Het staatsspoor bedrijf in Thailand (SRT) heeft torenhoge schulden en verouderd materiaal. De schuldenlast van de SRT wordt geschat op 100 miljard baht. Om daar wat aan te doen komen er drie dochtermaatschappijen die aan de slag gaan met schuldsanering.

Zo komt er een dochterbedrijf die de 40.000 rai grond in het bezit van de SRT, gaat beheren en ontwikkelen. Het bedrijf gaat in maart aan het werk. De andere twee komen pas in 2024 aan de beurt. Ze gaan zich bezighouden met treinroutes en onderhoud.

Het grondbedrijf gaat meer huur vragen voor verhuurd land en wil samen met bedrijven de grond gaan ontwikkelen.

Bestaande huren verhogen zal niet eenvoudig zijn vanwege lange-termijn contracten. Meer wordt verwacht van commerciële ontwikkelingen op A-locaties, zoals bij station Bang Sue en Mae Nam.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Thaise spoorwegen SRT gaat proberen schulden te reduceren”

  1. henry zegt op

    De gronden waarop de Chattuchak weekendmarkt doorgaat zijn eigendom van de SRT. Er doen allang geruchten de ronde dat de SRT deze gronden wil verkopem aan project ontwikkelaars.

  2. Rob zegt op

    Ik vind het niet zo gek dat ze een enorme schuld hebben zolang Thai gratis met de ordenary trein kunnen reizen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website