Beste lezers,

Binnenkort arriveren wij met twee personen op Suvarnabhumi en pakken we daar de taxi naar Bangkok (Sukhumvit Soi Nana). Mocht de taxichauffeur niet op de meter willen rijden dan kunnen wij natuurlijk uitstappen. Maar wij hebben geen zin in gedoe voor die paar bahtjes.

Wel is het dan handig om te weten wat een acceptabele prijs is voor de genoemde rit (inclusief bahtjes voor de tolweg). Is 350 baht een redelijke prijs om af te spreken of is dat te weinig?

Groet,

Alex


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Lezersvraag: Prijs afspreken met taxichauffeur van Suvarnabhumi naar Bangkok Nana”

 1. Cornelis zegt op

  350 baht is ongeveer de meterprijs, inclusief de tolgelden en de vliegveldtoeslag. Zou me er niet zo’n zorgen over maken, want ook al spreek je 500 baht af dan betaal je nog steeds maar 13 euro voor een rit van een dikke 30 km. Ik ben in NL al 25 euro kwijt voor een rit naar het station, 10 km verderop……….

 2. John mak zegt op

  350 bath inclusief tolweg is te weing. In 2013 betaalde ik voor de taxi met meter naar nana al 450. Ik denk dat je nu 500 kwijt zult zijn en dat is nog niet duur.

 3. Fransamsterdam zegt op

  De kale meterprijs wordt geschat op 277 Baht.
  .
  http://www.worldtaximeter.com/bangkok/nana+plaza/suvarnabhumi+airport
  .
  Daar komt sowieso 50 Baht bij omdat je van de luchthaven vertrekt (dat is een correcte, officiële toeslag).
  Daar komt dan nog de tol bij plus normaal gesproken 50 Baht per koffer.
  Natuurlijk wil hij wat meer, anders zou hij wel op de meter rijden, en bij een afgesproken prijs is die wat mij betreft ook inclusief fooi, dus die moet je er ook bij optellen.
  Dan is 350 beslist te weinig.
  Voor 500 Baht is iedereen gelukkig denk ik.

  • Leo Th. zegt op

   Klopt wat Frans schrijft. Zou er nog aan toe willen voegen dat ik het nog niet heb meegemaakt dat de meter voor een rit vanaf het vliegveld naar Bangkok niet aangezet wordt. Dus rij gewoon op de meter, bij nadering van de tolpoortjes vraagt de chauffeur je om de bathjes voor de tol. Afspraken over de taxi prijs maak je voor langere afstanden vanaf het vliegveld, bijvoorbeeld naar HuaHin of Pattaya. Prettige vakantie!

 4. Niek zegt op

  De taxichauffeurs bij Suvannabumi luchthaven rijden allemaal op de meter, want daar betaal je immers 50 b. voor bij het loket, tenzij je hun natuurlijk de keuze laat om niet op de meter te rijden en dan grijpen ze uiteraard de kans om te overvragen.
  Maar alleszins is 300 b. een redelijke prijs als de twee tolgelden daar bij inbegrepen zijn.
  Vastgestelde prijzen geven wel de zekerheid dat er niet extra wordt omgereden om de prijs op te drijven, maar je betaalt daarvoor wel minstens twee keer meer dan de normale taxiprijs.

  • Dirk zegt op

   Niet juist, Niek. Ik heb al veel mensen ontmoet die zelfs vanuit de luchthaven te maken hebben gehad met chauffeurs die weigeren hun meter op te zetten.

  • Fransamsterdam zegt op

   Beetje vreemde redenering dat ze op de luchthaven allemaal op de meter rijden OMDAT je daar immers 50 Baht toeslag voor betaalt (aan de chauffeur overigens, niet aan het loket).
   Dat zou betekenen dat overal elders, waar ik geen 50 Baht toeslag betaal, de chauffeur niet op de meter zou hoeven te rijden.

   • Poo zegt op

    Dirk misschien komt dat omdat ze een taxi nemen die zonder luchthaven license werkt ..de legale taxis betalen een vergoeding …en als je dergelijke taxi neemt moet je altijd eerst naar een loket en dan word jou taxi geroepen ..kwestie van ieder wat eerlijke beurtrol te geven .
    Veel toeristen zijn hier onwetend over ..en de niet legale staan ook meestal op een andere plaats !
    De niet legale rijders zijn meestal degene die staan te roepen naar de toeristen en jou proberen in hun taxi te krijgen .
    Wat betreft de prijs klopt het want Fransamsterdam hier uitlegt ….succes Alex !

 5. Merel zegt op

  350 vind ik wel erg zuinig 😉
  Begin met 400, grote kans dat het je dan wel lukt. Je moet dan wel naar de vertrekhal, scheelt voor de chauffeur 50 bath luchthaven tax.

 6. Jef Van Camp zegt op

  Waarom niet de Railway Link gebruiken tot Phayathai eindstation en daar overstappen op de Skytrain tot halte Nana (of Asoke). Handig, geen files en geen gedoe met al of niet meter-gewillige taxidrivers. En nog goedkoper ook.

  • bart zegt op

   De Railway Link zou ik zeker niet gebruiken, beter de taxi voor die paar euro meer, me
   teen op je bestemming en geen gesleep met koffers. 500 Bath moet genoeg zijn.

 7. John Castricum zegt op

  Bel uber of grab

 8. Jurgen zegt op

  Ik heb vorige week 400 baht betaald inclusief tol van Nana naar de luchthaven

 9. John Chiang rai zegt op

  Als je zoals je reeds schreef, dat gedoe over een paar Bahtjes niet zo graag meemaakt,waarom geef je dan niet meteen 500 Baht, voor die 3 a 4 euro meer zit je zeker aan de goede kant. Het enigste nadeel is,dat je op deze manier iedere taxi chauffeur uitnodigd,om ook zonder meter te gaan rijden. De betere Methode is volgens mij,op je recht staan,en hem duidelijk maken, dat hij eigenlijk verplicht is zijn meter te gebruiken. Zo zorg je dat de farang geen seperaat prijssysteem veroorzaakt,zodat het voor de Thai bevolking ook nog betaalbaar blijft. Dat je de Chauffeur bij extra hulp,en vriendelijkheid,aan het eind van de rit een fooi geeft,ligt dan aan je zelf. Bij langere ritten,bijv. BKK-Pattaya of Hua Hin kun je beter de prijs mondeling afspreken,en rekening houden met de norm. prijzen,die ook in iedere taxi vermeld staan.

 10. Gerrit zegt op

  Beste Alex,

  Je hoeft niet bang te zijn dat hij de meter niet aanzet.
  Dat moeten ze namelijk allemaal.

  Als je aankomt moet je een nummertje trekken uit een automaat (keuze middenklasse of grote taxi)
  Op dat bonnetje staat een nummer en boven de taxi’s zie je deze meer dan 100 nummers.
  Dan loop je naar je taxi en vertel waar je naar toe wil. Deze laad je koffers in en dan vertrekken jullie naar een slagboom, daar staat een camera en die kijkt of het rode “vrij” licht uit is en dus de meter loopt.
  Dan steekt hij een kaart in de lezer en de boom gaat open.

  Tja, we hebben nu militaire aan de macht en die tolereren niets.
  Op Don Muang hebben ze een zelfde systeem, maar nog geen slagboom, deze willen ze daar ook installeren.
  Nu nog Kho Samui, Phuket, enz. ze komen er wel.

  • Fransamsterdam zegt op

   Beste Gerrit,
   Vlak na de slagboom is een bocht naar rechts en dan zijn de meeste meters weer uit.

   • willem zegt op

    Ik kom heel vaak op suvarnabhumi en heb nog nooit problemen gehad met een taxi. Gewoon meter aan. Maar ben wel assertief. Soms vragen ze maar gewoon nee zeggen en zeggen meter aan.

 11. ANDRE zegt op

  U hoeft helemaal geen prijs af te spreken.U gaat naar PUBLIC TAXI op niveau 1,en daar betaald U de correcte prijs, meterprijs +- 300baht tol 70 en luchthaventax 50 bath, dit is maximum 420 bath.Goede reis

  Groeten, André
  ,

 12. Dirk zegt op

  Welkom in Bangkok,

  Steeds meer taxi chauffeurs weigeren hun meter op te zetten. Uiteraard vragen ze dan bij discussie gemakkelijk het dubbele van wat de rit met taximeter zou kosten.
  Ik denk dat het daarbij onverstandig is vanuit educatief standpunt die oneerlijke gewoonte te ondersteunen. Het is zo al erg genoeg.
  In de stad, en zeker op toeristische plaatsen, waar taxis of tuk tuks opklanten wachten, zal geen enkele chauffeur zijn meter willen opzetten en vragen onbetaamde prijzen.

  Een goede raad; neem nooit taxi of tuk tuk die wacht op klanten, maar stop een rijdende taxi. Die chauffeurs zetten gewoonlijk wel hun meter op maar permitteren zich even goed je te weigeren wegens bestemming die hen niet past.
  Veelal sneller en goedkoper is het openbaar vervoer.
  Ook vanuit Suvarnabhumi AP heb je die mogelijkheid mat de Airport Link, geconnecteerd met het Skytrain BTS netwerk.
  Goede reis

 13. GuusW zegt op

  Als de taxichauffeur 350 baht te weinig vindt zegt hij het echt wel. De discussie gaat over max 150 baht voor twee personen. Dus in het ergste geval betaal je een kleine € 2.- per persoon teveel.

 14. Willem zegt op

  Indien niet te veel baggage dan is de airport link de beste optie. Indien toch met de taxi ga dan met de roltrap naar de verdieping waar de passagiers worden afgezet die vertrekken. Stap gewoon in een toekomende taxi en iedereen is gelukkig (de chauffeur heeft direct een nieuwe rit en jij moet geen 50 THB vertrektaks betalen)!! Extra betalen per koffer (50THB/stuk zoals hierboven vermeld) heb ik nog nooit meegemaakt (weet dat we ooit taxi’s vol hebben gepropt) !!

 15. jan van marle zegt op

  Ja,350 baht is genoeg!

 16. Bert Schimmel zegt op

  Op grond van mijn ervaringen, is de vraagprijs 450 a 500 Bath.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website