De perrons op alle stations van de noord- en noordoostlijn worden verhoogd voor het nieuwe dubbelspoor. De huidige perrons zijn 23 cm hoog, deze worden vervangen door perrons met een hoogte van 110 cm.

Volgend jaar komen nieuwe treinen in bedrijf met treden die aansluiten op de verhoogde perrons. Bestaande treinen met lagere treden worden aangepast. Op sommige stations wordt ook de infrastructuur verbeterd, er komen bij voorbeeld voetgangers hellingbanen over rails Ook worden veel stations herbouwd. Ze krijgen een uiterlijk dat aansluit bij de architectuurstijl van de regio.

De staatspoorwegen van Thailand (SRT )heeft onlangs een plan goedgekeurd om meer ruimte te maken voor treinen die militair materieel en vracht vervoeren. De kosten bedragen 1,7 miljard baht of 6 miljoen baht per station aan de zuidelijke lijn en de noordoost lijn.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Nieuwe verhoogde perrons voor dubbelspoor op treinstations in Thailand”

  1. Enrico zegt op

    Waarom niet meteen normaal spoor en elektrificatie?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website