Is Thailandblog een mannenblog?

Door Redactie
Geplaatst in Thailand algemeen
Tags: , ,
30 november 2012

Fijn dat nu ook een vrouw eens de pen grijpt, schrijft Paul onder Maria’s Dagboek. Die opmerking zette mij aan het denken.

Niet veel later verscheen op de blog een verhaal over Walking Street in Pattaya en drogerende bargirls. Ik heb nooit op Walking Street gelopen, maar ik vermoed dat dit geen straat is waar je gezellig kunt funshoppen en bargirls lijken mij geen vrouwen die op zoek zijn naar vrouwen.

Ik begon mij af te vragen: Is Thailandblog een mannenblog? Walking Street, bargirls en terugbladerend kwam ik nog talloze verhalen tegen over Thaise vrouwen. Maar waar zijn de verhalen over koken, tuinieren, winkelen, mode, kleding, sieraden, make-up, huisinrichting, kinderen? Allemaal onderwerpen die de voornaamste pijlers vormen van vrouwenbladen als Linda, Margriet, Libelle enzovoort. Ze waren op de vingers van één hand te tellen. En waar waren de schrijvende vrouwen? Ik kwam er weinig tegen.

Wat moet ik hiervan denken? Wordt Thailandblog niet gelezen door vrouwen, schrijven vrouwen niet of denken ze wellicht: wat ik te vertellen heb, interesseert niemand? Ik weiger dat te geloven. Dus roep ik het vrouwelijk lezersdeel van Thailandblog op om de pen te grijpen. Schrijf een verhaal en daarmee bedoel ik niet alleen een verhaal zoals van Maria, maar ook een artikel over bijvoorbeeld kledingtrends in Thailand, Thaise vrouwen op het platteland – het aantal onderwerpen is eindeloos.

En nu ga ik discrimineren. Ik verbied mannen hier te reageren. Alleen vrouwen mogen dat. Eigenlijk had deze blogpost geschreven moeten worden door een vrouw. En misschien is die het wel. Is Dicky ook niet een vrouwennaam?

Doei, Dicky.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Is Thailandblog een mannenblog?”

 1. janin zegt op

  Jaja, in het begin dacht ik ook dit is alleen voor mannen bedoeld.. Als er al eens een echt “mannenonderwerp”‘ (lees over vrouwen) word besproken geef ik ook daar mijn mening over. Geen probleem. Wij lezen ook graag eens iets anders dan brei en kookgedoe,waar we dagelijks mee rond de oren worden gedraaid op tv. Ik weet zeker dat de blog ook door veel vrouwen wordt gelezen (en goedgekeurd).Wat niet wegneemt dat er specifieke onderwerpen zijn voor beide sexen en de een liever zus heeft en de ander liever zo.Vrouwen zijn over het algemeen minder geneigd om in de pen te kruipen en een duidelijk standpunt te verkondigen( er zijn uitzonderingen, gelukkig). Er zullen ook minder (buitenlandse)vrouwelijke ondernemers zijn in Thailand dan mannen,én er trekken meer alleenstaande mannen naar daar dan vrouwen.Wat niet wegneemt dat we regelmatig van ons zullen laten horen ( komaan vrouwen ) .Oké.

 2. Faika zegt op

  Lieve mensen waar gaat dit over. Ben 58 jaar en van het vrouwelijke geslacht. Eerlijk gezegd ben ik blij met dit thailand blog. Er zijn, behalve sex en Walkingstreet, ook gelukkig nog andere onderwerpen die op dit blog worden besproken. Als je daar niet in geinteresseerd ben, jammer dan! Ben blij voor mezelf dat mijn interesses in ieder geval verder reiken als de bars en sexvertier. Ieder wat wils, en ach, laat een ieder in zijn of haar waarde.

 3. Thaiodora zegt op

  Het meerendel van de westerse vrouwen zal wellicht gefrustreerd raken bij de de aanblik van die sierlijk elegante Thaise vrouw, een vrouw zoals Buddha (of God) een vrouw geschapen heeft. Kan me voorstellen dat een westerse vrouw dit niet wil zien. En laat dit ook maar zo blijven!

 4. Roswita zegt op

  Ik kan mij alleen maar bij Janin aansluiten. Ook ik reageer regelmatig op onderwerpen die hier besproken worden. En of het nou een mannen forum is??? Misschien iets meer, zeg maar 60/40. Ik doe met veel onderwerpen mijn voordeel, zoals plaatsen en gebieden die ik nog niet ken en die hier besproken worden. Die zet ik dan weer op mijn lijstje om de volgende keer te bezoeken. En de echte mannen onderwerpen… ach die zijn vaak ook wel interessant, zo weten wij vrouwen ook eens wat er in hun bolletjes rond gaat.

 5. Monique zegt op

  Ik waardeer Thailandblog enorm juist vanwege de veelzijdigheid en er zijn vele bruikbare tips, ook plaats ik zelf zo nu en dan een verhaal.
  Voor de echte vrouwen onderwerpen ben ik bezig een website op te zetten die binnenkort in de lucht komt. Deze site zal gaan over goede en gezonde voeding in Thailand, leuke tips voor met name vrouwen maar mannen mogen uiteraard ook meekijken. Deze tips zullen bijvoorbeeld gaan over waar is een goede kapper, een goede manicure, pedicure, waar zijn de bijzondere winkeltjes etc. te vinden en leuke vrouwen events.
  Dus voor de vrouwen die deze tips missen nog even geduld en Thailandblog ga zo door, ik lees ALLE verhalen met plezier juist omdat er ook realistisch over relaties met een Thaise partner wordt geschreven en niet alleen maar rozengeur en maneschijn wat heel normaal is in elk willekeurige relatie.
  En voor Thaiodoro ik heb het idee dat we hier met een man te maken hebben en vind het jammer dat het beledigend moet zijn, nergens voor nodig.

  • janin zegt op

   Ja Monique,zal inderdaad een man wezen. Een vrouw die zo over andere vrouwen spreekt is die naam niet waard .Of zoals een vriend van mij een Thaise vrouw wou , alleen omdat ze zo volgzaam zijn en niet tegenspreekt ,heeft de verkeerde getroffen.Hij doet of zegt niets wat zij niet wil.(haha). Mischien ook zo Taiodoro ….keep on dreaming

  • Riet Verbrugge zegt op

   Hallo Monique ik lees ook altijd thailandblog en heb veel interesse in thailand waar ik al 22 jaar kom. Lekker shoppen in Bangkok en ook gelijk familiebezoek afleggen bij mijn broer die in pattaya woont. En kijk met plezier al uit naar de blog van Monique.
   En wij vrouwen reageren wel als het interessant is voor ons. Maar thailandblog ga zo door en ik wil ook Maria een pluim geven. Ik vind het geweldig dat je daar toch maar alleen bent gaan wonen. Veel geluk.
   En alle mannen leef zoals je denkt dat je gelukkig bent het leven is zo kort dus laat iedereen genieten of het nou een thaise dame of hollandse dame is.

   Groetjes voor iedereen

 6. Miek37 zegt op

  Ik sluit mij geheel aan bij mijn voorgang(st)ers, ik wil best een vakantieverslag doen (ga wederom in jan. voor een maand) maar dan toch niet specifiek over vrouwenzaken.

 7. Dick van der Lugt zegt op

  @ Monique, Miek37, janin Goed initiatief, Monique, een eigen blog. Ik denk dat thailandblog zo nu en dan wel aandacht aan je blog zal schenken (met een doorlink). En wat let je om een samenvatting door te plaatsen op thailandblog? Je bereikt er meer mensen mee.

  Overigens heb jij (evenals janin) in mijn bijdrage iets gelezen (inderdaad van een man) wat er niet staat en wat ik ook niet bedoeld heb. Mij is slechts opgevallen dat het overgrote deel van de blogposts geschreven wordt door mannen en dat de ‘typische’ vrouwenonderwerpen, waar jij in je blog aandacht aan gaat besteden, ontbreken. Niets beledigends dus, slechts een constatering.

  Miek37: Goed idee zo’n vakantieverslag. Dat zou prima passen in de serie ‘Dagboek van’, want tot nu toe zijn die verhalen alleen door expats geschreven. Verhalen van toeristen zijn meer dan welkom. Ben benieuwd.

  De anderen: bedankt voor jullie reactie. Ook ik vind thailandblog een veelzijdig blog met (doorgaans) interessante verhalen, die ik graag lees. Onderhoudend en leerzaam.

 8. cor verhoef zegt op

  @Thaiodora zegt:

  “Het meerendel van de westerse vrouwen zal wellicht gefrustreerd raken bij de de aanblik van die sierlijk elegante Thaise vrouw, een vrouw zoals Buddha (of God) een vrouw geschapen heeft. Kan me voorstellen dat een westerse vrouw dit niet wil zien. En laat dit ook maar zo blijven!”

  Vraagje: hoe zie jij er uit?

  • Thaiodora zegt op

   Antwoordje: 170 cm lang en vanmorgen nog 62.1 kg schoon aan de haak. Voor de rest doorsnee. Dus hieruit kan je wellicht afleiden dat de Westerse vreet- vraat en vetzucht aan mij is voorbij gegaan

   • math zegt op

    Moderator: Omdat het steeds persoonlijker wordt trek ik hier een streep.

 9. Monique zegt op

  Thaiodoro, ik ben bang dat je aan de bedoeling van het onderwerp voorbij gaat, laten we het vooral leuk houden ……..

 10. Monique zegt op

  Dick, ik bedoel niet jouw verhaal maar de opmerking van Theodoro wat ik beledigend vind, ik snap niet waarom sommigen zo af moeten geven op westerse vrouwen. Als men zou willen zijn er altijd minder leuke kanten te vinden bij zowel Afrikaanse, Amerikaanse, Franse, Griekse, Spaanse, Zuid Amerikaanse en Aziatische vrouwen en mannen om maar iets te noemen. Vind gewoon iemand die je lief vindt, waar je van houdt en waar je het leuk mee hebt zonder anderen te beledigen er zijn miljoenen westerse stellen die een diepgaande, liefdevolle relatie hebben en het leuk met elkaar hebben net zoals alle andere gecombineerde stellen, geniet van je eigen geluk maar geef niet af op anderen die ook heel gelukkig zijn met hun westerse vrouw of man…..

  Dick: Begrepen. Misverstandje mijnerzijds. Excuus.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website