De inlichtingendienst van Singapore heeft Thailand gewaarschuwd voor drie Turken die mogelijk aanslagen willen plegen in Thailand. Deze aanslagen zouden vooral Chinese belangen in Thailand moeten treffen. De Turken willen Chinezen treffen om de onderdrukking van de Oeigoeren, een Turks volk uit de Chinese autonome regio Sinkiang (Xinjiang).

Een van de drie verdachten, Ali Yalsin, is vorige maand in Thailand geweest. Bij zijn aankomst is hij ondervraagd door immigration die vooral Turken extra in de gaten houden. 

Yalsin was in het gezelschap van een landgenoot, die niet door Singapore is genoemd. Beide mannen zijn door immigration op de zwarte lijst geplaatst. De Turken zijn in Bangkok en Phuket gesignaleerd, de Thaise politie probeert ze op te sporen.

Nathathorn, hoofd van immigration, ontkent een verband met twee Oeigoeren Uighur die eerder naar Thailand kwamen. Ook deze mannen werden in verband gebracht met mogelijke aanslagen op Chinezen. Volgens de Thaise veiligheidsdienst is er vooralsnog geen sprake van een serieus veiligheidsrisico.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Thailand gewaarschuwd voor aanslagen door Turken”

  1. Jacques zegt op

    Ik denk dat we zo langzamerhand wel kunnen stellen dat er overal een veiligheidsrisico aanwezig is, dus ook in Thailand en ik hoop dat dit soort meldingen niet te lichtzinnig genomen wordt door de autoriteiten. Wat een zooitje op de wereld. Mensen die elkaar naar het leven staan, het wordt steeds erger. De moslim lente die inmiddels een moslim winter is geworden. Nu Turkije weer, die onder bewind van de huidige alleenheerser, zich wil laten gelden. Gekrenkte figuren die geen commentaar kunnen velen. Het Midden Oosten en Afrika die aan het leeglopen zijn naar Europa, wat gezien wordt als het walhalla, maar dat natuurlijk niet is. Ik had gehoopt dat mijn vertrek naar Thailand wat rust zou geven, maar dat is ijdele hoop, want het blijft je achtervolgen. De enige remedie is niet te veel nadenken en daar ben ik toch proefondervindelijk slecht in.
    We zullen nog veel meer onheil te voorduren krijgen en hopelijk zullen u en ik hier van gevrijwaard blijven.
    De realiteit is nou eenmaal hard en treft vaak onschuldigen. En nu maar zien wat de toekomst brengt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website