De gemeente Pattaya overweegt specifieke openingstijden voor de stranden vast te stellen vanwege toenemende overlast in de late uurtjes door feestvierders.

Wutthisak Roemkitchakan, de plaatsvervangend burgemeester van Pattaya, heeft aangegeven dat er steeds meer klachten binnenkomen over strandbezoekers die in de nachtelijke uren voor overlast zorgen door luide muziek, alcoholconsumptie en het achterlaten van afval. Deze problemen worden versterkt wanneer feestvierders in de vroege ochtend weigeren plaats te maken voor stadsmedewerkers die het strand willen opruimen.

Na recente renovaties en uitbreidingen van de stranden heeft Pattaya een groeiend aantal bezoekers mogen verwelkomen. Hoewel het doordeweeks over het algemeen rustig is, is er in het weekend sprake van toenemende drukte met feestvierders die tot diep in de nacht blijven. De plaatsvervangend burgemeester merkte op dat pogingen om de strandpatrouille te versterken worden belemmerd door een tekort aan personeel.

Als oplossing voor het probleem wordt er nu overwogen om vaste openingstijden voor de stranden te hanteren. Daarnaast zijn nachtclubs in de openlucht in de buurt verzocht het geluidsniveau te beperken en zijn uitgaansgelegenheden geadviseerd om geluiddichte ruimtes te creëren. De plaatsvervangend burgemeester gaf verder aan dat de stadsdiensten en lokale politie momenteel samenwerken om de geluidsoverlast in deze kustplaats te beperken.

10 reacties op “Openingstijden voor het strand moet nachtelijk overlast in Pattaya voorkomen”

 1. Jan van Erven zegt op

  Ja ik vind ’t goed dat ’t strand aan Jomtien Beach Road ‘s-nachts aan banden wordt gelegd.
  Degenen die willen doorzakken kunnen toch naar ’t centrum of naar ’n besloten club ergens…..

 2. Chris zegt op

  Nou dacht ik toch gelezen te hebben dat de verandering van Pattaya tot een familie badplaats succesvol verloopt, ook uit de mond van een hoge functionaris.

 3. Jack zegt op

  Ik begrijp nog steeds niet waarom Pattaya 24/7 open blijft. Dit is vragen om overlast, een falang is geen Thai he die al met de kippen op stok naar bed gaat. Zo langzamerhand verliest Thailand de greep en neemt de falang het over. Begon al met legaliseren van canabis en nu dit weer. Straks is het zover en valt het niet meer te stoppen tenzij er met harde hand wordt ingegrepen. Jammer dat dit mooie land naar de kl*te wordt geholpen door de westerling.

  • Mister BP zegt op

   Dit is precies waarom ik een vakantie in Thailand steeds minder leuk vind. Twee weken geleden de laatste dagen van mijn vakantie in Pattaya geweest en had echt last van zuipende gasten. Dat waren trouwens Thaise gasten.

   • Philippe zegt op

    Een beetje kort door de bocht, Thailand is méér dan Pattaya en deel van Phuket.
    In Antwerpen, Brussel, Amsterdam, Rotterdam lopen ook dronkaards en gedrogeerde rond.
    Gaan we omwille van die debielen dan ook België en Nederland negatief catalogeren ?
    Net als in België en Nederland zijn er in Thailand veel, zelfs heel veel méér leuke plaatsen waar normale mensen verblijven of op vakantie gaan.

  • Marianne Smak zegt op

   Sorry het zijn Thaise jongelui, die geen hotel boeken maar op het strand zich een slag in de rondte zuipen. Die eten van die rijdende karretjes en het lege fust laten liggen waardoor er ook weer honden op af komen. Dit hebben wij zelf ervaren. Ook werd er door diezelfde lui iedere avond vuurwerk afgestoken. Goed dat er gelukkig iets aan gedaan wordt. Wij lagen ‘s nachts met de deuren en ramen dicht

  • FrankyR zegt op

   Beste,

   U poneert vreemde constateringen in uw boze reactie, maar ik meen te weten dat het toch echt de Thaise lokale overheden waren die voorstelden om Pattaya 24/7 open te houden?

   Ik verwacht overigens niet dat dat een succes wordt, want er is geen 24/7 aanvoer van toeristen. Die verblijven liever op Khao San Road te Krung Thep!

   En met eigen ogen waargenomen dat het vooral Thai zijn die idd tot in de late uurtjes op het strand verblijven. Nauwelijks westerse mensen waargenomen!

   Mvg,

 4. Hans zegt op

  Dit is weer een typische Pattaya aanpak van een probleem.
  Die uren invoeren helpt geen fluit als er geen handhaving plaatsvindt.

  Stranden moeten gewoon 24 uur per dag open zijn en er dient politie ter plaatse te zijn om op te treden om op te treden als de regels worden overtreden. Die politie zal er ook moeten zijn om toe te zien dat de sluitingsuren worden gerespecteerd…

  Dat geldt voor alle problemen in Pattaya, inclusief het parkeren aan de rechter zijde van Beach Roiad.
  Het mag niet, iedereen doet het, en er zijn geen consequenties.

  1 van de redenen dat ik van Thailand ben gaan houden is de alom dominante afwezigheid van de overheid die volwassen mensen als kinderen behandeld, zoals dat in nederland meer en meer het geval is. voor mij mag de politie binnen blijven, maar als de overheid serieus werk wil maken van het aantrekken van “high end” toeristen, zal met de a/c kantoortjes op moeten geven en de deur uit moeten om aan wetshandhaving te doen.
  en ik bedoel dat niet een fuik om te controleren op helmen en rijbewijzen in de hoop wat UTM op te strijken…

 5. Sander zegt op

  Als ik het vloggende Westerse deel van de lokale bevolking mag geloven, zijn het juist de Thai die zich niets gelegen laten liggen aan tijd en plaats i.r.t. het geluidsniveau dat zij produceren. En of je het nu leuk vind of niet, als er geen controle is, loopt het vanzelf uit de hand. Dat geldt in het Westen, in het Oosten precies zo. Heeft niets met kwaliteitstoerisme te maken. De controlezieke overheid is alom aanwezig, ook in Thailand. Denk maar eens aan de 90-dagen rapportage van je verblijf. Ik zie er ook meer bruin dan ‘bij ons’ blauw op straat. Dus het is maar net wat je wilt zien denk ik.

 6. Wut zegt op

  Aardig wat vakanties doorgebracht in Holland house, voorheen Meeting Point naast Tulip house, nabij Soi 9 op Jomtien Beachroad.
  Het was een fantastische tijd waar ik met veel plezier aan terugdenk.
  Maar al zo’n 15 jaar geleden kwam daar een einde aan vanwege het nachtelijke lawaai tot in de vroege uurtjes veroorzaakt door Thaise jongeren, die vanuit hun auto de omgeving ’trakteerden’ op keiharde muziek met vooral veel bastonen.
  En beslist niet alleen in het weekend, het was elke nacht prijs.
  Ben daarna overdag nog wel vaak naar het strand bij Soi 9 gegaan, veel Thaise bezoekers en in verhouding weinig toeristen.
  Soms stonden er dan in de omgeving ook touringcars met schoolklassen, die ook niet vies waren om muziek te draaien met een volume dat volgens mij de 100 decibel overschreed.
  Duurde dan 15 tot 30 minuten maar ik vraag mij af hoeveel gehoorschade de jeugd daarvan ondervonden heeft.
  Eigenlijk is er dus niets nieuws onder de zon, of moet ik dat gezegde aanpassen naar onder de maan?
  Ik gun een ieder veel strandplezier, overdag en in de nacht, dus ook de (Thaise) jeugd maar ik betreur de overlast door luide muziek en het achterlaten van afval.
  Dat is natuurlijk niet alleen in Thailand het geval. Wanneer de zon schijnt in Nederland zie ik hier in de parken complete muziekinstallaties onder grote spandoeken en luifels, waar families en vriendengroepen hun feestjes vieren met volop barbecuen en waar je de ‘muziek’ ook tot ver in de omgeving kunt horen.
  Wat andere gebruikers van het park daarvan vinden interesseert ze niet, ze zijn enkel op zichzelf gefocust.
  Dat is waarschijnlijk de tijdgeest van de hedendaagse mensen, én het zijn echt niet alleen jongeren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website