Stel je gaat naar Thailand op vakantie en je verliest je smartphone of deze gaat kapot. Weet je dan alle belangrijke telefoonnummers uit je hoofd? Of heb je deze ergens paraat?

De alarmcentrale van de ANWB krijgt steeds vaker telefoontjes van vakantiegangers omdat hun mobiele telefoon kapot of gestolen is, zo schrijft de NOS. Daardoor zijn ze in een klap alle belangrijke telefoonnummers kwijt. Veel mobiele telefoonnummers zijn online niet te vinden, terwijl toeristen het thuisfront willen laten weten dat ze even onbereikbaar zijn.

Info op telefoon

Dat soort telefoontjes is iets van de laatste tijd, omdat mensen steeds vaker alle contactgegevens en reisdocumenten op hun telefoon opslaan. Iets dat tot een paar jaar geleden amper mogelijk was. Nu zijn er bijvoorbeeld apps waarop de gegevens staan. Is de telefoon weg, dan is de vakantieganger daarmee ook die informatie kwijt.

De ANWB merkt dat vooral jongeren belangrijke gegevens alleen op hun mobieltje opslaan en daardoor in de problemen komen. De alarmcentrale krijgt ook veel telefoontjes van mensen van wie het navigatiesysteem het begeven heeft en daardoor de weg naar hun vakantiebestemming niet meer kunnen vinden.

Voorbereiding

Veel problemen kunnen worden voorkomen door de vakantie goed voor te bereiden. Het is handig om van tevoren te bedenken wat je moet doen als de telefoon of navigatie kapot gaat of gestolen wordt. Schrijf belangrijke nummers op en zorg ook voor wegenkaarten in de auto. En e-mail belangrijke documenten naar jezelf, zodat je er altijd bij kan.

Bron: NOS.nl

4 reacties op “Vakantiegangers in paniek om kapotte smartphone”

 1. wibart zegt op

  E=mail dan gelijk een lijstje van de belangrijkste telefoonnummers naar jezelf toe als je toch bezig bent. Meestal laat je een brief achter voor je ouders of vrienden met info (zoals wie te bellen bij calamiteiten enz.). In deze tijd mail je dat meestal naar degenen die op de lijst staan. Cc naar jezelf en dat is in elk internetcafe, hotel; groot winkelcentrum e.d. via de pc,s aldaar op te vragen.

 2. Rein van Londen zegt op

  Je zou in het bovenstaande geval, als je een android toestel had, in Thailand ook voor weinig een tweedehands smartphone kunnen kopen met thaise simkaart. Als je vervolgens je oude gmail account weer op deze phone insteld heb je al je nummers terug. Ik denk dat je klaar bent voor rond de 1500 thb.

  • Paul Schiphol zegt op

   Rein, je hebt helemaal gelijk, maar dit zou in andere landen dan Thailand weleens aanzienlijk duurder kunnen uitpakken. Ook niet iedereen heeft een Gmail account.
   Dus reis je alleen, alles dat belangrijk is ook in “print” meenemen, ben je met meerderen, dan zijn er al gauw 2 of meer telefoons, mogelijk zelfs een IPad of Laptop.
   Het toont maar aan dat onze verzorgingsstaat is doorgeslagen, “ik ga lekker m’n gang, kom ik in problemen lost een ander die wel even op” en dan vaak nog klagen ook, als het niet snel genoeg gaat.

 3. Mr Bojangles zegt op

  het key-woord is volgens mij “backup”.
  Dus behalve die emails aan mezelf, en terwijl ik de e-tickets gewoon uitgeprint bij me heb, heb ik ook nog eens alles wat ik nodig zou kunnen hebben op een usb-stick staan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website