Ik heb met belangstelling de reacties gelezen welk op mijn vraag waren binnengekomen. Er waren diverse antwoorden, zoals bijvoorbeeld overleg met het hoofdkantoor van de SSO. Die ik serieus wil gaan proberen en er waren ook ludieke antwoorden en ook berichten van mensen die het gelukkig wel lukt en sommige die een andere weg hebben gevonden voor het verkrijgen van de handtekening.

Ik wilde maandagmorgen contact opnemen met het hoofdkantoor van het SSO en ik zag dat ik een email had van de Nederlandse ambassade in Bangkok met de mededeling dat ik op woensdagmorgen terecht kon voor het ondertekenen van m’n in leven papieren en mijn visum ondersteuning brief. Ik was verbaasd, geen maand wachten maar ik was wel blij. Dit was de reactie van de afsprakensite op de email die ik had geschreven had naar de afsprakensite van de ambassade i.v.m. met het niet goed werken van de site en het slecht verbinding krijgen met de site. Dus nu een maand eerder. Top! Dus de SSO even in de wachtkamer.

Woensdag naar de ambassade, het was er stil en was direct aan de beurt. Alle mijn papieren werden afgetekend en betaald voor de visumondersteuningsbrief. De levensbewijzen zijn gratis. Toen naar Buitenlandse zaken voor het legaliseren van de visum ondersteuning brief. Nog even voor de duidelijkheid de Immigratiedienst in Rai Khing) eist een legalisatie we hadden het speciaal nog even nagevraagd voor de zekerheid.

Toen begon de ellende.

Het was er rustig op de afdeling legalisatie. Maar we werden niet geholpen. Het bleek dat men alleen nog verzoeken behandeld waarbij via internet een afspraak was gemaakt. Mijn vrouw werd niet zo vriendelijk afgesnauwd door de baliemedewerkster dat we eerst de site moesten lezen voor we kwamen om van de laatste veranderingen op de hoogte te zijn. En dat het al een jaar zo was (dat was onzin). Wij waren er een jaar geleden en toen was het gewoon vanouds. Later bleek dat het per oktober vorig jaar is ingegaan.

De dames van de “intake” die de papieren controleren en nummers uitgeven hadden het gezien en riepen mijn vrouw Die legden netjes de procedure uit en namen de ondersteuning brief in die ze achter de balie werden brachten om behandeld te worden. Als we een afspraak moesten maken zou het een maand duren voor we aan de beurt waren. Wel moesten we nog naar het postkantoor in het grote justitie gebouw ernaast om vandaar een brief naar de afdeling legalisatie te sturen?! Een aantal formulieren werden toegevoegd, wat die inhielden wist ik niet precies en om het aan mijn vrouw te vragen was niet het goede moment want de rook kwam uit haar oren!

Ik heb een foto gemaakt van de instructie voor de aanmelding. Ik hoop dat een ander daar wat aan heeft en misschien heeft het al op Thailandblog gestaan maar is het aan mijn aandacht ontsnapt. Beter dubbel gestikt dan enkel genaaid.

Ingezonden door Lung Kees

N.b. Mochten er nog verder ontwikkelingen zijn dan breng ik jullie op de hoogte.

Online Appointmentfor legalization services

Department of Consular Affairs Chaeng Watthana rd.

Legalization Office, MRT Khlong Toei

Pasport Office Chang Mai

Online application for legalization services  Book your time https://qlegal.consular.go.th

Confirmed appointment and QR code will be sent via email.

6 reacties op “Ondertekening van het levensbewijs -vervolg – (lezersinzending)”

 1. Jacques zegt op

  Weer zo’n voorbeeld van hoe onzinnig de behandeling kan zijn. Overal worden de eisen verschillend opgediend. Instanties doen maar wat en zeggen maar wat en de mens rest het slikken. Het is toch te triest voor woorden dat je bent overgeleverd aan de willekeur van de desbetreffende behandelaar. Gelukkig dat er op het laatst, door de dames van de intake, toch nog werd voorzien in de afhandeling en dat de indiener er niet apart weer voor terug moest komen, wat ook zo maar had gekund.

  • Cornelis zegt op

   Inderdaad. Die legalisatie is een plaatselijk verzonnen en geen basis in de regelgeving vindende eis, veruit de meeste immigratiekantoren vragen daar dan ook niet om. Duidelijk is dat er op het stuk van de uitvoering weinig of geen coördinatie en/of controle van bovenaf is.

 2. martin zegt op

  ga de volgende keer naar een notaris of advocaat
  dit is weer een bewijs van ondeskundig personeel die de baas mag spelen en eigen regels ter machtsvertoon ten toon spreid

  • Cornelis zegt op

   Wat moet je met een visumondersteuningsbrief – want die leverde dus problemen op – bij een notaris of advocaat?

  • Henny zegt op

   @Martin. Kan je me uitleggen waarom je met een visumondersteuningsbrief naar een notaris moet?

 3. Patrick zegt op

  Ach ja, bureaucratie in Thailand, wie is er niet groot mee geworden.
  Vorige week vroeg mijn vriendin een kopie te maken van haar identiteitsbewijs.
  Dat hat ze nodig omdat bij haar zoon een elektriciteitspaal verzet moest worden, en ook daar is een toestemming voor nodig met een geldig identiteitsbewijs.
  Die identieteitskaart heb ik op m’n computer staan dus een kleine moeite om daar een printje van te maken, alleen de voorkant was nodig, zo gezegd, zo gedaan.

  Maaaar, toen ze terugkwam van het PEA kantoor kreeg ik een reprimande, de kopie stond verticaal op het A4tje, het werd voor deze keer geaccepteerd maar een volgende keer zeker niet.
  HUH?? het is niet leesbaar als het verticaal staat? De ambtenaar kan z’n hoofd niet draaien?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website