionele massage met gecertificeerde therapeuten, tot en met roepende jongedames voor een massagesalon die (niet zelden) ook openstaan voor het leveren van een “happy end”. Uiteraard tegen meerprijs :):).

  Privacy is iets dat in Thailand geen gemeengoed is. In de meeste (goedkope) massagesalons moet je genoegen nemen met matrasje op de grond. Verversen van het beddengoed is er meestal niet bij, hooguit het doekje op het kussen. Tussen de rij matrassen wordt soms een gordijntje gehangen als uiting van privacy. Je kunt hier al terecht voor zo’n 200 Bath ( € 5,50 ).

  Bezoek je de betere massasalons, waar je dus ook iets meer voor betaalt (vanaf zo’n 300 Bath), dan heb je veel meer kwaliteit en privacy. De therapeuten staan niet voor de deur te roepen en zijn goed opgeleid. Veelal hebben de klanten van deze massagesalons, al dan niet samen met hun partner, een eigen airconditioned ruimte waar ze gemasseerd worden. Sommige hebben ook nog douches beschikbaar waar je na bijvoorbeeld een oilmassage, je kunt afsoppen/verfrissen.

  Voor ieder budget, iedere kwaliteit is er wel een massagesalon te vinden.
  Ik vertoef regelmatig in Chiang Mai en daar bezoek ik tegenwoordig regelmatig Chabapraimassage.

  Een ieder wens ik een weldadige massage. Geniet er van.

  En o ja, in de meeste (betere) massagesalons kun je heel goed aangeven dat de therapeut harder of zachter moet masseren. Echt pijn lijden hoeft echt niet.

 4. Philippe zegt op

  Uiteraard ook volledig akkoord met dit artikel. Massage is inderdaad een “must do” wanneer je in Thailand op vakantie bent, sowieso.
  Nu moet er wel gezegd worden dat er massage en massage is, lees “luxe” en “gewone”.
  Ga je voor de “luxe” dan betaal je geen 300 thb maar wel 1.900 thb en meer.
  Op een paar uitzonderingen na zijn deze meestal “resort gebonden”.
  Zulke massage is meestal (zeg maar altijd) heel professioneel en de plaats van het gebeuren is gegarandeerd “clean” tot en met om maar te zwijgen over het prachtige kader.
  Dus dit doen, ik noem dit “eens zot doen”, moet kunnen.
  De “gewone” massage, en hier belanden we in de drukke straten of op het strand, is een ander gegeven. De normen liggen hier lager (uiteraard ook de prijs) maar het is daarom niet minder prettig, integendeel. Zalig is zo’n massage op het strand met het geluid van de zee, de muziek van het naburig barretje en de interactie met de masseuses is meestal subliem (wie lacht er niet graag al is met onnozele mopjes zoals “how long do you stay here Sir ?” waarop het antwoord is “one hour”).
  Voor mij sowieso dagelijkse kost, niet dat ik dan herboren ben maar wel weet je “een goed gevoel hebben”.
  Ik volg Lessram volledig, ik geef de masseuse steeds (onopvallend) 100thb in het polletje en dit wordt gewaardeerd, zij gelukkig, ikke gelukkig.
  Finaal: Hard, zacht of tussenin kan en wordt meestal goed op voorhand besproken al is het doormiddel van bepaalde gebaren en geluiden 555.

 5. Sjaak S zegt op

  Nee dankje…. ik wil geen vreemde mensen aan mijn lijf hebben.. en daar twee uur zitten wachten totdat ie eindelijk uitgekneed is. Ik voel me prima zonder massage. En je mag best wel weten dat ik al alle vormen van massage in Thailand uitgeprobeerd heb. Het is niet aan mij besteed.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website