De Airports of Thailand (AOT) heeft aangekondigd dat de Passenger Service Charges (PSC), voorheen bekend als vertrekbelasting, voor uitgaande passagiers zullen stijgen.

De Passenger Service Charges (PSC), ook vaak aangeduid als luchthavenbelasting, is een tarief dat passagiers moeten betalen bij het vliegen vanaf luchthavens in Thailand. Deze kosten worden meestal in de ticketprijs opgenomen en zijn bedoeld om de kosten voor luchthavenfaciliteiten, veiligheidsmaatregelen en passagiersdiensten te dekken. De hoogte van de PSC kan variëren afhankelijk van de luchthaven en of de vlucht binnenlands of internationaal is.

Vanaf 1 april 2024 zullen de tarieven voor internationale passagiers verhoogd worden van 700 baht naar 730 baht. Voor binnenlandse passagiers zal de PSC stijgen van 100 baht naar 130 baht. Deze verhoging zal niet direct merkbaar zijn voor de reizigers, aangezien deze kosten in de ticketprijs inbegrepen zijn. Dit betekent dat de totale kosten van een vliegticket iets hoger zullen uitvallen vanwege de verhoogde PSC.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website